Sayfalar

Yerli otomobil TOGG’un vizyon otomobili dinamik ve yenilikçi bir fastback

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş; “Doğu ve Batı’nın kesişim noktasında Togg var” Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de (Consumer Electronics Show) yeniliklerini ve ilklerini dünya kamuoyuyla paylaştı.




 Küresel olarak tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCaseMobility® kavramı ile ‘Veri Bazlı İş Modelleri’ ‘Yeni Mobilite Servisleri’, ‘Akıllı Yaşam’ ve ‘Akıllı Şarj’ gibi teknolojik çözümlerini paylaşan Togg, geleceğe bakışını vurgulayan ‘Transition Concept Smart Device’ adını verdiği konsept otomobilini de tanıttı.Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, klasik bir otomobil şirketi olmadıklarını belirterek,




 “Doğu ile Batı’nın, akıl ve duygunun buluştuğu bir coğrafyada kurulmuş, mobilite alanında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketiyiz. Otomotiv endüstrisinin hızla mobilite ekosistemine dönüştüğü yeni dünyada kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak, mobilite çözümleri üretiyoruz” dedi.



Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla kurulan Togg, teknoloji dünyasının önemli buluşma noktası CES 2022’de dünya marka lansmanını gerçekleştirdi. ABD’nin Las Vegas şehrinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen CES’e vizyon otomobiliyle katılan Togg, yeniliklerini ve ilklerini bir basın toplantısıyla dünya kamuoyuna duyurdu. 




Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, klasik bir otomobil şirketi olmadıklarını belirterek, “Kendimizi bir teknoloji şirket olarak tanımlıyoruz. O nedenle teknolojideki en son yeniliklerin ve ilklerin buluşma noktası olan CES’teyiz” dedi. Otomotiv endüstrisinin büyük bir hızla mobilite ekosistemine dönüştüğünü belirten Karakaş, “Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda



 telefonda yaşanan dönüşüm, bugün otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte büyük olan değil daha çevik, yaratıcı, iş birliğine açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar başarılı olacak. Bu alandaki yarış da henüz başlıyor ve bu yarışın içinde biz de varız. Üstelik avantajlıyız çünkü biz bu dünyanın içine doğduk” diye konuştu.

Use-Case Mobility® kavramını tescil ettirdik

Togg’u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla oluşturduklarını vurgulayan Gürcan Karakaş, şunları söyledi:

“Akıllı cihazımızı kullanıcı odaklı (user-centric), akıllı (smart), empatik (emphatic), bağlantılı (connected), otonom (autonomous), paylaşımlı (shared) ve elektrikli (electric) olarak tanımladık ve her türlü tasarımı, ürün geliştirmeyi de bu şekilde oluşturduk. 



Bu özelliklerimizi temsil eden Use-Case Mobility® kavramını tüm dünyaya anlatıp, tescil ettirdik. 350’den fazla use-case (kullanıcı senaryosu) çalışarak 40’ın üzerinde yenilikçi konsept belirledik. 2000’den fazla kişinin katıldığı kantitatif araştırma, 30’un üzerinde focus grup ile birebir görüşme yaptık. Önceliklendirdiğimiz konseptlere bağlı olarak bir ‘Kullanıcı Yolculuğu Haritası’ çıkardık.”




Konforlu bir mobilite deneyimi vaat ediyoruz

Karakaş, “Togg Akıllı Yaşam” adını verdikleri hizmetlerle bütünüyle bağlantılı bir otomobilden çok daha fazlasını sunduklarını belirterek, şöyle devam etti: 

“Togg’u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla oluşturuyoruz. Geliştirdiğiniz bir ürün gücünü kullanıcıdan almıyor ise bu ürün ve hizmet ölmeye mahkumdur. Kullanıcıyı odağa aldığımız ve veri üzerine inşa ettiğimiz iş modelimizle mobilite çözümleri üretiyoruz. 


 

Akıllı cihazımızın etrafında oluşan ekosistemle konforlu bir mobilite deneyimi yaşatacak çözümler üzerinde çalışıyoruz. Akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ve yeni mobilite hizmetleri geliştiriyoruz. Farasis Energy ortaklığıyla kurduğumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri şirketiyle bataryamızı kendimiz üreteceğiz. İş planımız içinde batarya Ar-Ge’si yapıp, kimya geliştirmek de var. Mevcut ve geliştirilecek olan batarya ürün gamı ile hem her tür elektrikli araç için batarya temin etmeyi hem de otomotiv dışı sektörlerde de önemli bir batarya, enerji depolama sistemleri sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz.”

Dualite teması Doğu ve Batı arasında bir denge yaratıyor

Togg logosunun seçim sürecine de değinen Karakaş, global bir marka oluştururken doğum yerinin Türkiye olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, “Logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, Doğu ve Batı’nın bir araya gelmesini simgeliyor. Markamız “duygusal” Doğu ve “rasyonel” Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil ediyor; Doğu ve Batı’nın kesişim noktasında Togg var. Logomuzdaki dualite teması hem dış hem de iç tasarımda Doğu ve Batı arasında rasyonel ve duygusal bir denge yaratma fikrini besliyor. Logomuz aynı zamanda Togg’un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurguluyor” dedi.

