Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen Grubu'na Yeni Marka Geldi!!!

Volkswagen markalarından Seat, sportif otomobillerini Cupra adıyla adlandırıyordu.İspanyol marka SEAT,  artık sportif kimliğini ve genlerini;  CUPRA markasıyla yollara çıkaracak.CUPRA markasının logosunu tanıtan Seat, ilk kez resmi olarak 22 Şubat tarihinde Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ilk modelleriyle  sektörün ve otomobilseverlerin önüne çıkacak.



Dünyanın Yeni 1 Numarası Renault-Nissan-Mitsubishi mi?

Birçok otomobil markasından oluşan gruplardan sadece Renault- Nissan- Mitsubishi İttifak olarak adlandırılıyor!Ve bu ittifak, artık dünyanın en büyüğü..Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia, Samsung, Alpine, Lada, Infiniti, Venucia ve Datsun markalarından oluşan grup, Türkiye'de Renault markasıyla üretim yapıyor. Yakın gelecekte Nissan logolu araçlarda imal edilebilir!


Bu Elektrikli Araçlar İstanbul'da Üretiliyor

Cleanvac,  elektrikli araçlar imal eden bir firma.Aslında, öncelikli olarak temizlik araçları üretiyor.Ancak yol temizleme makinalarının yanında motosiklet,  forklift ve küçük tipte elektrikli araçlar da imal ediliyor.Bazı çalışmalarda  ise TÜBİTAK ile işbirliği yapıyor..



Sen neymişsin be Duster!!!

Dacia Duster (ARO 10), Dacia Duster, Renault Duster, Nissan Terrano; dünyanın her yerinde, bir Duster'la karşılaşabilirsiniz.
Dacia Duster, dünyanın farklı ülkelerinde üretilen,  yollarında gezen ekonomik ve güzel bir tasarıma sahip bir araç.Dacia markasından başka markalarla da satılan Duster, yeni haliyle rakiplerine meydan okuyor..



% 100 Elektrikli Vespa

Yeni Vespa Elettrica ve  Yeni Vespa Elettrica X..
Vespa adı klasik ve tasarım kelimelerini çağrıştırırken buna artık çevreci özelliklerde ekleniyor..Vespa Elettrica'nın  sadece elektrikli bir motosiklet olmadığı elektrikli bir şaheser olduğu niteleniyor!



Yeni KiA RiO GT Line

Türkiye de de ilgi görmesi beklenen KiA RiO GT'nin gözüne kestirdiği rakipleri, tasarımından da ip ucu verdiği üzere  öncelikle Volkswagen Polo, Ford Fiesta..
RIO GT Line, markanın sportif  özelliklere sahip otomobillerinin  (Sportage, Picanto, Sorento) en son üyesi .


 

SsangYong ile Geleceğin Otonom Sürüş Teknolojisine Hazır mısın!

Türkiye distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in yürüttüğü Güney Koreli SsangYong, yaptığı basın açıklamasıyla geleceği şekillendirecek ürünleri hayata geçirdiklerini, bu vizyonun ilk adımı olarak kendi kendine sürüş teknolojisi vizyonunu başarıyla tamamladığını açıkladı.



Yeni Ford EcoBlue 2L

Yeni araçlar kadar onları hareket ettiren yeni motorlar da otomobiller kadar sık olmasa da   gündeme geliyor..Ülkemizde üretilen araçlarda da kullanılacak olan, hatta kullanılmaya başlanan 2000 cc'lik yeni dizel motor, 2.2 litrelik motorun yerine geçerken, % 13  yakıt tasarrufu,  daha düşük NOx ve CO2 salınımı, daha az ses ve % 20 daha fazla tork değeri veriyor..



En Kusursuz Otomobil Markası, Yine; O Seçildi!

Ülkemizde az görülen kalite, en az sorun çıkaran otomobiller araştırmaları, ABD gibi bazı ülklerde  her yıl yapılıyor.Bu araştırmalar tüketiciye bir fikir verdiği gibi ,o markaya sorunları ortadan kaldırmak için bir neden oluyor!Son çalışmalardan biri olan J.D. Power’ın “Kalite Araştırması’nda” 36 bin 186 araç sahibi farklı sınıflardan 224 modeli karşılaştırdı ve  Lexus yine zirvede ki yerini korudu.


