Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bu web adresinden çocuklarınıza trafik eğitimi aldırabilirisiniz!

Güzel otomobiller, kaliteli araçlar üreten Mercedes Benz; güvenlik alanında ve sosyal platformlarda da etkinliğini giderek arttırıyor.. Mercedes-Benz Türk ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen MobileKids Trafik Eğitim Projesi, mobil eğitim birimi Trafik Ateşböceği ile okullarda verilen 6 saatlik trafik eğitiminin yanı sıra, internet üzerinden de çocuklara ulaşıyor. Çocuklarına trafik eğitimi aldırmak isteyen aileler,
tr.mobilekids.net adresine tıklayarak eğitim video ve oyunlarına ulaşabiliyorlar.

Mercedes-Benz Türk’ün 2013 yılında TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) işbirliğiyle, 7-14 yaş arası ilköğretim çağı çocukların trafik bilgisi ve farkındalığını artırmak ve trafik ile ilgili kavram, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak amacıyla başlattığı MobileKids Trafik Eğitim Projesi, artık internet üzerinden de çocuklara ulaşıyor.
Dileyen tüm ebeveynler tr.mobilekids.net adresi üzerinden çocuklarına trafik eğitimi aldırabilirler.


Platform 21 eğitim videosu ve 8 oyundan oluşuyor



İnternet üzerinden verilen MobileKids trafik eğitimi; trafik nedir, trafikte yaya ve sürücü olmak, ehliyet türleri, yol çeşitleri, trafik işaretleri, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemeri kullanımı, güvenli oyun alanları, bisiklete binme kuralları, trafikte uyulması gereken kurallar ve ilk yardım eğitimi gibi farklı konularda 21 eğitim videosu ve hem eğlenceli hem de öğretici 8 oyunu kapsıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan çocuklar, “Geleceğin Usta Şoförü” eğitim sertifikası almaya hak kazanıyor.


21 ilde, 9.000 öğrenciye trafik eğitimi verildi


Çocukları olası tehlikelere karşı yaşlarına uygun bir yaklaşımla bilinçlendirmek ve güvenliklerini sağlamak üzere Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG tarafından başlatılan MobileKids Trafik Eğitim Projesi 2013 yılında Türkiye’de de hayata geçirildi. Projenin ilk 5 yılında, her yıl 1 veya 2 coğrafi bölgede, 3 farklı ile giderek yaklaşık 7 okulda eğitimin verilmesi ve 5 yılın sonunda ise Türkiye’nin 7 bölgesine de ulaşılmış olunması planlanıyor. Proje kapsamında bugüne kadar İstanbul, Kırıkkale, Yozgat, Bayburt, Samsun ve Artvin’de, 21 okulda 9.000 öğrenciye birebir eğitim verildi. Ayrıca, 2014 ve 2015 yıllarında, Kocaeli Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nde gerçekleştirilen özel eğitim programı ile de yaklaşık 4.000 çocuğa ulaşıldı.


Trafik Ateşböceği okullara giderek çocukları eğitiyor


Trafik Eğitim Programı etkinlikleri, bu program için özel olarak hazırlanan ve gezici bir eğitim merkezi olan Tematik Trafik Ateşböceği’nde gerçekleştiriliyor. Okul bahçelerine yerleştirilen Trafik Ateşböceği’nde her çocuğa 6 saatlik eğitim veriliyor. Söz konusu eğitim, internet üzerinde hazırlanan yeni platform ile dileyen her çocuğun istediği anda ulaşabileceği bir hale ge

liyor.


“Trafik bir paylaşım kültürüdür.”


Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Kısım Müdürü Tülin Steinhäuser, kurum olarak trafikte güvenlik eğitimine çok önem verdiklerini ve özellikle küçük yaştan itibaren trafik bilincinin kazandırılmasında aktif çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Trafik bir paylaşım ve iletişim kültürüdür. Erken yaşlardan itibaren başlayan ve devamlılık gerektiren bir öğrenme süreci ile sağlanabilen bu kültür, eğitimlerle değişen tutum ve davranışlar sonucunda oluşturulabilir. Kazaya neden olan birçok insan, trafik bilinci gelişmediği veya etkin bir trafik eğitimi almadığı için olumsuz davranışlarını sürdürüyor. Buna karşın günümüzde, trafik kazalarını önlemek üzere yapılan yasal düzenlemeler ve düşünülen tüm tedbirler, kısa vadeli sonuçlar almaya yönelik oluyor. Oysa ihtiyacımız olan gerçek çözüm, temeli saygıya dayalı bir trafik kültürü oluşturup, bunu sürdürülebilir kılmaktır. Bu da ancak etkin bir eğitimle mümkün olabilir.” diyor.


Yılda yaklaşık 1,5 milyon trafik kazası meydana geliyor

Yılda yaklaşık 1,5 milyon trafik kazasının meydana geldiği Türkiye, dünyada en çok kaza gerçekleşen ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Kazaların yüzde 90’ı insan hatasından kaynaklanıyor. Ülkemizdeki kazalarda ölüm ve yaralanmalardan en fazla etkilenen yaş grubunun çocukların olması da trafikte çocukların daha fazla korunmasız kaldığını ortaya koyuyor. Yapılan araştırmalar, bu durumun sürücüler ve ebeveynler kadar çocukların da trafik ortamı ile ilgili bilgi ve becerilerinin yetersizliğinden kaynaklandığını gösteriyor.


2001 yılında ilk olarak Almanya’da uygulanmaya başlayan MobileKids, Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Malezya, İsrail, İtalya, Çin ve Macaristan dahil olmak üzere Daimler AG’nin temsil edildiği birçok ülkede uygulanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..