Ekonomisi ve teknolojisi ile B segmentinin ilk ve tam hibrid ve ideal şehir otomobili: Toyota Yaris Hybrid.
Hibrid Yaris'te motor sesi yok, benzin bitecek düşüncesi yok, priz yok, şarj istasyonu aramaya gerek yok , marş motoru yok, vites yok, debriyaj yok.Ya ne var; 15 yıllık ve 4 milyon satış rakamına ulaşmış bir teknoloji, frene basıldığında şarj olan elektrik motoru, 100 beygiri içinde barındıran bir motor, 50 kilometreye kadar elektrik motoruyla gitme imkanı, 100 km'de 3.4 litre yakıt harcaması...Toyota YARiS HYBRiD'e Cool ve Spirit donanım paketlerinden biriyle 48 750 TL veya 51 750 TL fiyatlarla ulaşabilirisiniz...
Toyota’nın yeni tasarım anlayışının ilk temsilcisi Yeni Yaris’in 3. neslinin pazara sunulmasının ardından hibrit versiyonu da Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye yollarına çıktı...
Dünyada 4 milyon üzerinde satış adedi ile hibrit teknolojisinin lideri Toyota, B segmentinin ilk ve tek tam hibrit otomobili olan Yaris Hybrid ile üstün yakıt ekonomisi sunan hibrit teknolojisini şimdi daha erişilebilir fiyatlarla geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyor. Yaris Hybrid, 100 beygir gücündeki 1.5 litre benzinli motora sahip hibrit sistem ile segmentinin en iyi performans ve yakıt tüketimi dengesini sunuyor. Yaris Hybrid, 3,4 lt/100 km ile şehir içi yakıt tüketimi en düşük otomobil olarak pazara iddialı bir giriş yapmaya hazırlanırken, sadece 85 g/km CO2 emisyonu sunarak B segmentinde de yeni bir dönemin öncülüğünü yapıyor ve binek otomobil pazarının da en düşük CO2 emisyon değeri ile çevreciliğini kanıtlıyor. Yaris Hybrid, bununla birlikte benzersiz elektrikli sürüş (EV) yetenekleriyle 0 emisyon sunarak özellikle şehiriçi ulaşımda ideal bir otomobil olduğunu kanıtlıyor. Özellikle şehir içinde kullanım mesafesinin yarısını benzinli motor kapalı gidebildiğinden; hem çok düşük emisyon değerlerine sahip oluyor, hem de sessizliğiyle sürüş konforunu arttırıyor. Yaris Hybrid, dizaynı, sürüş konforu, herkesin erişebileceği fiyatı ve uzun ömürlü kullanımı ile sınıfında yeni standartları dabelirliyor.
Sofistike Tasarım, Yüksek Standart
Yaris Hybrid, cesur ve sportif görünümüyle Toyota’nın ayırt edici yeni tasarım anlayışını da ortaya koyuyor. “Keen Look-Keskin Bakış” tasarım felsefesi Yaris Hybrid’de, hibrit modeline özgü LED farlar ile destekleniyor. Gündüz farları, önde hibrit özelliğine vurgu yapan mavi zarif Toyota logosu ve arkada yer alan mavi hibrit rozeti otomobilin “farklı” olduğunu gösteriyor.
Yeni Yaris’e göre boyu önden 20 mm uzayarak 3 bin 905 mm oldu. Yeni kompakt pil arka koltuk arkasına yerleştirilerek iç mekan genişliğinden ödün vermeyen Yaris Hybrid, segmentinin en geniş iç mekana sahip araçlarından biri olmaya devam ediyor. Yaris Hybrid’in bagaj hacmi, mevcut Yaris’te olduğu gibi, 286 lt iken arka koltukların tamamen yatırıldığı durumdaki maksiumum bagaj hacmi de 768 lt’ye çıkarılabiliyor.
Yaris Hybrid, yeni Yaris’le aynı şekilde 4.7 m’lik sınıf lideri dönüş yarıçapı ile şehirler için mükemmel manevra kabiliyeti sunmaya devam ederken, aerodinamik standartları yükselterek 0,286 cd sürtünme katsayı ile dikkat çekiyor.