Skoda Kodiaq, Dakar Rallisi’ni Tamamlayan İlk Skoda Oldu

Skoda Kodiaq, kırkıncısı düzenlenen efsanevi  yarış, Dakar Rallisi’ni , standart modeliyle geçti... Büyük SUV modeli Kodiaq, herhangi bir modifikasyona ihtiyaç duymadan Güney Amerika’daki çöl geçişini tamamlarken, bu zorlu yarışı tamamlayan ilk Skoda modeli oldu.



Yeni Datsun Cross

Bir Nissan markası olan Datsun, ilk Crossover sınıfı aracını Endonezya'nın Başkenti Jakarta'da (18.01.2018) tanıttı..Endonezya'nın üçüncü Datsun modeli, dünya genelinde de altıncı Datsun modeli olarak yollara çıkıyor.Kompakt Crossover ilk kez Endonezya'da satılacak..



Yeni Hyundai Santa Fe, yeni aktif güvenlik sistemleriyle geliyor

SUV sınıfından yeni bir model, ilk çizimler...
Yepyeni bir otomobil olan Santa Fe, Hyundai'n tüm pazarlardaki SUV iddiasını da pekiştirmiş olacak.Hyundai, geçtiğimiz hafta Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı Yeni Veloster’den sonra bu kez de Santa Fe’nin ilk çizimlerini paylaşarak yaklaşan yeniliğin sinyalini veriyor.



Yerli lastik üreticisi Petlas; BU DÜNYA BİZİM MEMLEKET! diyor..

Türkiye'de imal edilen lastik markalarından Petlas, yeni bir reklamla karşımıza çıkıyor..Ve Petlas'a dünyanın her yerinde rastlamak mümkün..
Yerli marka için , ülkemiz için güzel konular bunlar..
Türkiye’nin lastiği sloganıyla yola çıkan Türkiye’nin yerli lastik üreticisi Petlas, yeni reklam filmiyle yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın da tercihi olduğunu vurguluyor.



Türkiye, Tasarımda da Var: Örnek; Sedat Öztürk Tasarım..

Otomobil ve motorlu araçların tasarımı konusu, genellikle gölgede veya gecenin karanlığındaki gibi pek görülmez, fark edilmez.Daha doğrusu kim tasarlamış bilinmez!
Türkiye; otomobil ve araç üretimi olduğu kadar tasarım konusunda başarılı çalışmalara imza atıyor.



Tatilde, Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ve Sanat Galerisi'ni Gezebilirsiniz

Otomobil, herkesin sevdiği hayatımızı kolaylaştıran bir araç.Çocuklar da ister maket  olsun, ister gerçeği  otomobile gösterirler.Biz eskilerin 15 tatil dediği sömestr tatilinde çocuklarınızla hoşça vakit geçirebileceğiniz, otomobilli müzeler var.Bunlardan biri de Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ve Sanat Galerisi.



Peugeot, Sainz, Kamaz, Nikolaev, KTM ve Walkner; 2018 Dakar'ı Kazandı

Efsane yarış, zorlu etaplarla Güney Amerika'da tamamlanırken 
 otomobilde CARLOS SAINZ - LUCAS CRUZ (TEAM PEUGEOT TOTAL) ,
motosiklette MATTHIAS WALKNER (RED BULL KTM FACTORY TEAM),
kamyonda  EDUARD NIKOLAEV - EVGENY YAKOVLEV -  VLADIMIR RYBAKOV
(KAMAZ - MASTER), SXS sınıfında  REINALDO VARELA - GUSTAVO GUGELMIN
(SOUTH RACING - CAN AM) ve Quad Sınıfında IGNACIO CASALE (CASALE RACING) şampiyon oldu.



2018 Ralli, Off Road, Drift ve Diğer Yarış Takvim Taslağı Açıklandı

2018 yılında ulusal statüde gerçekleştirilecek olan ralli, offroad, rallikros,
 karting, drift,  trial, tırmanma ve klasik otomobil yarışma takvimleri taslağı 
TOSFED resmi web sitesinde açıklandı.


Yerli otomobilde BMC'de var, haliyle Katar'da var

Yepyeni bir BMC geliyor. Uzun bir aradan sonra BMC, aşama aşama yeni modellerini tanıtırken İzmir Pınarbaşı'ndaki fabrikasını yeniliyor, Sakarya Karasu'daki fabrikanın ise inşaat aşaması sürüyor.Ticari araç ve savunma araçları üreten kurum, yerli otomobil konusunda da görev alıyor.


 Yerli otomobiil Sakarya Karasu'da imal edilecek

Lada CJ 124, Jeep Niva yada Hacı Murat CJ, Serçe 4x4

Bu kez misafirimiz, arazide ki başarısını şehir içine taşıyan sevimli bir araç.Arazi, 4x4 ve SUV denince akla gelen iki uzman marka; ilk adı Willys olan Jeep ve Demirperde ülkelerinin vazgeçilmezi, hesaplı ve hafif yapısıyla tercih edilen Lada akla geliyor. Peki bu iki markayı bir arada gördünüz mü hiç? Biz o aracı İstanbul'un sakin bir caddesinde dinlenirken yakaladık!


Yeni Mercedes Benz Tourismo'nun Türkiye Lansmanı Yapıldı

 Mercedes Benz'in  0302 ile başlayan Türkiye macerası; Yeni Tourismo ile devam ediyor.Geçtiğimiz aylarda Avrupa'da gerçekleştirilen Busworld Fuarı'nda ilk gösterimi yapılan aracın , Türkiye Tanıtımı'da Tüyap Beylikdüzü'nde  17.01.2018 Çarşamba günü yapıldı.



Güney Koreli SUV Uzmanı SsangYong Dakar 2018’de

SsangYong Tivoli DKR
Şahsuvaroğlu Dış Ticaret tarafından Türkiye distribütörlüğü gerçekleştirilen SsangYong, 2017 Kasım ayında tanıtımı gerçekleştirilen Tivoli DKR modeli ile Dakar Rallisi’nde yarışıyor. Peru – Bolivia – Arjantin rotasında gerçekleşmekte olan ralli şimdiye kadarki en zorlu yarış olma özelliğini taşıyor.



Yeni Elektrikli Şehir Aracını Kargo ile Getirtebilirsiniz!

Küçük araçlar, park ve ekonomik anlamda kent içinde.. 
Diğer taraftan artan yakıt ücretleri, vergiler, döviz, gittikçe artan ve çeşitlenen Çin malı araçlar, ürünler..Artık araçlar, internetten siparişle isteyip kargoyla teslim alınabiliyor.



LEXUS, Detroit'te LF-1 LIMITLESS Konseptini Tanıttı

Yine bir Konsept, yine lüks bir otomobil ama otonom ve teknolojik bir araç..
Hedef 2025..Otomotiv dünyasında birçok ilke imza atan Lexus, 2018 Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’nda ziyaretçileri yenilikçi bir konseptle daha buluşturdu. Detroit’te gerçekleştirilen fuarda sergilenen Lexus LF-1 Limitless konsepti, yeni Lüks Crossover segmentini simgeliyor ve premium markanın gelecek tasarım dilinden de izler taşıyor.



Otomotivde 7. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışmasına başvurular başladı

Otomotivde yılın yenilikçi fikirleri için başvurular başladı
Yeni fikirleriniz var yada yeni bir alanda girişim yapmak istiyorsunuz ama cesaret edemiyorsunuz.Veya bilginiz yok, neyi - nasıl yapacağınızı- başvuruyu bilmiyorsunuz.Sonunda; ödül, projenizin tanıtımının yapılacağı, tüm Türkiye'nin duyacağı, öğreneceği, tanıyacağı bir organizasyon var. Geneksel hale gelen yarışmayı kaçırmayın.Bir  tasarımınız, projeniz yoksa bile takip edin.Türkiye'de neler oluyor?


Yılın Otomobili Martı Bekliyor

Her yıl yapılan Yılın Otomobili Organizasyonu, Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda açıklanacak.37 aday arasından 7 otomobil seçilirken son araçlar da 23 değişik ülkeden 60 gazetecinin değerlendirmesi sonucunda ortaya çıkacak.2018'in otomobili; Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, KIA, Volvo markalarından  birinin armasını taşıyacak.



