Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lucid, Dünyanın En Verimli Otomobili ile Çıtayı Yükseltiyor, Dönüm Noktası 5.0 mil/kWh ve 146 MPGe Rekoru Kırıyor

Yeni 2025 Lucid Air Pure, EPA tarafından tahmin edilen 420 mil menzil, güçlü yeni bir bilgi-eğlence işlemcisi ve standart olarak ısı pompası ile yapılmış en verimli ve dolayısıyla en sürdürülebilir araçtır ve hala sadece 69,900 $ 'dan fiyatlandırılmıştır.



Dünyanın en gelişmiş elektrikli araçlarının üreticisi Lucid Group, Inc. (NASDAQ: LCID), 2025 model yılı için çıtayı daha da yükselten güncellemeleri duyurdu ve kilovat saat başına 5.0 mil enerji ve Air Pure için rekor 146 MPGe EPA derecesi sağladı. İlk olarak Lucid Sapphire'de kullanılan ısı pompası artık ürün yelpazesinde standart hale geliyor ve gerçek dünya menzilini geliştirirken, güçlü yeni bir bilgi-eğlence işlemcisi gelişmiş kullanıcı deneyimi sağlıyor.



Lucid CEO'su ve CTO'su Peter Rawlinson, "2025 için Lucid Air serisinde sunulan gelişmeler, liderlik konumumuzu daha da güçlendiriyor" dedi. "Lucid Air, optimizasyona yönelik amansız yaklaşımımızın somutlaşmış halidir ve Air Pure'un A'dan B'ye yapılan herhangi bir yolculuk için diğer tüm araçlardan daha az elektrik enerjisi kullanmasını sağlar."



Rekor Kıran Enerji Verimliliği

Lucid'in çığır açan teknolojisinin daha da geliştirilmesiyle sağlanan 2025 Lucid Air Pure, şimdiye kadarki en enerji verimli araca eşittir ve kilovat saat enerji başına 5 mil menzile ulaşan ilk araç - EPA tarafından tahmin edilen 420 kWh pil paketinden 84 mil menzil ile - sürdürülebilir ulaşım için küresel çabada önemli bir kilometre taşına ulaşıyor.



Bu, yeni Lucid Air Pure'un A'dan B'ye yapılan herhangi bir yolculuk için bugün piyasadaki diğer tüm araçlardan daha az elektrik enerjisine ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Daha fazla seyahat etmek için daha az enerji tüketmek, elektrikli araçların tüketicilerin beklediği menzili sunarken maliyetli pil paketlerinin boyutunu da azaltmasını sağlar. Pil paketi boyutunun küçültülmesi, belirli bir miktarda hammaddeden daha fazla araba üretilmesini de sağlar. Yeniden şarj etme zamanı geldiğinde, Lucid Air Pure'daki daha küçük paket, kamu elektrik şebekelerine olan talepleri azaltır ve yolculuklarda hızlı şarj olurken daha az enerjiyle daha fazla mil eklemeyi sağlar.



MY25 Yol Verimlilik Tablosu

Soğuk Havada

Bile Yedek Menzil Lucid Air model serisi, enerji tasarruflu bir ısı pompasının dahil edilmesi sayesinde soğuk koşullarda bile olağanüstü menzil sunar. İlk olarak Air Sapphire'de tanıtılan ve ardından 2024 için ürün gamının kralı Air Grand Touring'e eklenen bu ultra kompakt, yüksek performanslı ısı pompası artık her Lucid Air'de standart.



Dijital Performansta

Bir Sıçrama Ayrıca, her yeni 2025 Lucid Air modeli artık yeni nesil kontrol donanımına sahip. Sonuç, önemli ölçüde geliştirilmiş ve daha hızlı bir araç içi bilgi-eğlence deneyimi için önceki nesle kıyasla üç kat daha fazla işlem gücü ve iki kat daha fazla bellektir.


Air Pure'dan Air Grand Touring'e kadar tüm modeller artık 3D Çevre Görüş İzleme, canlı Kör Nokta Ekranı ve daha fazlasını içeren Lucid'in DreamDrive Premium ADAS (Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemi) ile standart olarak gelecek.


Araç içi eğlence deneyimi, Lucid'in gelişmiş SurrealSound Pro ses sistemi artık standart olarak sunulan Air Grand Touring modelleri için de geliştirildi.


2025 Lucid Air Serisi

Grand Touring. EPA'nın tahmini 512 mil menzili ile 2025 Lucid Air Grand Touring, daha sıkı menzil testi düzenlemelerine rağmen, Lucid'in elektrikli güç aktarma organları teknolojisindeki gelişmelerin sağladığı önemli bir farkla menzil kralı konumunu koruyor. 110,900 $ 'dan başlayan fiyatlarla ve bugün sipariş edilebilir.*


Touring. 2025 Lucid Air Touring, mükemmel menzil ve performansla birlikte dört tekerlekten çekişten yararlanarak ideal çok yönlü araç konumunu koruyor. EPA tarafından tahmin edilen 406 mil menzile kadar. 78,900 $ 'dan başlayan fiyatlarla ve bugün sipariş edilebilir.*


Saf. 2025 Lucid Air Pure, ilgi çekici sürücünün favorisi ve bugün piyasadaki en verimli ve dolayısıyla en sürdürülebilir araçtır. 2025 Air Pure, kilovat saat enerji başına 420 mil 'ye eşit olan 84 kWh pil paketinden 5.0 mil EPA tahmini menzili sunuyor. 69,900 $ 'dan başlayan fiyatlarla ve bugün sipariş edilebilir.*



Lucid Group; (NASDAQ: LCID), dünyanın en gelişmiş EV'lerini yaratmaya odaklanan Silikon Vadisi merkezli bir teknoloji şirketidir. Amiral gemisi araç Lucid Air, 69.900 $'dan* başlayan fiyatlarla sınıfının en iyisi performans ve verimlilik sunar. Lucid şu anda Arizona'daki son teknoloji ürünü, dikey olarak entegre fabrikasını Lucid Gravity SUV'un üretimine başlamak için hazırlıyor. Şirketin amacı, en gelişmiş EV'lerin yaratılması yoluyla insanlığın sürdürülebilir ulaşım ve enerjiye geçişini hızlandırmaktır.


* Vergi, unvan, lisans, seçenekler, varış yeri ve dokümantasyon ücretleri hariçtir. Yalnızca ABD pazarı için.


Kaynak; https://lucidmotors.com/

1 yorum:

  1. Rivian, Lucid gibi markalara yazık oluyor. Yakında bu markalar iflasını açıklayacak. Lucid, Rivian gibi markaları Toyota, Volkswgen, Hyundai, Stellantis gibi büyük markalar asla daha iyi yerlere getirebilirler. RR arkasında BMW, Bentley, Lamborghini, Porsche arkasına VW var. Büyük markalar sayesinde ayakta durabiliyorlar. Rivian ve Lucid'i büyük markalardan biri almalı yoksa yakında iflas edecekler

    Sinan

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..