Avrupa’nın doğuştan elektrikli ilk SUV’u

2030’a kadar 5 farklı segmentte 1 milyon adet araç üretmeyi planladıklarını belirten Gürcan Karakaş, “2022 sonunda ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak. Otomobilimiz piyasaya çıktığında, Avrupa kıtasında geleneksel olmayan bir üretici tarafından üretilmiş ilk doğuştan elektrikli SUV olacak. Ardından da yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamımız tamamlanacak” diye konuştu.

Togg’un vizyon otomobili dinamik ve yenilikçi bir fastback

Togg’un CES 2022’de dünyaya tanıttığı Transition Concept Smart Device olarak isimlendirilen vizyon otomobili, Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanıp, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye getirildi. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği otomobil, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu, dinamik ve yenilikçi bir fastback. Otomobilin stil konseptinin temelini, kaslı arka tasarım ve ön farlardan başlayıp aracın profilini güçlendirerek arkaya kadar uzayan omuz çizgi oluşturuyor. Otomobil üzerinde bulunan aydınlatmalı Togg logosu ise Doğu ve Batı’nın birlikteliğini simgeliyor. 

Gerçek ve üç boyutlu yazıcıyla oluşturulan zeytin ağaçları yan yana 

Togg’a ev sahipliği yapan Gemlik, dünyanın önde gelen zeytin üretim merkezlerinden biri. Avrupa’nın en temiz tesisini kuran Togg da Gemlik’teki asırlık zeytin ağaçlarının binlerce yıl sağlıkla yaşaması için temiz üretim yapıyor. CES’te vizyon otomobilinin yanına yerleştirilen, ömrü bin yıl olan zeytin ağacı ile geri kazanılan plastikten 1001 saatte üç boyutlu yazıcıda oluşturulan zeytin ağacı, Togg’un doğayı ve doğalı kirletmemek kadar geri dönüşüme verdiği önemi de sanatla ifade ediyor. Aynı mekânda yan yana gelen iki ağaç, doğa, teknoloji ve geri dönüşümün birlikteliğini simgelerken, insanla teknolojinin, doğa ile dijitalleşmenin, bilimle sanatın sentezini temsil ediyor.

Mobilite ekosisteminin 4 temel taşı ekranlardan yansıtıldı

CES’teki standın girişinde Togg logosu şeklinde yerleştirilen 4 ekrandan, şirketin vizyonu da yansıtıldı. Her bir ekranda Togg ekosistemini oluşturan temel özelliklere vurgu yapıldı. Togg’un veriye dayalı iş modeli, bir teknoloji şirketi olarak geliştirdiği mobilite çözümleri, akıllı enerji ve akıllı yaşam çözümleri alanındaki yenilikleri, hikâyesiyle birlikte ekranlardan ziyaretçilerle paylaşıldı. 

Togg teknolojileri Güvenç Özel’le sanata dönüştü

Diğer yandan, ‘ABD’de Yaşayan En Etkili Türkler’ arasında gösterilen ünlü mimar, tasarımcı ve sanatçı Güvenç Özel, CES kapsamında Togg için yapay zekâ ile sanatı bir araya getirdi. Özel’in, ‘Kelimelerin Anlamlarının Görselleştirilmesi’ temasıyla yaptığı dijital çalışma, insan ve teknolojiyi merkeze aldı.

Ekibe Arzu Kaprol dokunuşu

Moda ve teknoloji birlikteliğini yansıtan projelere imza atan dünyaca ünlü tasarımcı Arzu Kaprol ise Togg ekibinin kıyafetlerini tasarladı. Togg için sürdürülebilir tasarım ve üretim yöntemleriyle hazırlanan koleksiyon, Arzu Kaprol tarafından yeni giyim kodlarına uygun şekilde dizayn edildi. Tamamı Türkiye'de üretilen kumaşlardan tasarlanarak üretilen kıyafetlerde Togg mavisi ön plana çıkarıldı. Koleksiyonda yer alan unisex yaklaşımlarla kadın-erkek eşitliği vurgulanırken, sürdürülebilirlik yaklaşımı Togg’un gelecek vizyonunu yansıttı.

26 yorum:

  1. Bu günleri görmek de nasip olacakmış demek ki. Türkiye nin de bir yerli marka otomobili var artık. Umarım daha da başarılı olurlar. Bu başarı Türkiye nin başarısıdır. Hepimizin desteklemesi lazım.

