Ve bu araçlar, giderek yaygınlaşacak.
Bu araçların önündeki en önemli engeller; uzun şarj süresi,
şarj noktalarının azlığı, aracın maliyeti..
Bu konuda araçlar; daha kısa şarj süresi,
daha çok mesafe gidilebilmesi,
her yerden şarj edilebiliyor olması ve hesaplı olduğunda elektrikli
araçların satışı deyim yerindeyse çığ gibi artacaktır..
EY adlı uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi ‘FIA Formula E’nin global pazarla ilgili yapmış olduğu çalışmaya göre, yeni 0 emisyonlu yarışlar önümüzdeki yirmibeş yıl içinde 77 milyon elektrikli aracın satışına katkıda bulunacak..
EY’nin tahminlerine göre, 77 milyon elektrikli araç satışının geçekleşmesiyle birlikte otomotiv sektörü 142 milyar avroluk ek kaynak elde edecek ve sektörde 42 bin istihdam artışı yaşanacak.
Elektrikli araçların çevresel etkilerine de odaklanan çalışmaya göre, dünya çapında 77 milyon elektrikli araç satışının yaşanması ile birlikte Japonya’nın 2,5 yıllık tüketimine eşdeğer olan 4 milyar varil petrol tasarrufu yaşanacağı ve İtalya’nın 2 yıllık karbon emisyonuna eşdeğer olan 900 bin ton karbondioksit miktarının atmosfere yayılmasını önleyeceği tahmin ediliyor. Sosyal yaşama olan etkilerine göre ise 25 milyar avro sağlık harcaması tasarrufu yaşanacağı ve şehirlerde kirliliğin azaltılması ve yaşam kalitesinde önemli bir iyileşmenin yaşanacağı tahmin ediliyor.
paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSil