Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Audi A5; Bu kez çok farklı!!!

Audi'den yeni bir otomobil geliyor; A5. Efsanevi Audi modellerinden Audi 80 ile başlayan A4 ile devam eden sürecin en güncel, en yeni modeli, artık A5 adıyla geleceğe yürüyecek. Audi A4'ün başarılı bir geçmişi var; YAŞASIN Audi A5!!! Audi'nin B5 serisiyle premium orta sınıfının çıkışından 30 yıl sonra, yeni nesil, şimdi Audi A5  adıyla  üst orta sınıfa geçiyor.




Audi Design, Sedan'ı yeniden tanımlıyor ve Avant'ı daha da çekici hale getiriyor.. MHEV plus teknolojisine sahip aktarma organları sayesinde kısmen elektrikli sürüşe olanak tanıyan ilk içten yanmalı motor versiyonu.



Audi CEO'su Gernot Döllner: "Yeni A5, sportif tasarımı, yeni iç mekanı ve modern elektronik mimarisiyle parlıyor. Ayrıca yeni nesil verimli yanmalı motorlarımızın lansmanını da simgeliyor



Audi, yeni A5 ailesiyle orta boy segmentteki başarılı tarihinde bir sonraki bölümü açıyor. İlk Audi A4'ten 30 yıl sonra piyasaya sürülen, artık Audi A5 olarak adlandırılan son neslin keskinleştirilmiş tasarım dili, premium oranlarıyla büyülüyor. Sedan ve Avant olmak üzere her iki gövde stili de Audi tasarım felsefesinin sportif özünü mükemmel bir şekilde yansıtıyor. İç mekandaki yeni tasarım dili, cömert bir alan hissi yaratıyor ve göstergeleri dijital bir sahneye yerleştiriyor. Yeni çalışma konsepti, araçla etkileşimi artırıyor. Verimli, kısmen elektrikli yanmalı motorlar ve heyecan verici S modelleri yelpazeyi tamamlıyor.



AUDI AG, model yelpazesinin genişlemesiyle birlikte 2024 yılından itibaren araçlarının isimlendirmesini yeniden yapılandırdı. Elektrikli ve içten yanmalı motorlu modellerin isimlerindeki sayılar farklılaştırıcı unsurdur. Bundan sonra çift sayılar elektrikle çalışan modelleri, tek sayılar ise içten yanmalı motorlu araçları ifade edecektir. Uzun süredir en çok satan modellerden biri olan Audi A4, son neslin piyasaya sürülmesiyle Audi A5 adını alacak ve Neckarsulm'da üretilecek. A5 Sedan ve S5 Sedan 2  ile A5 Avant ve S5 Avant 1 olmak üzere dört yeni versiyonda sunuluyor . Bu versiyonlar, Premium Platform Combustion'da (PPC) piyasaya sürülen ilk modeller olacak.



Audi CEO'su Gernot Döllner yeni model ailesi hakkında şunları söyledi: "Tamamen elektrikli portföyümüzün genişlemesiyle birlikte, verimli yanmalı motorlara sahip yeni nesil modeller piyasaya sürüyoruz. Atletik tasarımı, tamamen yeni iç mekanı ve geleceğe yönelik elektronik mimarisiyle Audi A5 ailesi ilk olacak. Gelişmiş MHEV plus teknolojisi kısmen elektrikli sürüşe ve dolayısıyla daha da verimli sürüşe olanak sağlıyor."


Y

eni modeller uzunluk ve genişlik açısından büyüyor. Audi ayrıca standart donanımlarını genişletiyor ve yeni Audi A5'i üst orta segmente yerleştiriyor. E³ elektronik mimarisinin 1.2 versiyonuna dayanan yeni kullanıcı deneyimi bu özlemle uyuşuyor. İsteğe bağlı donanım çeşitli paketlerde bir araya getiriliyor.



