Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İlk kez 3 büyük motosiklet / motor sporları organizasyonuna sahne olacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tunceli Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü işbirliği ile 27-30 Haziran tarihlerinde Tunceli’de Türkiye Süper Enduro Şampiyonası & ATV Kupası, Motosiklet Festivali ve Tunceli MotoTur organizasyonu yapılacak.




Örenönü Tabiat Parkı’nda özel olarak oluşturulan parkurda sporcular ilk kez Tunceli’de mücadele edecekler.


BAŞKAN UÇAR: TUNCELİ İÇİN KALICI BİR ORGANİZASYON OLACAK

Dağların ve vadilerin adeta kucaklaştığı Tunceli’de büyük bir organizasyona imza atacaklarını belirten Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Motosiklet kullanıcıları olarak dağların ve vadilerin yer aldığı parkurlar hep dikkatimizi çekmiştir. Bu maksatla her sene binlerce motosiklet tutkunu farklı ülkelere gitmeye çalışmaktadır. Tunceli Valiliğimizin öncülüğünde doğa harikası ilimizde farklı rotaları takip ederek adrenalin tutkunlarına yeni bir heyecan yaşatmayı hedefliyoruz.  Bu kapsamda 27-30 Haziran tarihleri arasında Tunceli MotoFest ile ilk adımı atıp sırasıyla Tunceli MotoTur, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası ve ATV Kupası’nı organize edeceğiz. Spor Turizmi kapsamında binlerce motosiklet ve yarışsever Tunceli’ye gelecek. İnşallah burası için kalıcı bir organizasyona imza atacağız.” diye konuştu.



TUNCELİ MOTOTUR VE FESTİVAL DİKKATLERİ ÇEKECEK

Motosiklet Festivali kapsamında birçok etkinliğin yanı sıra Can Gox, Öykü Gürman, Retrobüs ve Zakkum sunuculuğunu Duygu Atakan’ın yapacağı organizasyonda konserler verecek. 


Motosiklet tutkunları, Tunceli Mototur ile 4 gün boyunca farklı rotalarda yer alan turistik ve tarihi yerleri ziyaret edecek. 28 Haziran Cuma: Pülümür Turu ve 29 Haziran Cumartesi: Ovacık Turu yapılacak.


Yarışa katılan sporculara 8 kategoride para ödülü dağıtılacak. Yarışlar sonunda Birinciye 6.000 TL, İkinciye 4.000 TL, Üçüncüye 3.000 TL ve Dördüncüye de 2.000 TL para ödülü verilecek.


Öte yandan sporculara ücretsiz konaklama (oda kahvaltı) sağlanırken, 3.500 TL de yol yardımı yapılacak.





Kaynak; https://www.tmf.org.tr/
https://www.tmf.org.tr/Haberler/Motorlarin-Tekerleri-Tunceli-ye-Donecek/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..