Türkiye’de de Yaris modelinin bazı versiyonlarında standart olarak sunulan, kazaların önüne geçmeye veya şiddetini azaltmaya yardımcı olan sistem, Otomatik Acil Frenleme özellikli Ön Çarpışma Önleyici, Şerit Takip Sistemi ve Otomatik Yanan Uzun Farlar gibi özelliklere sahip.
2017 Toyota Yaris modelinde, sadece sürücü için değil yolcuların güvenliği için de özellikler sunuluyor. Arka emniyet kemerlerinde kuvvet sınırlayıcılar bulunuyor. Baş destekleri, omurga yaralanmalarını önlemek üzerine yeni bir tasarıma sahip. Çocuk koltuğunu güvenli biçimde yerleştirmek ise, Isofix bağlantı sistemleriyle çok daha kolay yapılabiliyor.
Toyota'dan premium sedan öncüsü hidrojenli bir oto
Euro NCAP’ten 5 yıldız alan Toyota Yaris, Yetişkin Yolcu kategorisinde yüzde 83, Çocuk Yolcu kategorisinde yüzde 80, Yaya kategorisinde yüzde 63 ve Güvenlik Yardımcıları kategorisinde yüzde 57 puan elde etti.
Toyota, sunduğu ileri güvenlik teknolojilerini önümüzdeki dönemde tüm modellerinde standart hale getirmeyi planlıyor. Şu anda Avrupa’da satılan neredeyse tüm Toyota modellerinde Toyota Safety Sense sistemi yer alıyor.
Türkiye'nin en ucuz 4 otomobili; Sandero, Linea, i10 ve Yaris
Toyota’nın Yeni Güvenlik Teknolojisiyle Kazalar En Aza İnecek
Toyota “Sıfır Kaza” hedefiyle birlikte yeni güvenlik teknolojileri üzerinde yoğun çalışmaya ara vermeden devam ediyor. İlk kez 2015 yılında tanıtılan gelişmiş güvenlik teknolojisi Toyota Safety Sense, 2018’de ikinci jenerasyonuyla dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor.
Aktif güvenlik teknolojileriyle kazaların şiddetini azaltan veya kazaların önüne geçen sistem, 2015 yılından bu yana 5 milyondan daha fazla Toyota aracında kullanılmış durumda. Avrupa’da ise yeni Toyota araçlarında bu sistemi satın alanların oranı yüzde 92’ye kadar yükseldi. Gerçek trafik şartlarında arkadan çarpma kazalarını yüzde 50 azaltan sistemin, Akıllı Sonar sistemiyle birlikte bu tür kazaları yaklaşık yüzde 90’a kadar azaltacağı tahmin ediliyor.
Toyota’nın FT-AC Konsepti Türkiye'de Üretilir mi?
İkinci jenerasyon Toyota Safety Sense ise, artık daha yüksek hızlarda çalışıyor, yayaları ve bisikletlileri de algılayabiliyor. Bu geliştirilmiş sistemde, 10-180 km/s hızlarda çalışacak şekilde güncellenen Ön Çarpışma Sistemi, yeni Şerit Takip Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici, Trafik Tabelası Tanıma Asistanı ve Otomatik Uzun Hüzmeli Far özellikleri de bulunuyor. Yeni Şerit Takip Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici kullanıldığında otomatik olarak aracı şeridin ortasında tutuyor. Bununla birlikte sürücü şeritten fark etmeden ayrıldığında da sürücüyü uyararak tekrar şeride girmesine yardımcı oluyor.
İkinci jenerasyon Toyota Safety Sense, 2018’in başından itibaren kademeli olarak Japonya, Kuzey Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Toyota’nın yeni modellerinde sunulmaya başlanacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..