Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Porsche, yılın ilk yarısında 155.945 otomobil sattı!

Porsche, 2024'ün ilk yarısında istikrarlı satışlarını sürdürdü: Ocak-Haziran ayları arasında dünya çapında toplam 155.945 araç müşterilere teslim edildi. Bu, bir önceki yıla kıyasla yüzde yedilik bir düşüşe denk geliyor. Cayenne, Panamera, Macan, Taycan ve 911 ile spor otomobil üreticisi şu anda altı model serisinden beşini güncelliyor.



Yetkililer; "Şirketin tarihindeki en güçlü model yelpazesiyle net bir mesaj gönderiyoruz. Müşterilerimiz bize güvenebilir. Küresel olarak zorlu bir pazar ortamında bile, benzersiz performans, birçok yenilik ve yüksek düzeyde kişiselleştirme ile ilham verici spor otomobiller sunuyoruz," diyor Porsche AG Satış ve Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Detlev von Platen. "2024'ün ilk yarısında, satış bölgelerimizdeki çok iyi dengelenmiş satış yapımıza bir kez daha güvenebildik ve bireysel pazarlardaki zorlukları telafi edebildik. Bu bize istikrar sağlıyor ve gelecekte değer odaklı satış stratejimizi tutarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğimizi teyit ediyor." açıklamasını yapıyor.




Avrupa'da büyüme

Avrupa'da (Almanya hariç), Porsche yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde altı artışla 38.611 araç teslim etti. Almanya'nın iç pazarında teslim edilen araç sayısı yüzde 22 arttı. Toplam 20.811 adet müşteriye teslim edildi. Spor otomobil imalatçısı, Çin'de Ocak-Haziran ayları arasında yüzde 33 düşüşle 29.551 araç teslim etti. Bunun başlıca nedenleri arasında Çin pazarındaki gergin ekonomik durum ve değer odaklı satışlara odaklanma yer alıyor. Kuzey Amerika'da Porsche müşterilerine yüzde altı düşüşle 39.558 araç teslim etti. İlk çeyrekte bazı araç modellerinin teslimatında gümrükle ilgili gecikmelerin ardından bölge belirgin bir şekilde toparlanabildi ve en güçlü çeyreklik performansını kaydetti. Denizaşırı ve gelişmekte olan pazarlarda müşterilere 27.414 araç teslim edildi. Bu, bir önceki yılın yüksek seviyesine denk geliyor.



Tamamen elektrikli Macan'a büyük talep

Porsche Cayenne, 54.587 adetle yılın ilk yarısında en fazla teslimatı kaydetti (+%16). Porsche Macan 39.167 müşteriye ulaştı. Bu, birçok pazardaki model değişikliğinden kaynaklanan %18'lik bir düşüşü temsil ediyor. Detlev von Platen: "SUV'nin yeni tamamen elektrikli nesli çok memnun edici bir sipariş alımı kaydetti. İlk araçlar yılın ikinci yarısında müşterilere teslim edilecek." dedi.


Efsanevi 911 spor otomobil müşteriler arasında oldukça popüler olmaya devam ediyor: Dünya çapında 28.212 adet 911 teslim edildi (+ yüzde sekiz). Panamera 13.255 müşteriye ulaştı (- yüzde 25). Düşüş, mevcut model değişikliğiyle açıklanabilir. Bu durum Taycan için de geçerli. Yılın ilk yarısında 8.838 müşteri Taycan teslim aldı (- yüzde 51). 718 Boxster ve 718 Cayman modelleri 11.886 teslimata ulaştı, bu da yüzde 8'lik bir büyümeye denk geliyor.


"2024'te, tüm zamanların en güçlü Porsche ürün portföyünü yola koyacağız. Üçlü tahrik sistemlerine odaklanmaya devam edeceğiz: tamamen elektrikli araçlar, verimli plug-in hibritler ve duygusal yanmalı motorlar," diyor Detlev von Platen.



Kaynak; https://www.volkswagen-group.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..