Tohum Otizm Vakfı GIF’leriyle Otizmli Çocuklara Umut Ol!
Yeni yıl, yeni umutlar demek! Sadece kendimiz için iyi dilekler dilemek değil, başkalarının dileklerine kulak vermek, umudu olmak demek! Tohum Otizm Vakfı gönüllüsü başarılı oyuncu Neslihan Atagül Doğulu, Türkiye’de eğitim bekleyen 352.000 otizmli çocuk ve genç olduğu gerçeğinin de altını çizerek “yeni yılda otizmli çocuklara umut ol” çağrısı yaptı ve herkesi, otizmli çocukların hayatlarını değiştirecek eğitime kavuşmaları amacıyla 4129 Grey ajansının destekleri ile başlatılan kampanyayı Tohum Otizm Vakfı GIF’lerini INSTAGRAM’dan paylaşarak duyurmaya
davet etti. “Instagram’dan story çek, GIF bölümüne gir, arama bölümüne “TOHUM veya OTİZM” yaz, çıkan Tohum Otizm Vakfı logolu sticklar’dan birini story’ne ekle, paylaş” adımlarını izleyerek otizmli çocuklara umut olacak kampanyayı duyurabilir, yeni yılda otizmli çocuklara eğitim bursu hediye etmek için TOHUM yazıp 5290’a göndererek 10 TL’lik bağış yapabilirsiniz.
Bugün doğan her 68 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya geliyor.
Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2.500 çocuktan birine otizm tanısı konulurken, bugün doğan her 68 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya gelmektedir. Dünyada her 20 dakikada 1 çocuğa otizm tanısı konulmaktadır.Ülkemizde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk ve gencimizden, okullaşabilen ve eğitime erişebilenlerin sayısı sadece 30.050’dir. Eğitim her çocuğun anayasal hakkıdır ama otizmli çocuklar için eğitim haktan da öte tek çaredir.
Erken Tanı ve Eğitimle, Otizmli Bir Çocuk Yeniden Doğabilir!
Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi ise, erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitim. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık %50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabiliyor, büyük ilerleme kaydedilebiliyor ve hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmayabiliyor. Burada en önemli nokta olabildiğince erken dönemde (18 ay civarı) tanı koyulması ve haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim alınması. Özellikle 3 ile 5 yaş arasında bu yoğun eğitimin alınması çok kıymetli. Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, vakfın kuruluş amacının da erken tanı ve eğitimle otizmli çocukları topluma, eğitim hayatına, sosyal hayata kazandırmak ve ekonomiye yük olmaktan çıkıp toplumsal yaşama katkıda bulunacak bağımsız bireyler haline getirebilmek olduğunu söylüyor.
Otizmli Çocuklarımıza Bağışta Bulunarak Destek Olmak İçin:
Siz de, otizmli çocuklarımızın eğitimine destek olmak için Akbank, Garanti ve Yapı Kredi Bankaları 5055 numaralı hesaba dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz. Yine tüm operatörlerinden, TOHUM yazıp 5290’a SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Her türlü desteğiniz için bize www.tohumotizm.org.tr adresinden ve 0212 244 75 00 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. Tohum Otizm Vakfı’na yapacağınız her türlü katkı çocuklarımızın umut ettiğimiz gelecekleri için çok önemli bir adım olacaktır.
Tohum Otizm Vakfı Hakkında
Tohum Otizm Vakfı; 2003 yılında otizmli çocuklarımızı erken tanı ve eğitimle topluma kazandırmak, otizmli çocuklar ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şart ve fırsatlarla yararlanabilmeleri sağlamak amacıyla kar amacı olmayan, kamu yararına kurulmuş olan bir eğitim ve sağlık vakfıdır.
Vakıf çalışmalarını bilimsellik, önderlik ve öncülük, paylaşımcılık, kurumlar arası iletişim ve iş birliği, kaynaklarda verimlilik ve etkililik, güvenirlik, şeffaflık ve insana ve çocuğa değer vermek ve en iyi hizmet haklarını gözetmek ilkeleri doğrultusunda hem ulusal hem de uluslararası çapta sürdürmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..