    YanıtlaSil
  2. Vatana Millete Hayırlı Olsun... Yolun açık olsun TOGG

    YanıtlaSil
  3. Maşallah gelişerek devam etmesi dileğiyle

    YanıtlaSil
  4. CES’e böyle konseptlerle gitmek markanın adını yaymaya yardımcı olur. Güzel plan. İnşallah başarılı olurlar

    YanıtlaSil
  5. Böyle bir şey yok muhteşem üstü dünya teknolojik bir araç nasıl yapılır gördü.Milli bir gurur bu emeği geçenlerin eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Yerli otomobili destekliyoruz; TOGG bir an önce bantlardan inip yollara çıkmalı, GEN gibi diğer YERLİ girişimlerde TAM desteklenmeli...

    YanıtlaSil
  7. Muhendislerimizim En güzelini yapacağından şüphem yok yeterki fiyatı bizim için uygun olsun

    YanıtlaSil
  8. Araç çok güzel yapanların ellerine sağlık. Yalnız bu aracın şuanki hali bile 1 milyon eder. Bunun önüne geçebilmek ve herkesin ulaşabilmesi için kesinlikle ötvnin 0 olması hatta KDV’nin de 0 olmasa bile %18 den 8 e çekilmesi gerekiyor. Bunun yanında da ticari amaç ve engelli vatandaşların kullanımı için de KDV’nin de alınmaması ayrıca teşvik edici kredilendirme imkanı verilmesi gerekiyor. Aksi halde sadece zenginlerin ulaşabildiği bir araçtan öteye geçemez. Türk vatandaşı olarak çok şey istediğimi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Yolun açık şansın bol olsun GÜNSEL VE TOGG

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş, emeği geçenleri tebrik ederim. Ancak, benim gibi orta halli bir vatandaş alamayacak sonuçta. 500-600.000 TL den az olmayacak fiyatı. Keşke daha halk tipi bir elektrikli araç yapsalardı da bir çoğumuz alabilseydik.

    YanıtlaSil
  11. Milyonluk araçlara binen tüm devlet personellerine verilsin ve zorunlu olsun bence passati beğenmeyip kendine son model araçlar isteyen devlet adamlarına zorunlu verilsin.

    YanıtlaSil
  12. Biz yaparsak en iyisiniz yaparız elhamdülillah ALLAHın izniyle çamur atmaya çalışanlar olacaktır yerli aracımıza bahaneler söyleyenlerde meyve veren ağaç taşlanır ülkemiz için inanılmaz büyük bir başarı Rabbim utandırmasın dünyanın en kaliteli araçlarından birini ürettik başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere gürcan karataşa ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz elhamdülillah

    YanıtlaSil
  13. İtalyanlara çok teşşekürler araba için

    YanıtlaSil
  14. DEMİŞLERKİ DEVRİM ÖLDÜ DEYİN ONLARA Kİ ÖLMEDİ KRAL GERİ DÖNDÜ

    YanıtlaSil
  15. TOGG'un bir modeline DEVRİM ismi verilmeli bence..

    YanıtlaSil
  16. Bence güzelin de ötesinde harika bir şey olmuş. Daha bunlar ilk adımın üretimleri bu ekip ileride çok işler başaracak şimdiden belli oldu. Çok beğendim ve gururlandım. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  17. Askeri ücretimiz 4.250 TL insanlar nasıl alsın bu yerli arabayı şimdi ? Almanya araba üretiyor kendi vatandaşına kolaylık yapıp rahat rahat araç sahibi yapıyor , Amerika iPhone yapıyor kendi vatandaşı rahat rahat alıyor biz nasıl alacağız bu arabayı ? Bana biri anlatsın kaç yıl yemeden içmeden çalışmamız gerekecek ???!!!!

    YanıtlaSil
  18. Çok klas araba maşallah

    YanıtlaSil
  19. Merakımdan soruyorum orta tarafta direk olmaması arabanın takla atma ihtimalinde sağlamlığı ne derece olur

    YanıtlaSil
  20. Direk yok direk. Orta direk nerede. Bu arabayı aşırı dayanıksız yapmaz mı? Mühendisler tabiki düşünüyor bi de bu konsept evet ama yani orta sütunsuz düşünemiyorum. Güvenliği çok düşürmez mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araç konsept seri üretim hali bu şekilde olmayacak konsept yani numune

      Sil
    2. Tanıtım için olduğundan kapılar ters açılıyor ve arabanın dizaynı kesintisiz gözüküyor . Sakin olun . Ayrıca devir eski devir değil . Güçlendirme olarak o direğin katkısından daha sağlamı da yapılabilir .

      Sil
  21. Liftback araçları hem aerodinamik tasarımı hem de bagaj hacmi büyüklüğü nedeniyle beğeniyorum. Bu da bir başka artısı.

    YanıtlaSil
  22. Tarihinde ilk defa araba üreten bi ülke için ğüzel deil mükemmel ötesi 100 yıllık firmalar anca üretiyor böyle modeller kendini yeni ğeliştiren 100 yıllık otomobil şirketleri var onlara kıyasla mükemmel ötesi kusur aramaya gerek yok

    YanıtlaSil
  23. 2021-2022 Kia Konseptlerini gormeyenler için çok özgün bir tasarim olmuş

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..