Dinamik ve kaslı dış tasarım

Tamamen yeniden tasarlanan A5 ailesi ilk bakışta bile güçlü ve temiz bir tasarıma sahip. Uzun dingil mesafesi, büyük jantlar ve alçak, sportif gövde ile modifiye edilmiş oranlar ilerici dinamizmi ve birinci sınıf standartları temsil ediyor. Sedan'da sportif, kompakt görünümlü sera, geniş bir yay şeklinde arkaya doğru uzanıyor, coupe benzeri bir şekilde sığ arka cama sorunsuz bir şekilde akıyor ve çarpıcı bir spoyler dudağı olan görsel olarak kısa bagaj kapağında sonlanıyor.



Bu araç segmentinde yeni olan arka kapak, tasarım ve işlevselliğin ikna edici bir birleşimini sunuyor. Arka camla birlikte açılıyor ve boyutu bagaj bölmesine erişimi önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Bu, Audi için tamamen yeni bir sedan konseptiyle sonuçlanıyor. Avant'ta, dinamik, gergin tavan çizgisi, sportif, düz arka camı kaplayan kusursuz bir şekilde entegre edilmiş bir tavan spoylerine dönüşüyor. Dik bir şekilde eğimli olan D sütunları, A5 Avant'ın dinamik yan görünümünü vurguluyor.



Ön kısımda, üç boyutlu petek yapılı, geniş ve belirgin şekilde daha düz ölçülü Singleframe hakimdir. İnce ve hassas çizilmiş farlarla birlikte aracın yüzünü şekillendirir ve ona çarpıcı ve odaklanmış bir ifade kazandırır. Tampona entegre edilmiş "yumuşak burun" sayesinde kaput ön kısımla aynı hizadadır. Ön ve arka tekerleklerdeki omuz bölgesinden güçlü bir şekilde dışarı çıkan kabarcıklar Audi Ur quattro'yu anımsatır ve Audi tasarım DNA'sının temel bir öğesidir.



Çarpıcı, ayırt edici arka kısım, sportif, duygusal tasarım ve akıllı teknolojiyi bir araya getiriyor. Heykelsi geometri ve sürekli, üç boyutlu olarak ofsetlenmiş ışık şeridinin birleşimi, yeni Audi A5'in arkasına varlık ve görsel dinamizm kazandırıyor. Temel modellerde arka görünümün diğer öne çıkan özellikleri, koyu difüzörlü tamponun net, modern tasarımı ve yüksek kaliteli dikdörtgen egzoz uçlarıdır.


Dijital ışıkta yeni standartlar

Audi A5 ailesi, önde LED teknolojisine sahip dijital gündüz farları ve arkada ikinci nesil dijital OLED arka farlar sunuyor. Dijital OLED panel başına yaklaşık 60 segmentle, A5'te giderek aracın arkasında bir ekran haline geliyorlar.



Bu, araçtan araca iletişimi mümkün kılar ve yoldaki güvenliği artırır - örneğin yeni iletişim ışığıyla. Aracın kilidini açarken ve araçtan inerken dinamik aydınlatma efektleri, Audi ışık DNA'sının bir parçası olarak hareketin estetiğini yansıtır. Aktif dijital ışık imzası da aynısını yaparak yeni bir canlılık duygusu iletir.


Üç boyutlu olarak tasarlanan farlar ve arka stoplar, isteğe bağlı dijital ışık imzaları sunuyor ve böylece fiziksel ve dijital dünyayı bir araya getiriyor.


Yeni iç mekanda, teknoloji konforla buluşuyor

Yeni Audi A5'in iç mekanının tasarımı dört karakteristik özelliğe dayanmaktadır. Birincisi, iç mekan insan merkezli bir tasarıma sahiptir, yani kullanıcılarının ihtiyaçlarına sürekli olarak yöneliktir. İkinci özel özellik ise Audi MMI ekranları şeklinde sürücü ve ön yolcunun net görüş alanına yerleşen Dijital Sahne'dir. Malzeme Odaklı Tasarımı ile Audi A5 serisi, yüksek seviyede konforla cömert bir alan hissi ihtiyacını karşılar. İç mekanın net düzeni ve kolay kullanımı, dördüncü özelliği oluşturmak için her durumda genel bir bakış sağlar: Görsel Netlik. Buna, aracın yolcularla etkileşimini desteklemek için isteğe bağlı dinamik etkileşim ışığı eklenir.


