İlk yerli otomobil Devrim'in günümüzdeki takipçisi GEN, yerli otomobil çalışmaları süredursun, üretime en hazır proje olarak dikkat çekiyor.
Yerli otomobil GEN; B sınıfı hatchback modeli TM 265'i 2017 yılının sonlarında tanıtmıştı.D sınıfı liftback otomobili TM 480 büyük oranda hazır olmakla beraber hafif ticari model TM 100 ise tasarım aşamasında, çalışmaları sürmekte.
Yerli otomobil girişimi GEN'in internet sitesi Genotomobil.com açıklayıcı bilgiler ve görsellerle yayında..Site de; yerli otomobilin arge faaliyetleriyle beraber teknik bilgileri de otomobilseverlere aktarılıyor;
GEN OTOMOBİL2014 yılında 5 kişilik bir ekiple Dr. Gürsel GÜZEL'in önderliğinde kurulan GEN Otomobil, geliştirdiği ilk elektrikli araç prototipi olan GEN1'i tamamlamasının ardından otomotiv sektöründe tecrübeli mühendisler istihdam ederek ekibini genişletmiştir. Genişletmiş olduğu ekibiyle beraber, seri üretime uygun olarak tasarlanan üç araç model için Ar-Ge çalışmaları başlatılmıştır. Sedan, hatchback ve hafif ticari modeller üzerinde çalışmalarını sürdüren firmamız, ilk olarak 2017 yılının Eylül ayında Mimar ve Mühendisler Grubu'nun düzenlediği Ar-Ge ve İnovasyon sergisinde hatchback modelinin prototipini görücüye çıkarmıştır. Üç farklı araç prototipinin tamamlanmasının ardından seri üretim için gerekli çalışmalar gerçekleştirilecektir.
Yerli Otomobil GEN Tanıtıldı
Ar-Ge:GEN Otomobil, Ar-Ge ve üretim çalışmalarını tamamen kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Tasarlanan otomobillerde kullanılan şasi, kabuk, motor, motor sürücü, ana aktarım organları, elektronik kontrol kartları ve kontrol yazılımları GEN Otomobil'e ait Ar-Ge ofislerinde tasarlanmaktadır.
Türkiye'nin İlk Yerli Mekanum Tekerlekli Aracı
Üretim:GEN Otomobil Ar-Ge ekibi tarafından tasarımı gerçekleştirilen ürünler, GEN tesislerinde veya yurt içi sanayi kuruluşlarında üretilmektedir.
Misyonumuz:Türkiye'nin 1960'lı yıllarda geliştirilen Devrim arabalarından bu yana özlem duyduğu yerli otomobil üretme isteğini karşılamak, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla tecrübeli mühendis yetiştirmek, yerli imkanlarla yapılan çalışmalar neticesinde halkımıza konforlu ve güvenli otomobiller armağan etmektir.
Otohaber Dergisi dış tasarım kategorisi birincisi
Vizyonumuz:GEN Otomobil her zaman en güncel teknolojileri takip eden, dinamik kadrosu sayesinde hızlı değişikliklere adapte olabilen, günümüz ihtiyaçlarının farkında olarak bu doğrultuda çalışmalar yapan, geliştirdiği ürünleri azami miktarda yerli imkanlarla geliştirme arzusuna sahip olan bakış açısı ile çalışmalarını yürütmektedir.
GEN TM-480
Motor gücü: 80 kW
Son hız: 160 km/saat
Aktarım: Tek oranlı redüktör ile 1 ileri ve 1 geri vites
Menzil: 400 km
Şarj süresi: Şehir şebekesi ile 8 saat, hızlı şarj ile 1 saat
GEN ailesinin amiral gemisi olan TM-480, D sınıfı Liftback tipinde bir otomobil.
GEN ailesinin en küçük üyesi olan TM-265, B segmenti Hatchback modeli bir otomobil olup test sürüşleri başarıyla gerçekleştirilmiş..
GEN TM-265
Motor gücü: 65 kW
Son hız: 140 km/saat
Aktarım: Tek oranlı redüktör ile 1 ileri ve 1 geri vites
Menzil: 350 km
Şarj süresi: Şehir şebekesi ile 8 saat, hızlı şarj ile 1 saat
GEN ailesinin hafif ticari otomobil modeli olan TM-100 ise henüz tasarım aşamasında.