Doğa İçin Çal, Turnalar Hep Uçsun

Brisa ve WWF Türkiye 2013 yılından bu yana “Turnalar Hep Uçsun” projesi ile Anadolu’daki turna popülasyonunun korunması için çalışıyor. Bu konuda şimdiye dek farkındalık oluşturmak için çalışan Brisa ve WWF-Türkiye bu kez Doğa İçin Çal platformu ile birlikte özel bir çalışmaya imza attı. Her iki kurumun çalışanları projeye gönüllü destek vererek, Turnalar Hep Uçsun Korosu ile birlikte ‘Allı Turnam’ türküsünü alışılmışın dışında çaldı, söyledi. Brisa CEO’su Cevdet Alemdar’ın da yer aldığı proje kapsamında özel bir video-klip de hazırlandı.


Dakar Rallisi son hızla devam ediyor; Peugeot, Toyota, Kamaz, Honda, Can Am, Peterhansel, Sainz

Dakar Rallisi tüm hızıyla devam ediyor..Güney Amerika Kıtası'nda gerçekleştirilen yarışın yarısı geçilirken  genel sıralamada otomobilde Peugeot 3008 DKR ile Peterhansel, motosiklette Honda ile Benavides, Quad'ta Casale, kamyonda ise Kamaz ile Nikolaev ilk sırada yer alıyor..



Otomarsan'dan Bugüne; 50 Yıl, Başarılar ve Mercedes Benz

Kurulduğundan bu yana 0302, 0309, SK2622 , 303, 304, 403, Tourismo, Travego, Actros, Atego, Unimog  ve SETRA üretiminin yanında hafif ticari araç ve otomobil satışı da gerçekleştiren  Mercedes-Benz Türk, 50. yılında büyük başarılara imza attı
1967 yılında Otomarsan ismi ile kurulan Mercedes-Benz Türk A.Ş., 2017 yılında 50. yılını  kutladı.



Artık Egzoz Gazı Emisyonu Pulu ve Egzoz Ruhsatı Verilmeyecek

TÜVTÜRK ARAÇ SAHİPLERİNİ SAHTE UYGULAMALARA KARŞI UYARIYOR
1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren yönetmelik ile uygulamaya konan Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi, ‘Pul’ ve ‘Ruhsat’ verilmesini ortadan kaldırdı. 

Yeni Toyota e-Palette, her işe yarayacak

Teknoloji Fuarı  CES 2018'te Toyota'nın yeni aracı  e-Palette dikkat çekiyor..Sürücüsüz  elektrikli araç, özellikle işyerleri için biçilmiş kaftan olacak.Teslimatlarda, alış verişlerde kolaylık sağlayacak araç,
 müşterinin ayağına giden bir mağaza konumunda.



Mercedes Benz'in Sihirli Formülü; C + E + SUV = 2017

Mercedes Benz, 2016 yılına göre %  9.9 oranında bir büyümeyle 2017 yılını 2 289 344 araç satışıyla kapattı.Almanya'nın yıldız markası özellikle  otomobilde Fransa, İngiltere, Portekiz, İsviçre, Polonya, Çekya ve Danimarka'da sınıfının lideriyken Avrupa genelinde de yüzde 6.4 oranında bir yükselişle 955 000 adetten fazla otomobil satışı gerçekleştirdi.


Yine Volkswagen, Yine Toyota!

2016'dan sonra 2017'de de dünyanın en büyüğü;  Audi, Porsche, Skoda, Seat gibi bir çok markayı bünyesinde barındıran Volkswagen oldu.Alman Bild am Sontag Gazetesi'nin Volkswagen kaynaklarına dayandırdığı habere göre 10.7 milyon otomobil satan Volkswagen'i 10.5 milyon araç satan Toyota takip ediyor.



Yeni Hyundai Nexo; Bir Depo Hidrojen ile 800 Kilometre

Hidrojenli otomobilde de söylecekleri olan bir marka Hyundai!
Gerilerden gelip 2016'da dünya dördüncüsü olan Güney Koreli firma,; şimdide yepyeni bir Fuel Cell otomobil ile karşımızda: NEXO.Aynı ülkeden KiA'nında sahibi olan Hyundai, teknolojik yakıt hücreli yeni amiral gemisi NEXO ile tüm gözleri üzerine çekiyor. Kendi kendine park etme özelliğine sahip yeni otomobil, bir depo hidrojen ile 800 km yol katedebiliyor.