Audi MMI panoramik ekran ve head-up display

Audi A5 ailesinin yeni işletim konsepti, E³ elektronik mimarisi sayesinde araçla etkileşimi artırıyor. Yeni Audi A5, müşterilerimizin dijital ekosistemine kusursuz bir şekilde entegre oluyor ve kişisel bir bağlantı deneyimi sunuyor. İnce, bağımsız Audi MMI panoramik ekranı kavisli bir tasarıma sahip ve OLED teknolojisini kullanıyor. 11,9 inç görünür ekran köşegenine sahip Audi sanal kokpit ve 14,5 inç MMI dokunmatik ekrandan oluşuyor. Audi, ön yolcular için dijital sahneyi, gösterge paneli tasarımına mükemmel bir şekilde entegre edilmiş isteğe bağlı 10,9 inç MMI ön yolcu ekranıyla tamamlıyor. Yeni A5, selefine kıyasla daha da geliştirilmiş, yapılandırılabilir bir head-up ekranına sahip. Sürücüler artık ilk kez head-up ekranı aracılığıyla araç ve bilgi-eğlence işlevlerini kontrol etme seçeneğine sahip.


Gelişmiş hibrit sistem MHEV plus

48 voltluk yerleşik elektrik sistemine dayanan yeni MHEV plus sistemi, yanmalı motoru destekler ve performansı artırırken CO2 emisyonlarını azaltır . Güç aktarma organı jeneratörü (PTG), yakıt tüketiminde azalmaya katkıda bulunan kısmen elektrikli sürüşe olanak tanır.


Yeni MHEV plus sistemi, Audi A5 model serisinde MHEV sistemine kıyasla CO2 emisyonu ve yakıt tüketiminde önemli avantajlar sağlıyor.


Bunlar 2.0 TDI'da (150 kW, önden çekişli/ quattro ) toplam 10 g/km veya 0,38 l/100 km'ye kadar (birleşik yakıt tüketimi l/100 km (62,1 mil) cinsinden: 5,6-4,7 ( 42,0-50,0 ABD mpg ); birleşik CO 2 emisyonları g/km cinsinden: 147-124 ( 236,6-199,6 g/mi ); CO 2 sınıfı: E–D) ve V6 3.0 TFSI'da (270 kW, quattro ) 17 g/km veya 0,74 l/100 km'ye kadar (birleşik yakıt tüketimi l/100 km (62,1 mil) cinsinden : 7,9-7,4 ( 29,8-31,8 ABD mpg ); birleşik CO 2 emisyonları g/km cinsinden: 180-167 ( 289,7-268,8 g/mi ); CO2 sınıfı : G–F) yukarı (WLTP sürüş döngüsünde) 1 .


PTG ayrıca yanmalı motorun çıkışına 18 kW'a (24 PS) kadar elektrik gücü ekleyebilir. Yavaşlama sırasında PTG, 25 kW'a kadar enerjiyi aküye geri besler (geri kazanım). Sonuç olarak, yalnızca elektrikli manevra ve park etme sınırlı bir ölçüde mümkündür. Elektrikli klima kompresörü kullanma seçeneği sayesinde, araç trafik ışıklarında durduğunda ve yanmalı motor kapatıldığında da klima sistemi çalıştırılabilir.


Entegre ve harmanlama yeteneğine sahip fren kontrol sistemi (iBRS) ile fren pedalı ve fren hidroliği tamamen birbirinden ayrılabilir. Örneğin MHEV plus sistemli modellerde, rejeneratif frenleme sayesinde sürtünme frenlerini kullanmadan gerekli yavaşlamayı gerçekleştirir. Bu, yavaşlamanın başlangıçta yalnızca geri kazanımla elde edildiği anlamına gelir. Sürtünme frenleri yalnızca fren pedalına daha sert basıldığında devreye girer. Fren hissi bundan etkilenmez.


