Sayfalar

Mercedes'li Daimler'den Elektrikli Mitsubishi Üretimi

Daimler markalarından Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC),
Portekiz Tramagal fabrikasında eCanter  üretimine başladığını bir etkinlikle duyurdu.
 Portekiz'de imal edilen Mitsubishi  Fuso  eCanter, Avrupa ve Amerika pazarlarına hitap edecek.Araç, haliyle güncel Fuso Canter üzerine geliştirilmiş.





Şehir içinde çevreci araçlar kullanmak isteyen Ltd Seven-Eleven Co. firması da bu konuda Mitsubishi Fuso ile çalışıyor.





 eCanter imalatı Japonya Kawasaki fabrikasında Temmuz'un ilk günlerinde başlarken ikinci üretim yeri Portekiz oldu.


Volkswagen, Toyota derken aradan Renault - Nissan - Mitsubishi üçlüsü liderliğe yükseldi!


Elektrikli motorun gücü 115 kW, torku ise 390 Nm.
Aracın toplam ağırlığı; 7,49 ton olup şasi taşıma kapasitesi ise   4,5 ton.
Her batarya paketi 13,8 kWh kapasiteye, genelde altı batarya paketine ve toplam 82,8 kWh kapasiteye sahiptir.Menzil ise en az 100 km.  % 100 şarj, 7 saatte gerçekleşirken hızlı şarj sistemiyle de 30 dakika da % 80  oranında bataryalar dolmakta.





En gelişmiş pil paketi, maksimum 420 V voltaj ve paket başına 13,8 kWh enerji sağlayan 100 Li-ion hücreden oluşur. Pil şarj cihazı, AB bölgesi için CCS tip 2 arayüzü ile AC ve DC şarjını desteklemektedir. Dolayısıyla, şarjın % 80'i 1 saatte (DC) ve 9 saatte (AC) mümkündür. Modüler pil konsepti, müşterinin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir ve modern üretim yöntemleriyle üretilir.

Tamamen elektrikli bir araç olan eCanter, yapısına ve kullanımına bağlı olarak en az 100 km'lik bir menzil  ileve iki, üç tonluk bir yük  taşıyabilir.. Aracın elektrik güç sistemleri 420 V ve 13.8 kWh altı yüksek gerilimli  lityum iyon pil içerir. Pil sistemi Kamenz olup Almanya'da tamamen kendisine ait Daimler yan kuruluşu Accumotive tarafından sağlanmaktadır. Geleneksel dizel versiyonu ile karşılaştırıldığında en fazla 1.000 Euro işletme maliyetlerini düşürürken 10.000 km'ye yol gidilebilir.


Dünyanın İlk Otomobili, En Çok Satan Araba Markası ve Diğer Rekorlar


Mayıs ayında kamyonlar için ilk şarj istasyonunun devreye  alınırken 7 Temmuz da  Japon Kawasaki fabrikasında üretim başladı.






İkinci nesil Canter, 2012 yılından bu yana üretiliyor.
 Canter Eco Hybrid Serisi üretimi 2006 yılında başladı.
 Mitsubishi Fuso Canter e-Cell olarak 2014 yılında ilk prototip ortaya çıktı.


Yeni Fiat Modelleri Renault ile Mitsubishi ortaklığından


 Tramagal,  Lizbon'un yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusunda bir tesis olarak ilk kez 
Duarte Ferreira ve Fransız kamyon üreticisi Berliet ortak girişimi olarak 1964 yılında kuruldu. 1980 yılında,  Mitsubishi Fuso (CKD ) imali başladı. Farklı araçlarında montajının yapıldığı fabrika, 1996 yılında, Mitsubishi Fuso'nun eline geçti. 2003 yılından bu yana da  Mitsubishi Fuso'nun çoğunluk hissesini satın alan Daimler AG'ye ait.





Fabrika 160.000 metrekarelik bir alanı kapsıyor.. 400'den fazla çalışanı var.Araçların yaklaşık yüzde 95 ihraç edilmekte ve en az 30 Avrupa ülkesinde satışı yapılmaktadır., Tramagal Tesisleri'nde 2012 yılından bu yana  Canter Eco Hybrid ve  Canter Hybrid versiyonu üretiliyor.

544 beygirlik elektrikli ralli ve rallikros aracı, doğalgazlıya ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..