Sayfalar

Yerli ve Elektrikli Fayton Formula 1 Pisti'ndeydi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; İstanbul Park’ta, yerli elektrikli faytonu test etti.2008 yılında patenti (faydalı model belgesi) , 2010 yılında da NVA CE belgesi alınan araç zaman zaman gündeme geliyordu.





Elektrikli araç ve adalarda ki fayton konularıyla sık sık haber programlarında ve internette kendine yer bulan faytonların elektrikli ve benzinli olmak üzere iki farklı tipi bulunmakta.


Yerli Elektrikli Fayton Göreve Hazır





 Bakan Varank, “Sanayicimiz, inovatif bir ürün olan elektrikli fayton geliştirdi. Gayet güzel ve kullanışlı bir araç." derken  yetkililerden, firmanın imal ettiği diğer araçlarla ilgili bilgiler de aldı.Bakan; hayvanlara eziyet edilmemesi bakımından elektrikli araçların kullanılması gerektiğini vurgularken ".. Ülkemizde üretilen ürünlerin yabancı ürünlere tercih edilmesini istiyoruz. Bu konuda aslında mevzuat da var. Yerli ürünlere fiyat avantajı uygulanması konusunda mevzuat şu anda zaten uygulamada. .. Mevzuatta yerli malı ürünlere özellikle kamu ihalelerinde yüzde 15 fiyat avantajı uygulanması orta ve yüksek teknolojili ürünler için mecburi.  ." olduğunu söyledi.





Aracı imal eden Referans Limited Firmasının Genel Müdürü Haluk Şahin, "Bütün araçlarımızı yerli ve milli olarak üretiyoruz. Elektrikli otobüs, klasik araçlar, fayton, kamyonet gibi trafiğe çıkabilen elektrikli araçlarımız var. Bursa'da ve Denizli'de üretim yapıyoruz. 33 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.




Biz elektrikli faytonu daha uygun fiyatlara yerli ve milli olarak Denizli'nin Sarayköy ilçesinde üretiyoruz. Düşük enerji tüketimine sahip çevre dostu elektrikli faytonların yurt içi ve yurt dışı pazarlara satışını gerçekleştiriyoruz.

KENTLER ELEKTRiKLENİYOR FAKINDA MISINIZ?


15 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının sonucu ortaya çıkan elektrikli fayton, 6-8 saatte şarj oluyor ve tek seferlik şarjla 70-80 km gidebiliyor. 30 km hıza ulaşan aracımız, 4 tekerlek hidrolik fren sistemi ile çalışıyor" dedi.






Not; İlgili firmanın Facebook adresine göre Adalar'da fayton yerine elektrikli minibüs kullanılması düşünülüyormuş.Bizce, Turistik ve tarihi doku olarak elektrikli faytonlar en uygun tercih olacaktır.Soğuk zamanlar için de faytonun cam veya ona yakın bir malzemeyle kapatılması da mümkündür herhalde!


Kaynak; https://www.sanayi.gov.tr
https://www.sanayi.gov.tr/news.aspx?lang=tr&haberId=7505f57c-288b-4d14-a217-66ecec8c0919
http://fayoto.com.tr/
http://fayoto.com.tr/hakkimizda/
https://www.facebook.com/pages/Fayoto-Elektrikli-Fayton-Fabrikas%C4%B1/1165037283559168

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..