Piyasaya sürülen motorlar

Audi A5 ailesindeki verimli motorlar geniş bir yelpazeyi kapsıyor: geleneksel güçle çalışan giriş seviyesi modelden konforlu uzun mesafe koşucusuna ve dinamik spor otomobile kadar. Motor paketleri, şanzımanlar, elektriklendirme derecesi ve aktarma organı türü müşterilerimizin beklentilerine göre ayarlanmıştır.


Giriş seviyesi motor, 110 kW (150 PS) gücünde 2.0 TFSI'dır (birleşik yakıt tüketimi l/100 km (62,1 mil) cinsinden: 7,6-6,6 ( 30,9-35,6 US mpg ); birleşik CO 2 emisyonları g/km cinsinden: 173-150 ( 278,4-241,4 g/mi ); CO 2 sınıfı: F–E). İsteğe bağlı olarak, aynı motor 150 kW (204 PS) çıkışla mevcuttur (birleşik yakıt tüketimi l/100 km (62,1 mil) cinsinden: 7,9-6,6 ( 29,8-35,6 US mpg ); birleşik CO 2 emisyonları g/km cinsinden: 179-152 ( 288,1-244,6 g/mi ); CO 2 sınıfı: G–E). Bu TFSI motor, değişken türbin geometrisi (VTG) turboşarjı ile donatılmış olup, kısmi yük altında özellikle yakıt tasarrufu sağlayan değiştirilmiş bir yanma süreciyle çalışıyor.


VTG teknolojisi, benzinli motorlarda düşük motor devirlerinde bile tutarlı ve çevik bir tork artışı sağlar. Turbo dört silindirli motor, çift kavramalı şanzımanla mevcuttur. 110 kW'lık varyant, tamamen önden çekişli bir model olarak ve 150 kW'lık varyant ise önden çekişli veya quattro ultra ile mevcuttur.



150 kW (204 PS) gücündeki 2.0 TDI (birleşik yakıt tüketimi l/100 km (62,1 mi): 5,6-4,7 ( 42,0-50,0 US mpg ); birleşik CO 2 emisyonları g/km: 147-124 ( 236,6-199,6 g/mi ); CO 2 sınıfı: E–D), MHEV plus teknolojisi sayesinde A5'te yeni standartlar belirliyor. EA288 evo neslinden gelen bu iki litrelik motor, silindir basınç sensörü, egzoz emisyon kontrolü için TwinDosing ve pürüzsüz motor çalışması için iki balans mili sayesinde selefinden optimize edilmiş yanmayı devralıyor. 1.750 ile 3.250 dev/dak arasında 400 Nm tork üretiyor. 2.0 TDI, çift kavramalı şanzıman ve önden çekiş veya quattro ultra ile sunuluyor. Verimliliği ve konforu artırmak için motor, yeni 48 volt MHEV plus sistemi kullanılarak kısmen elektriklendirilir. Elektriklendirilmiş aktarma organları bileşenleri, yüksek geri kazanım performansı sayesinde CO2 emisyonlarını azaltır . Ayrıca, TDI'nin konforu, pürüzsüz bir motor çalıştırma için 48 voltluk bir marş jeneratörü ile daha da artırılır. Çalıştırma sırasındaki tepki süresi azalır ve araç belirgin şekilde daha çeviktir.