Türkiye'de imal edilmiş ve halen üretilen otomobiller
Kaynak; http://www.genotomobil.com/
http://www.instagram.com/genotomobil
http://www.twitter.com/genotomobil
http://www.facebook.com/genotomobil
Opel Astra benzemis biraz hicmi tasarım yapamıyoruz yoksa sadece benmi görüyorum bunu sonu evt motor araba yapmıştı turuncu spor model destek olmadığı için
YanıtlaSilGEN TM-480 modeli üzerinde çalışsalar başarılı olurlar bence. Aracın arka d sutunu ve arka camı fazla büyük olmuş. Arka stop lambaları da elden geçirilmeli. Arka tasarımı tekrar gözden geçirmeliler bence. Böyle sedan araçlar pek tercih edilmiyor Türkiye'de. GEN TM-480 üretilmiş bir prototipi yok tasarım halinde herhalde. Bu aracın elektrikli motorunu DMA'dan alsalar aslında?
YanıtlaSilUmarım başarılı olur. Elektrikli araç furyasını ucundan da olsa yakalamamız lazım.
Yazmayı unuttum. Arka d sutununa kelebek cam eklenebilir. Arka camda biraz daha küçültülebilir. Arkayı beğenmedim nedense. Yinede GEN TM-480 hoşuma gitti. Ticari araç Doblo tarzı olursa daha çok tercih edilir.
YanıtlaSilTasarımı Opel Astra olmuş sonu etv motor döner destek çıkmadığı icin
YanıtlaSilSeri üretim sürecinde iyileştirilmeler olacaktır.Şarj süresi ve güç anlamında DMA ile benzer değerler var sanki!Birden fazla yerli otomobil neden olmasın? Ve destek lazım, kamu kurumları ve halk tarafından.
YanıtlaSilAslında DMA ile çalışıp tasarımı biraz daha geliştirseler devletten yardımı da alırlar.Ancak devlet kendi aracını tanıtmadan başka bir projeye yardım etmez. Malum 2019 seçim yılı. O kadar reklamını yaptılar kendilerinden önce başkasının yapmasına pek sıcak bakacaklarını zannetmiyorum. Belki devletin projesi başlarsa peşine bunun gibi projeler destek alabilir.
SilYardım konusu çok ihtimalli bir durum.Bence tüm girişimlere yardım edilmeli ancak kontrol edilmeli bir suistimal olmamalıdır..
YanıtlaSilDediğiniz gibi yerli otomobil bile dolandırıcılık için kullanılabilir. Bu konuyu bile kullanacak üç kağıtçılar var ne yazık ki. Bu haber ile ilgili bir şeyi kast etmedim yanlış anlamasınlar. Daha önce bayağı bir kişi çıkmıştı yerli oto sloganı ile. Daha önce dediğim gibi DMA'nın yerinde olsam Türkiye'de gen ve benzeri oluşumlar ile yerli oto üretmeye çalışırdım. Aslında yapılmaması için neden yok.
SilBelki de, bu konuda bilmediğimiz görüşmeler çalışmalar oluyordur.
SilUmarım dediğiniz gibidir. DMA çok takip ettiğim bir firma. Yerli otomobil yapabilecek güçte olan bir firma bence.
SilÜlke olarak tasarım olarak hiç mi birşey yapamıyoruz. Tasarım konusunda iyi bir tasarımcının elinin değmesi şart Avrupalı markalarda o kadar iyi yerli tasarımcılarımız var ki (Murat Günak, Hasip Girgin, Murat Güler) gibi Ford, Volkswagen, Peugeot, Chrysler gibi birçok markada çalışmız tasarımcılarımız var. Hiç olmazsa onlardan tasarım konusunda bir destek alsaydık. HB Fiat Argo, Opel Astra karması gibi duruyor sedanı da Tesla Model S benziyor
YanıtlaSilYıllardır montajdan öteye geçemiyorduk Devrim ve Anadol'dan sonra GEN bunun ilk adımı oldu. Ülke olarak önümüzdeki yıllarda devamını getirmeyi başarabilirsek işte o zaman bir yol kat etmiş oluruz. Bugün Anadol ya da Devrim yaşıyor olsaydı Koreliler ile Japonları-Almanları değilde kendimizi kıyaslıyor olurduk. Hyundai Anadol'dan bir yıl sonra kuruldu adamlar nereden nereye geldiler bugün Japonlarla yarışıyorlar belki bizde bir 20 sene sonra falan ancak Korelilerin seviyesini yakalayabiliriz. En azından yerli otomobilde ilk adım atılmış oldu geçte olsa bir yerden başlamak gerekirdi
YanıtlaSilSüper
YanıtlaSil