Exora Reev ve Saga Ev, yakında yollarda...
Lotus ve Samsung şirketlerinin iş ortaklığıyla Proton elektrikli araçları,
Malezya üretim tesislerinde testleri tamamlanan iki yeni model seri üretime çok yakın. Lotus ve Samsung, Proton’ un Exora ve Saga modellerine ileri seviyede mühendislik teknolojisi uygulayarak elektrikli araç sınıfında en uzun menzile sahip iki otomobil hazırladılar.
Exora Reev ve Saga Ev modellerinde, hiybrid araçlardan farklı olarak 400 cc hacminde lityum iyon pilleri destekleyen bir jeneratör bulunuyor. Otomobil hareket halindeyken mevcut pilleri şarj eden jeneratör otomobilin daha
uzun menzile ulaşmasını sağlıyor. Araçlar ayrıca, geleneksek bir priz üzerinden şarj edilebilir 15 kwh lityum iyon polimer pillere sahip. Saga Ev 110 km/saat azami hıza 12 saniye içinde ulaşabiliyor.Proton Exora Reev ise azami 140 km/saat hıza çıkabiliyor. Proton Exora Reev, MPV sınıfında tam şarjla 1000km menzil kat edebilme özelliğine sahip tek otomobil .Proton’ un elektrikli bu iki yeni modelinde de hızlı şarj özelliği mevcut ve hızlı şarj süreleri pazardaki diğer elektrikli araçlara göre de oldukça kısa. Proton 2011 yılı elektrikli araç projesiyle dünyadaki öncü otomobil üreticileri arasına girmeyi başardı. Bu sektörde başı çekmeyi planlayan Proton, üretim yaptığı kendi ülkesi Malezya da şarj istasyonlarını kurma çalışmalarına da hız kattı.nn
2012 yılında Hindistan pazarına ilk elektrikli otomobillerini göndermeyi planlayan Proton, Elektrikli araç imalatçıları içinde ön sıralara çıkmak istiyor..
Proton Exora modelinin Türkiye pazarına gelmesi 2012 yılının sonlarını bulacak..
http://ubai.my/uncategorized/proton-exora-reev-green-propulsion-concept-aka-rotary-engine-hybrid.html
http://kereta.info/proton-ev-saga-ev-persona-ev-exora-ev-exora-hybrid/
http://www.tasimacilar.com/haber.asp?wtc=haber&id=10253
http://kereta.info/winner-proton-exora-hybrid-e-rev-best-extended-range-electric-vehicle/
Elektrik motorlu otomobil ekonomik bir araçtır ve en büyük problemi menzilidir. Başlattığımız çalışma ile bu otomobillerin menzili uzatıyoruz. Henüz tamamlanmamış olmasına rağmen rağbet gören sistemimiz büyük ilgi görmeye devam ediyor.
YanıtlaSilAracınızı nerdeyse her yerde şarj etmeniz gerekiyor. Kullanacak olduğunuz sistemimiz sayesinde şarj sürenizi maks. düzeye çıkarıyoruz, yani şarj için zaman kaybı bitiyor.
Çalışmalarımız şimdilik otomobil ile sınırlıdır, ama tasarımına başladığımız Uzay Aracımız'da da kullanmayı düşündüğümüz bir sistemdir. Hatta uçak ve ağır vasıtalara da uygulama şansımız doğacak.
Detaylar için http://www.chalilozdemir.com/?elektrik-motorlu-oto