Yaris Hybrid’in merkezi konsoluna bağlı Toyota Touch ekrannda mevcut multimedya çözümlerine ek olarak hibrit enerji monitörü dikkat çekiyor. Yaris Hybrid’de 6.1 inçlik renkli dokunmatik ekran sistemiyle araç içi multimedya sistemi olan “Toyota Touch” ile, AM/FM radio, CD/ MP3 çalar, Bluetooth ile cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonu adres defteri ile senkronizasyon ve yine cep telefonundan müzik dinleme özelliklerini içerirken, USB ve AUX ile mobil cihazlara bağlantı imkanı da sunuluyor. Kalan yakıt miktarı, anlık yakıt tüketimi, son 15 dakikadaki yakıt tüketimi gibi bilgiler ekrana yansırken ayrıca, entegre geri görüş kamerası da park kolaylığı sağlıyor.
Yaris Hybrid, VSC (Araç Denge Kontrol sistemi), 7 Hava yastığı, HAC (Yokuş kalkış destek sistemi) başta olmak üzere sınıfında öncü güvenlik sistemleri ile de dikkat çekiyor.
Günümüzün ideal şehir otomobiliyle tanışın!
Yaris Hybrid’de geliştirilen 1,5 lt benzinli motor, daha hafif ve kompakt elektrik motoruna eşlik eden sınıfının en iyi şanzımanlarından tam otomatik e-CVT (Elektronik sürekli değişken şanzıman) teknolojisi ile sıradışı yakıt tasarrufu ve sessiz elektrikli sürüş özellikleri sunuyor. Yaris Hybrid’de güçlü benzinli motor ve elektrik motorunu çalıştıran pilin birleşiminden oluşan hibrit sistem 100 HP güç sunarken, nikel-metal-hidrid pil ise artık daha etkin bir elektrik güç yönetimine sahip. Hibrit sistem, bunların yanısıra, yeni Yaris’in üstün sürüş dinamiklerine sessiz sürüşü de dahil ederek segmentinde bir devrime imza atıyor.
Yaris Hybrid, sadece 85 g/km CO2 emisyon değeriyle sınıfında öne çıkarken, şehiriçi ulaşımda 3,4 lt/100 km yakıt tükemiyle de binek otomobil pazarının en tutumlu araçlarından biri olarak dikkat çekiyor. Elektrikli (EV) ve ECO modlarında sürüş imkanı sunan Yaris Hybrid, 3,7 lt/100 km birleşik yakıt tüketimi sunuyor.
Yaris Hybrid, 0-100 km’ye 11,8 saniyede çıkarken, 165 km’lik hıza ulaşabiliyor. Yaris Hybrid, ayrıca 0-50 km’ye 4 saniyede çıkarak dur-kalk trafiği için sınıf lideri bir hızlanma sunuyor.
Sadece içten yanmalı motora sahip araçlara oranla Yaris Hybrid, bakım masraflarında da önemli bir fark yaratıyor. Hibrit teknolojisi sayesinde Yaris Hybrid’de debriyaj pedalı, debriyaj plakası, vites kutusu, marş motoru, V-kayışı ve triger kayışı bulunmuyor ve böylece bu parçalara ait herhangi bir bakım masrafı oluşmuyor. Diğer yandan, Yaris Hybrid’de frenleme esnasında devreye giren ve gün içerisinde yapılan frenlemenin yüzde 60’ını oluşturan regenerative (enerji geri dönüşümü sağlayan) frenleme sistemiyle fren balataları 2 kat daha uzun süre dayanıyor ve kullanım maliyetlerinde de hibrit ekonomisini tekrar ortaya koyuyor.
Hibrit Çalışma Prensibi Nedir?
“Kendi kendini şarj edebilen elektrikli otomobil”
Hybrid Synergy Drive teknolojisi, güçlü bir benzinli ve güçlü bir elektrik motoruna sahiptir. Hybrid Synergy Drive sistemi, bu iki motorun en verimli şekilde çalışma prensibine dayanır.
• Duran bir aracı kalkış esnasında elektrik motoru harekete geçirir.
• Normal sürüş esnasında elektrik motoru çalışırken benzinli motor yardımcı olarak çalışır. Hızlanma esnasında hem benzinli hem de elektrikli motor tam güçte çalışır. Hızlı sürüşte ise benzinli motor aracı hareket ettirirken, elektrik motoru yardımcı olur.
• Yavaşlama esnasında ise benzinli motor durur, elektrik motoru bataryanın şarj edilmesine yardımcı olur ve enerji geri kazanımı ve depolanması sağlanır. Diğer bir anlamda araç kendi kendini şarj eder.
• EV modunda ise, sıfır yakıt tüketimi ve sıfır emisyonlu elektrikli sürüş gerçekleşir.
enerjinbosagitmesin.com adresinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..