Sayfalar

"Önemli Olan Yerli Otomobili Üretmek Değil Satış Ağını Doğru Kurmak"

TOSB YÖNETİM KURULU ÜYESİ, FARPLAS CEO’SU ÖMER BURHANOĞLU:
“BİR OTOMOBİLDEKİ 200 ANA AKSAM 20’YE, 2000 PARÇA İSE 200 DÜŞTÜ. KOMPONENT AZALDI, İŞLEM BASİTLEŞTİ. ÖNEMLİ OLAN YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETMEK DEĞİL, SATIŞ AĞINI DOĞRU KURMAK.”
NORM / İNCİ HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ZAFER URAN ZAMAN:
“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL TEKNOLOJİ FARKLI BİR BOYUTA GEÇECEK. UÇAN





ARABALARI GÖRECEĞİZ. YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ, BİZİM TEKNOLOJİMİZİ DE BAŞKA BİR SEVİYEYE TAŞIYACAK.” 

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN TECRÜBELİ, İSİMLERİ, 
CORPORATE CHANGE ACADEMY TARAFINDAN DÜZENLENEN 
OTOMOTİVİN DÜNÜ, BUGÜNÜ, GELECEĞİ ETKİNLİĞİNDE BİR ARAYA GELDİ.


Kurumsal kalıcılık ve çeviklik konularında gelişim hedefleyen şirketlere en güvenilir mentorluk hizmetini sunmak amacıyla yola çıkan ve bünyesindeki Değişim Mimarları ile fark yaratan Corporate Change Academy, sektör paylaşım toplantılarını sürdürüyor. 

Corporate Change Academy Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kayan’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Otomotivin Dünü, Bugünü, Geleceği’ toplantısı gerçekleşti. Yoğun ilginin yaşandığı toplantının konuşmacıları TOSB Yönetim Kurulu Üyesi, Farplas CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi, CCA Onur Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu ile Norm / İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Fark Holding Danışma Kurulu Üyesi, CCA Değişim Mimarı Zafer Uran Zaman oldu.

ÖMER BURHANOĞLU: OTOMOBİLDEKİ 2000 
PARÇA 200’E DÜŞTÜ, ÜRETİM KOLAYLAŞTI
Türkiye’nin dünya otomotiv pazarından yüzde 1,5 pay aldığını ifade eden TOSB Yönetim Kurulu Üyesi, Farplas CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi, CCA Onur Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, yerli otomobil üretimi ile ilgili kararı zamanında ve yerinde bulduklarını söyledi. 

Günümüzde otomobil üretmenin zor olmadığını, yapısal değişiklikler sebebiyle işlemin basitleştiğini dile getiren Burhanoğlu, “Artık araç yapmak çok zor bir şey değil. Yapısal anlamda çok değişiklik var. Bir araçtaki 200 ana aksam 20’ye, 2000 bin parça ise 200’e düşmüş durumda. Yani komponentler azaldı, işlem basitleşti. Tüm bu işlemleri daha az sayıda firma ile bunu yapmak mümkün. Yerli otomobil üretmek ile ilgili bir problem yok. Doğru iş modeliyle başarılabilir. Esas burada önemli olan bir sonraki aracı yapmak. Çünkü ilk aracı yaptığımızda yeterince satıp, satış ağını geliştiremezsek bu iş prototip olarak kalır.” dedi. 





Mobil yaşamda şahit olduğumuz tüm baş döndürücü gelişmelerin kısa vadede otomotiv sektöründe de yaşanacağını dile getiren Ömer Burhanoğlu, otomotiv sektörünün bağlantılı araçlar sebebiyle kartopu gibi büyüyeceğini ve dev bir endüstriye dönüşeceğini vurguladı. Burhanoğlu, “Artık işbirliği yapmadan bir şey üretme şansınız yok. Elektronik, yazılım gibi çok farklı sektörler de otomotiv sektörüne dahil oldu.” diye konuştu. 

ZAFER URAN ZAMAN: ARABALAR UÇACAK 
Dünya’da önümüzdeki 5 yıl içerisinde teknolojinin çok farklı bir boyuta ulaşacağını ifade eden Norm / İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Fark Holding Danışma Kurulu Üyesi, CCA Değişim Mimarı Zafer Uran Zaman ise otomobillerin uçacağını öne sürdü. Bu gelişmeyle birlikte navigasyon sisteminin daha da önem kazanacağını dile getiren Zafer Uran Zaman, “Bence yerli otomobil ile ilgili çok doğru bir zamanda, doğru bir karar aldık. Şuan Toyota Fuji Dağı’nın eteklerinde büyük bir şehir kuruyor. Buradaki otomobiller, yollar tamamıyla full otomasyon. Türkiye olarak çok şanslıyız. Politikadan bağımsız olarak konuyu değerlendirebilirsek pozitif gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum.” dedi. Yine önümüzdeki süreçte birçok OEM’in yok olacağını ya da birleşeceğini dile getiren Zafer Uran Zaman, “Birleşmenin aynı zamanda hantallaşma olduğunu da unutmamak lazım.” diye konuştu. 

Günümüzde doğru bilgiye ulaşmanın büyük önem arz ettiğini ifade eden Corporate Change Academy Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu konuşmacılara, katılımcılara ve CCA Değişim Mimarlarına teşekkür etti. Otomotivin en tecrübeli isimlerinden mevcut durum analizi ve sektörün geleceğine dair pek çok önemli bilgi elde ettiklerini kaydeden Buket Eminoğlu, sektör bazlı toplantıların önümüzdeki dönemde süreceğini belirtti. 



Corporate Change Academy kimdir? 
Corporate Change Academy, iş hayatında profesyonel, girişimci görevleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki fark yaratan hizmetleri ile ülke kalkınmasına hizmet etmiş iş insanlarının bir araya gelmesi ile oluşmuş bir sosyal girişim platformudur. Kurumsallık yolunda hedeflediği sonuçlara ulaşmak isteyen kurum ve şirketlere, güvenilir yöntemler ve optimum maliyetlerle mentorluk hizmeti sunar. 

Corporate Change Academy bünyesinde yer alan Değişim Mimarları, özgün yöntemlerle bilgi ve tecrübeyi sistematik şekilde kullanarak kurum ve şirketlerin hedeflerine ulaşmasını sağlar. Aynı zamanda, Hızlı ve Sade yönetim şeklini benimseyerek Kurumsal Kalıcılık ve Çeviklik amacıyla kurum ve şirketlerde yaratacak Değişim Mimarlarınızı yetiştirir. www.cc.academy

18 Ocak 2020 -Basın Bülteni

2 yorum:

  1. Bu haberinizi wowturkey de (Yerli otomobil forumunda) paylaşabilir miyim? Güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşabilirsiniz tabbi ki..
      Otometr e.com şeklinde kaynak olarak yazarsanız güzel olur!

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..