S5 2, 1,  270 kW (367 PS) gücünde 3.0 litrelik V6 TFSI motora dayalı bir spor otomobildir (birleşik yakıt tüketimi l/100 km (62.1 mi) cinsinden : 7.9-7.4 ( 29.8-31.8 US mpg ); birleşik CO 2 emisyonları g/km cinsinden: 180-167 ( 289.7-268.8 g/mi ); CO 2 sınıfı: G–F) ve optimize edilmiş bir yanma süreci. İlk kez değişken türbin geometrisi (VTG) ve MHEV plus teknolojisine sahip bir turboşarj cihazına sahiptir. Audi S5'teki daha fazla tork için tasarlanan revize edilmiş S tronic çift kavramalı şanzıman da ön akstaki ağırlığı azaltır ve çevikliği artırır. Yeni 48 voltluk MHEV plus sistemi aracılığıyla sağlanan kısmi elektriklendirme, elektrikli sürüş bileşenleri ve yüksek geri kazanım performansı yoluyla daha düşük CO 2 emisyonları sağlar. S4 Sedan TDI (önceki model) ile karşılaştırıldığında, S5 Sedan TFSI ( birleşik yakıt tüketimi l/100 km (62,1 mil) cinsinden : 7,7-7,4 (30,5-31,8 US mpg); birleşik CO 2 emisyonları g/km cinsinden: 175-167 (281,6-268,8 g/mi); CO 2 sınıfı: F) CO 2 emisyonlarını 14 g/km'ye kadar azaltır. Hızlı, dinamik tork artışı S5 2, 1'in sportifliğini vurgular. Tork vektörleme özelliğine sahip quattro spor diferansiyelin ayarlanabilir dört tekerlekten çekiş kavramasıyla birlikte standart kullanımı, en üst seviyede yanal dinamikler için ayarlanmıştır.


Şasi ve direksiyonun dinamik tasarımı

Süspansiyonun sürekli geliştirilmesi sayesinde yeni Audi A5, Audi markasının tipik sürüş özelliklerini yola kusursuz bir şekilde taşıyor. Süspansiyon ve direksiyon üzerinde yapılan kapsamlı detaylı çalışmaların bir sonucu olarak Audi A5, adaptif amortisörlü opsiyonel süspansiyon opsiyonu eklendiğinde konfor ve sportiflik arasında önemli ölçüde daha fazla ayrım yapılabilen hassas, zahmetsiz ve büyük ölçüde nötr bir yol tutuşu sunuyor. Yeni modelde her zamanki gibi Audi'nin ilerici direksiyonu olan direksiyon da önemli ölçüde daha hassas hale getirildi.


Piyasaya sürülmesi ve fiyatlar

Audi, yeni A5 ailesiyle orta boy segmentteki başarılı tarihinde yeni bir sayfa açıyor. Audi A5 ve Audi S5 2, 1,  Kasım ayında Almanya ve diğer birçok Avrupa ülkesinde satışa sunulacak. Audi A5 ailesi, Temmuz 2024'ten itibaren Almanya'da siparişe açık olacak. Audi A5 Sedan TFSI 110 kW ( l/100 km (62,1 mil) cinsinden kombine yakıt tüketimi : 7,5-6,6 (31,4-35,6 US mpg); g/km cinsinden kombine CO 2 emisyonları: 171-150 (275,2-241,4 g/mi) ; CO 2 sınıfı: FE) Almanya'da 45.200 Avro'dan başlayan bir giriş fiyatıyla sunulacak ve navigasyon, elektrikle çalışan bagaj kapağı ve standart olarak endüktif şarjlı bir telefon tepsisi içerecek.



1 CO 2 emisyonları ve yakıt tüketimi ile ilgili olarak açıklanan avantajlar  arasında, MHEV plus sisteminin MHEV sistemine kıyasla ek ağırlığının etkisi yer alır. MHEV plus sistemi ile MHEV teknolojisine sahip bir referans araçla karşılaştırıldığında, söz konusu aracın tahrik sisteminde, ağırlığında veya sürüş direncinde meydana gelen sapmalardan kaynaklanabilecek araç düzeyindeki diğer CO 2  etkili etkiler (örneğin, yanmalı motorun veya temel şanzımanın daha da geliştirilmesi, yuvarlanma direncinde, aerodinamikte veya ağırlıkta değişiklikler) dikkate alınmaz.






Kaynak; https://www.audi.com/
https://www.audi.de
https://www.audi-mediacenter.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..