Havası en kirli yerler; İstanbul, Esenyurt, Ankara, Sıhhiye, Kırklareli, Tekirdağ..

81 şehirden altısının havası temiz.
2017 Türkiye  hava kirliliği raporu açıklandı. Türkiye’nin 81 ilinden sadece 6’sının havasının temiz olduğu belirtildi. Havası en temiz iller; Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale olurken havası en kirli iller; İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa oldu.


VW, Seat, Skoda ve Audi için eğitimler devam ediyor


Çalışanlarının eğitimine önem veren bayi
VW, Seat, Skoda ve Audi Yetkili Satıcısı ve Servisi Avek Otomotiv, çalışanlarını, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için eğitimlere ara vermeden devam ediyor
Avek Otomotiv çalışanları, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek adına her fırsatta eğitim alıyorlar.


Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk aracı neydi ve ilk yarışçı kimdi?

Dünyanın en zor ve birbirinden farklı araçların yarıştığı Dakar Rallisi, dünyanın öbür ucunda başladı!Heyecan ve büyük bir çekişmeyle devam ediyor.İlk etabı Toyota sürücüsü Nasser Al Attiyah birinci bitiriken ikinci sırada yine bir Toyota pilotu olan Bernhard Ten Brinke ve üçüncü sırada ise Çinli Alman aracı (!) Borgward 'ı kullanan Nicolas Fuchs vardı.
Bu zorlu yarışı en çok katılan Türk ise rahmetli Kemal Merkit (yardımsız motosiklet sınıfında) olmuştu.



BMC, 2018 Fiyatlarını Açıkladı

Procity TR ve Neocity ile eski günlerine dönmek isteyen BMC, 
2018 yılının ilk günlerinde araçlarının fiyatlarını açıklarken Procity CNG'nin ücreti  Euro, diğer araçların ise Türk Lirası olarak belirlenmiş.



Yeni Seat ibiza ile ilk İbiza arasında 33 yıl var

Seat'ın küçük otomobili, İbiza; Toledo, Malaga, Cordoba, Alhambra, Marbella, Arosa, 
Altea 'dan oluşan şehir, bölge veya mekan isimli modellerin bir parçası.33 yaşında ki ilk İbiza, o yılların genel hatlarını oluşturan düz çizgilerden oluşan bir tasarıma sahipti 5. nesil  İbiza ise daha aerodinamik bir tasarımla üretiliyor.



2017'de Türkiye'nin en çok satan otomobilleri

Türkiye'de 2017 yılında en çok satılan otomobil modeli; Fiat Egea, en çok satılan hafif ticari araç Ford Tourneo Courier, en çok satan otomobil markası Renault, en çok satan hafif ticari araç markası Ford olurken en çok satılan otomobil ve hafif ticari markası ise Renault oldu.Otomobil ve hafif ticaride son 4 yılın birincisi Volkswagen bu kez aynı kategoride üçüncü oldu.İlk  sıralarda yer alan markaların çoğunluğunun Türkiye'de araç imal eden markalar olması dikkat çekici!



Proton Yeni Fiyatlarını Açıkladı!

Malezyalı Proton, 2017 yılının son günlerinde yeni satış fiyatlarını açıkladı.
Şimdilik, Gen 2 Hatchback ve Gen 2 Persona Sedan olmak üzere iki modelin fiyatları açıklanmış durumda.Otomobillerin fiyatları 63 900 TL'den başlıyor.



BMC araçlarında; Cummins'ten Sonra Alman Markalı Motor mu Kullanacak?

BMC'den şaşırtcı bir hamle.Uzun yıllardır kullandığı Amerikalı Cummins motorlarının yanında ilk kez farklı bir markaya ait motor kullanıyor.İzmirli firma, Amerikan motorun yanında Alman ürünü motoru şimdilik en yeni araçlarından Neocity'nin doğal gazlı versiyonunda (CNG) kullanacak.