Sayfalar

Yerli Otomobil Günsel B9; ilk tanıtımını 20 Şubat 2020'de, seri üretimi de 2021 yılında gerçekleştirecek

2016 yılında ilk kez prototipi sergilenen yerli ve elektrikli otomobil Günsel, B9 adını verdiği otomobilini 20 Şubat 2020 perşembe günü saat 19:00 da tanıtacak.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk yerli otomobili, seri üretime 2021 yılında alınacak. Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu'nun üzerinde çalıştığı yerli otomobil ise 2022'de..




Bu yıl 200 adet elektrikli otomobil hazırlanacak, 2021'de 2000, 2025'te ise
 20 000 adet Günsel B9 imal edilecek.







Günsel B9; yenilikçi,  verimli ve zarif .
“Kıbrıs’ın simgesi Muflon’dan esinlenilen GÜNSEL B9, Muflon gibi zarif ve güçlü hatlara sahip, modern ve özgür bir şekilde tasarlandı.”
– Prof.Dr. İrfan S. Günsel

350 km Menzil
canınız nereye gitmek istiyorsa

8 saniyede 100km/saat
hızlı kalkış, bağımlılık yaratan performans

Rejeneratif Fren
enerjiyi boşa harcamaz, geri kazanır

Günsel B9, az enerjiyle çok daha fazla mesafe kat edebilmek için güvenliğinden ödün vermeyecek şekilde sınıfından daha hafif*, cazibesinden ödün vermeyecek şekilde daha aerodinamik.
* Alüminyum şasi ve kompozit gövde.





4 kişilik
tüm aile için yeterli yer var

Süper Şarj
Günsel Süper Şarj ile yarım saatte şarj

Sessizliği Sür
sessiz sürüşün tadını çıkar

Ön yargılarınızı kapının dışında bırakın!

300.000 km’den sonra bile Günsel B9, pil kapasitesinin %90’dan fazlasını korur.

Elektrikli otomobil Günsel hakkında en güncel bilgi  resmi internet sitesi https://www.gunsel.com.tr/'de şu şekilde yer alıyor;






GÜNSEL YOLA ÇIKMAYA HAZIR2016 yılında tanıtımı yapılarak prototip üretimi tamamlanan“GÜNSEL”in ilk modelinin tanıtımı 20 Şubat’ta yapılacak.Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in projesi olan ve başkanlık ettiği ARGE çalışmalarının sonucu tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile üretilen “GÜNSEL” B9’un, 20 Şubat 2020 Perşembe günü, saat 19.00’da, Elexus Otel’de düzenlenecek organizasyonla tanıtımı yapılacağı bildirildi.



Seri Üretim 2021’de109 mühendisin 1,2 milyon saat emek vererek, birçoğu kendi mühendis kadroları tarafından geliştirilen 10 binin üzerinde parçanın bir araya gelmesiyle oluşan B9’un seri üretimine 2021 yılında başlanması hedefleniyor. Yeni nesil, zarif ve verimli mottosuyla yola çıkılan “GÜNSEL”in seri üretimi, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yer alan ve inşası tamamlanan otomobil fabrikasında yapılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oluşturulacak otomotiv sektörü ile ekonomiye büyük değer katacak olan projede, 2020 yılı içerisinde 200 araç üretilecek. 2021’de yıllık 2 bin araçla başlayacak seri üretim kapasitesinin, 2025’te yıllık 20 bin araca ulaşması planlanıyor.
“GÜNSEL” Üretim Tesisleri Tamamlandı…Tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden pazarlamaya kadar tüm otomotiv süreçlerini yenilikçi bir yapıyla tek bünyede toplayan ve Aralık 2016’da temelleri atılan 250 bin metrekare alana kurulu, 30 bin metrekare kapalı alana sahip “GÜNSEL” üretim tesisleri de tamamlandı. Fabrikanın, 2020 yılı sonuna kadar kapalı alan büyüklüğü 100 bin metrekareye ulaşacak.



Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Tarihi bir ana şahitlik edeceğimiz bir hayali gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz…”Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öz kaynaklarla otomobil üretme yolculuğunun büyük bir hayalle başladığını dile getiren Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Ailesi ve Günsel ailesinin 41 yıllık geçmişinde bütün yatırımlarını hep Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için ve hep Kıbrıs’ta yaptığını, şimdi de yoğun bir emek, yüksek inanç, azim ve arzu ile otomobil üretme hayalinin gerçeğe dönüşmesinin mutluluğu ve heyecanını taşıdıklarını söyledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde araba üretecek olmalarının gururunu yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, büyük bir ekiple yıllar süren çalışmaların ardından “GÜNSEL”in tasarımını ve üretimini yapma noktasına gelinmesinin bir devlet nişanesi olduğunu ifade etti.



“Yola çıktığımızda elimizde sadece, kurduğumuz 50 yıllık hayalimiz ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin bilim üretme gücü ile kapasitesine olan inancımız vardı” diyen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, tasarımından mühendisliğine kadar genç Türk mühendislerin imzasını taşıyan “GÜNSEL”in artık yola çıkmaya hazır olduğunu belirtti.
Prof. Dr. İrfan Günsel, “Sadece KKTC’de değil, Türkiye ve dünyada da çok konuşulacak ve gıptayla bakılacak, Kıbrıs Türk’ünün tarihine geçecek bir projeye imza atmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Temelleri yıllar öncesine dayanan fikirlere tohum atılarak yıllar içerisinde filizlenen, azim ve hayal gücüyle harmanlanmış bir yolculuğun kilometre taşı olan “GÜNSEL”, yüzlerce mühendisin gecesini gündüzüne katarak 1,2 milyon saat emek harcamasıyla üretildi. Bunun için, 28 ülkede 800’ün üzerinde otomotiv tedarikçisi ile anlaşmalar imzaladık. Ülkemizin kendi üretimi ve bir teknoloji harikası olacak arabayla halkımızın tanışması artık sadece hayal değil hayat bulmasının güzel gerçeğidir” şeklinde konuştu.
2016 yılında model, marka ve teknik özellikleri tanıtılan “GÜNSEL” B9’un artık yollarda olma zamanının geldiğini anımsatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, kurdukları üretim tesisleri ile de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bundan sonra otomobil üreten, geliştiren ve ihraç eden ülkeler arasında yer alacağını vurguladı. 

Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, sözlerinin devamında birikimleri, yaratıcılıkları ve emekleriyle “GÜNSEL”in vücut bulmasını sağlayan mühendislerine ve çalışma ekibine teşekkür ederek, Kıbrıs’ın sanayisine, ekonomisine, teknolojik gelişimine ve geleceği için çok şey müjdeleyen “GÜNSEL” ile üretim tesislerinin ülkemize büyük bir güç katacağını söyledi.


Kaynak; https://www.gunsel.com.tr/
https://twitter.com/DriveGunsel/
https://www.instagram.com/DriveGunsel/
https://youtube.com/c/DriveGunsel
https://www.facebook.com/DriveGunsel/

4 yorum:

  1. KKTC adına güzel bir haber. Aslında iki yerli markamız var. Umarım başarılı olurlar.

    YanıtlaSil
  2. Günsel de ümitliyim, TOGG ise beş parçalı, yurt dışı ağırlıklı ve çok zaman var.Kök Grubu var mı yok mu belli değil! Ülke içinde yerli otomobilde görev alabilecek DMA, Aselsan, Gen Otomobil gibi bir çok oluşum var ama onlar bu işte yok nedense ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi DMA ve Gen neden desteklenmiyor acaba? Belki de direk İktidarın yönettiği bir yerli otomobil yapılmak isteniyordur.

      Sil
    2. İktidar kendisi, özellikle yönetmek istiyor olsaydı, sadece devlet eliyle yerli otomobil üretimi sağlanırdı. Tülomsaş'ın imal ettiği lokomotif ve vagonlar gibi.Ki yıllar önce Türk Traktör, TOFAŞ, Başak Traktör, Tümosan gibi girişimler(ilk zamanlarda) ya devletçe başlatıldı yada devletin önemli oranda hissesi vardı..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..