Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İpek Yolu'nda iki LADA NIVA Sport T2!

5-15 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek İpek Yolu maratonunun 14.'sü, bu yıl aynı anda iki ülkenin topraklarından geçecek olan Tomsk'ta başlıyor: Rusya ve Moğolistan. LADA Sport ROSNEFT takımı üst üste üçüncü yıl, iki LADA NIVA Sport T2 yarış arabasının starta çıkacağı yarışmaya katılacak.




2024 yılında mürettebatın 5.243 kilometre mesafe kat etmesi gerekecek ve bunun yaklaşık 3.000'i 12 özel etapta olacak. Geleneksel olarak Altay dağlarından Gobi Çölü'nün kumlarına kadar çeşitli yüzeylere sahip yolları içerecekler. Yarış Barnaul, Gorno-Altaysk, Kosh-Agach, Khovd, Altay, Bainhongor'dan geçecek ve 15 Temmuz'da Moğolistan'ın başkenti Ulaanbaatar'da sona erecek. 2024 İpek Yolu'nun öne çıkan kısmı rotanın son maraton bölümü olacak: Bitirilen iki özel etap arasında takımların ekipmanlarla çalışması yasaklanacak ve mürettebatın araçlarının bakımını kendileri yapması gerekecek.






İpek Yolu 2024'ün başlangıcında LADA Sport ROSNEFT ekibi, standart T2 sınıfının gerekliliklerine göre hazırlanan iki LADA NIVA Sport T2 ile mücadele edecek.  İlk LADA NIVA'nın sürücüsü, Muskovit Kirill Enikeev'in eşliğinde St. Petersburg'dan Dmitry Voronov tarafından alınacak. İkili daha önce klasik rallilerde birlikte performans sergiledi ancak bu ikili İpek Yolu'nda ilk kez yarışacak. İkinci pilot ekibi ise Togliatti sakini Mikhail Mityaev ve Ulyanovsk'tan deneyimli Egor Okhotnikov dan oluşuyor.




Önceki "İpek Yolu" ile karşılaştırıldığında, LADA Sport ROSNEFT ekibinin her iki arabası da ciddi şekilde modernize edildi. Ana değişiklik, seri 1,8 litrelik doğal emişli benzinli motora dayanan yeni bir motordur. Üstelik iki mürettebat için farklı özellikler aldı. Dmitry Voronov, 150 hp gücünde daha "düşük seviye" versiyona sahip bir araba kullanacak. Ve Mikhail Mityaev, güç ünitesinin daha "üst düzey" versiyonuna sahip, 180 hp kapasiteli bir SUV'u başlatacak. Geçen yılın otomobiliyle karşılaştırıldığında LADA NIVA Sport T2 güçlendirilmiş bir süspansiyon aldı. Sürücülerin rahatlığı için SUV'un iç kısmı kısmen yeniden düzenlendi. Pilotlar için önemli bir bonus, artık her iki LADA NIVA Sport T2 yarış otomobilinde de bulunan klimaların kurulumuydu.

Bu değişiklikler, Astrakhan ve Volgograd bölgelerinde LADA Sport ROSNEFT takımı için yapılan yarışlarda başarıyla test edildi. Archeda rallisinin başlarında, LADA NIVA Sport T2 kullanan Mikhail Mityaev ve Dmitry Voronov, standart T2 sınıfında değil, daha güçlü Raid Sport kategorisinde birinci ve ikinci sırayı kazanmıştı.

2015 yılından bu yana LADA Sport ROSNEFT takımının genel sponsoru Rosneft petrol şirketidir. Bu işbirliği sayesinde pazar bir dizi yenilikçi ürün aldı: yüksek oktanlı benzin Pulsar-100 ve Rosneft Magnum Racing spor yarış yağı. 

AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov: "İpek Yolu'nda zaferi gerçekten sabırsızlıkla bekliyoruz." Bu sonuç için çok çaba harcadık: Takımın kompozisyonuna yeni bir bakış attık ve araçlarımızı geliştirdik. Ekip zorlu zorluklarla karşı karşıya kalacak; kendi geçmişleriyle diğer profesyonel katılımcılarla rekabet etmek zorunda kalacaklar. Ancak hem yarış ekibimizin hem de efsanevi LADA NIVA SUV'un geçmişi, her zaman çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz rallilerde birçok harika zafer ve performansı da içeriyor. Bu nedenle, binlerce kişilik büyük AVTOVAZ ekibimizin tamamı adına, takımımıza sportif zaferler diliyorum."



Kaynak; www.lada.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..