Sayfalar

Yerli araç Derman 8x8'den 65 tanesi Türk Ordusu'na gidiyor

Koluman Otomotiv Endüstri'si, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 65 adet 8x8 yürüyüş düzenine sahip Derman 8x8 teslim edecek. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı İDEF'e de katılan Koluman Otomotiv/Savunma, burada  8x8 Derman Zırhlı Lojistik Destek Aracı ve 8x8 Derman Zırhlı Çekici Aracı ile beraber  üzerinde farklı sistemlerin yer aldığı Mercedes Benz Unimog araçlarını sergilemişti..



Nato Standartlarındaki Derman 8x8, İngiltere dahil bir çok farklı yerdeki testlerden de başarıyla çıkmıştı. Tank, tank benzeri ağır araçları  ve mühimmat taşımak, 



arızalı araçları çekmek ve farklı yükleri ulaştırmak amaçlı çalışacak bu zırhlı çekici ve kamyonlar, Mercedes Benz altyapısıyla beraber  

DERMAN 8x8 ve UNIMOG U5000 DOKA



Mercedes Benz armalı 517 beygirlik motora sahip. Derman; 16 ileri otomatik şanzıman ve  8 x 8 özelliğiyle % 60 dik, % 30 yan eğimli yerlerde başarıyla yol alıyor..








BMC Otomotiv, Karasu'daki fabrika arazisiyle Tank Palet Fabrikası'nı bırakıyor mu?




Kaynak; https://www.facebook.com/kolumanotomotiv/
https://www.instagram.com/kolumanotomotiv/
https://twitter.com/kolumanotomotiv
http://www.koluman-otomotiv.com.tr/

6 yorum:

  1. Mercedes Hisar savunma sistemlerini taşıyan Zetros lara ambargo getirmişti. Bu araç Mercedes altyapısı ve motoru kullanıyorsa ileride sıkıntı olmasın?

    YanıtlaSil
  2. Sıkıntı olmaz herhalde. Belki de bu skıntıları çözmek için böyle bir çalışma oldu.En kötü ihtimalle alternatif olarak altyapı ve/veya motor için Ford Otosan, BMC, Anadolu Isuzu gibi seçenekler var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derman 8x8 in şasesine ambargo gelmez de motoruna gelebilir. O zaman da dediğiniz motor alternatifleri kullanılır.
      Tümosan ın da bu kamyon için motoru olabilir Tümosan ın 550 hp lik motoru olması lazım. Belki testleri bitmemiştir?

      Sil
  3. Tümosan, BMC ve başka yerli motor imalatçısı varsa bunların bir an önce hayat geçmesini, seri üretimde olmasını bekliyoruz.Biraz daha geç kalınırsa elektrikli motor çağına yenik düşecekler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam elektrikli motorların Kamyon ve zırhlılarda kullanılması başladı ancak en büyük sıkıntı şarj sorunu. Mesela elektrikli Obüs ün bataryasının şarj olması 7 saat alıyor diye (yanlış hatırlıyor olabilirim) hatırlıyorum. Savaş alanında bu çok uzun bir zaman ve nereden şarj edilecek o da meçhul. Kamyon sektöründe yarım saatin bile önemi var. Dizel motorların ömrü o kadar kolay bitmeyecektir. Ancak yine de dizel motorlar için ellerini çabuk tutmaları lazım tabi ki.

      Sil
  4. Şu anda en mantıklı yol şarj edilebilir hibrit motor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..