Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İlk Röportajım

Otomobil blogunda yazmaya başlayalı çok zaman oldu.Araştırmak, incelemek, yazmak, takip etmek, etkinliklere katılmak, biraz daha zaman almaya başladı.Günlük hayatınızı devam ettirirken farklı anlarda olmuyor değil!Bunlardan biri de; bir internet sitesine röportaj vermek!.Gerçi röportajım Mayıs ayında yayınlandı.Şimdi, kısmet oldu Otometre'ye taşımak.Röportajın konularından biri de kullandığımız teknolojik araçlar ve gelecekte nasıl olmasını istediğimiz yönünde.




Bende gelecekten, zorda olsa iyi şeyler bekliyorum, trafik , iletişim ve her şey adına...
Buyrun, okuyalım;

''Otomobil ve otomotivle ilgili gelişmeleri takip etmek, gördüklerimi Otometre.com (otolist.blogspot.com)’a yazmaktan keyif alıyorum. Bu sayede otomobil sektörünün içine, kıyısından köşesinden de olsa girme şansım oluyor!Yazarkafe‘de (yazarkafe.com) de yazılarım yayınlanmakta.
Ne tür bir donanım kullanıyorsunuz?
Sony Ericsson W700i benim neredeyse her şeyim. Tabii ki konuşmanın veWalkman‘ın yanında 2.0 mega piksellik özelliğiyle beklenmedik zamanlarda fotoğraf çekip Otometre’ye malzeme buluyorum. Son bir senedir fuar gibi etkinliklerde daha rahat ve iyi fotoğraf çekebilmek için Panasonic Lumix DMC-FS10 kullanıyorum. Özellikle otomatik ayarlanma ve elin titremesini gideren özelliklerinin yanında 12 mega piksel oluşu ihtiyaçlarımı fazlasıyla gideriyor. Evde Philips 190S LCD ekranlı masaüstü bilgisayardan siteme girip yazılarımı yazıyor ve fotoğraflarımı ekliyorum.Cep telefonum ve bilgisayarım güncel ürünlere göre biraz dinozorumsu olsalar da, şimdilik İnternet denizine bağlanmama, sesimi duyurmama yetiyor!
Ve ne tür bir yazılım?
Bloğuma yazı yazmak ve herhangi bilgiyi araştırmak ve teyit etmek için Google biçilmiş kaftan. Google bağlantılı çeviri aleti Translate, Blogger, Maps, elektronik posta hizmeti sağlayan Gmail ve ilgilendiğiniz şeyleri haber veren Google Alerts çok faydalı hizmetler. Neredeyse elim, ayağım diyebilirim.




Geçtiğimiz senelerde blogspot uzantılı maç yayınlayan bir site yüzünden Google ve bağlantılı yayınların % 80′ne yakını, haksız bir şekilde durdurulmuştu. 3 ay kadar süren bu durum, Google, Gmail ve Blogger’in ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.
Twitter, Facebook ve nispeten yeni olduğum Pinterest sosyal medyanın olmazsa olmazlarından; zira bunlar sitenize yazdıklarınızı okuyucuya, ilgilenenlere ulaştırmak ve haberdar etmek için en gerekli malzemeler. Alfabenin ABC’ si gibi. Ayrıca LinkedIn’de yeniyim ama bana biraz daha karmaşık geliyor. Google+ ‘a biraz uzak kaldım, onunla da samimiyetimi artırmam gerekiyor.
Otometre’ye özellikle fotoğraf eklerken bazen sıkıntı yaşıyorum. Allah’tan fotoğraf küçültme yazılımları var. High Quality Photo Resizer işimi görüyor.
Arama motoru olarak Yandex‘i de kullanmaya çalışıyorum arada, en azından farklı kaynak olarak değerlendirmek adına.
Hayallerinizi süsleyen yazılım ve donanımı tarif eder misiniz?






Fotoğrafı çekip istediğiniz kıvama getirdikten sonra yazınızı da ekleyip sitede kolayca yayınlama imkanı veren Sony Experia, Samsung Galaxy gibi telefonlar ilgimi çekiyor. Ancak benim aklım Sony Experia’da. Özellikleri mi yoksa farkında olmadığım marka bağlılığı mı, bilmiyorum. Daha önce Siemens‘in cep telefonlarını kullanmıştım; C10, C25 ve C55. C55′ten sonra yeni telefonum Siemens olmadı. Artık Siemens cep telefonu üretmiyordu. Şimdilik Sony Ericsson W700i’den memnunum. Ama yenisi büyük olasılık Experia bir ihtimal Galaxy olabilir.
Hafif, pili uzun süre dayanan ve fonksiyonel bir diz üstü bilgisayar da hayallerimi süslüyor. Aynı şey cep telefonu ve fotoğraf makinesi için de geçerli.
Cep telefonu, tablet, her türlü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve benzeri aletlerde kızıl ötesi veya bluetooth gibi özellikler hepsinde standart olmalı. Zira fotoğraf veya herhangi bir veri kablo, program gibi bir şeyle uğraşmadan, aramadan istendiğinde otomatik olarak diğer araca yüklenebilmeli.
Blogger, kendi alanında birçok özelliğe sahip harika bir platform. Memnunum. AncakAnalytics gibi bazı uygulamaları kullanmak için bir eklenti veya kodu taşıyıp doğrulatmak gerekiyor. Bunu Google yetkilileri, otomatik olarak düzenlerlerse; her açıdan hem kendileri hem de kullanıcı memnun kalacaktır. Dolayısıyla Google’da iyimser olarak geçirdiğimiz süre artacaktır!
Otomobil ve taşıtlar için sözle kumanda edilebilecek donanımlar kaza riskini azalttığından standart uygulama olarak sunulmalı. Arka kamera olayı, şerit takibi, yağmurda otomatik olarak sileceklerin çalışması, hava karardığında farların yanması ve karşıdan aracın gelme durumuna göre uzun ve kısa far uygulaması yine aracın standart donanımları içine yer almalı.
Trafik Kuralları araçlara ezberlettirilmeli yani program olarak var olmalı! Araç, sürücüsü kuralları ihlal ettiğinde gerek ses, gerekse kısa ve yormayan bir ışıkla onu uyarması ve hatta emniyet merkezine iletmesi mantıklı olacaktır. Güvenli bir trafik için bu şart olmalı. Bazıları aracının kendisini ispiyonlamasını istemeyecektir. Ama hayatta kalmak için, sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmak için bunlar olmalı.''

Bu yazı TeknoDonanım.org'ta yer almaktadır..
(Teknodonanim zaman içinde kapanmış  olabilir?
İkinci Röportajımı da buradan okuyabilirisiniz.
http://teknodonanim.org/14/05/2013/yilmaz-asan/#more-632
http://www.otometre.com/2014/02/otekin-e-dergisi-ve-2inci-roportajim.html
http://web.archive.org/web/20131211104118/http://teknodonanim.org/14/05/2013/yilmaz-asan/#more-632
http://web.archive.org/web/20210208123801im_/https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1OBoqojx27JZOku9d8Ex4dRkHbfHbQ6Q88D_0n_eStKnf-SdKzV98VK-9g7QlPKZFfbWB1wux5w5Zx5HcQ_2evPgMQtZyqzU3Br4wyigQqpfREL8dURdcL1pNY1reEqij8Nv-ejMu2jIr/s1600/OtometreComTeknoDonanimOrg.JPG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..