Otomotiv konusunda Amerika Birleşik Devletleri'nde Detroit kenti neyse Türkiye'de de Bursa aynı konumdadır. Otomobilden, otobüsüne ve elektrikli aracına bir çok firma Bursa merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteriyor.. En yenisinin adı ise PiANO.
Tarihte bir çok uygarlığa sahne olan İznik'te yeni bir fabrika deneme üretimine başlıyor. Hemen arkasından seri imalat geliyor..
Özellikle kent içi, site, fabrika, park gibi geniş alanlarda hizmet görecek aracın adı Piano. PIANO Automotive EV, D3 ve D5 olarak iki ana modelde üretim yapacak. Ancak Türkiye pazarının yanında en büyük hedef Doğu Avrupa Ülkeleri.
Yeni elektrikli araç; 50 km/s azami hızda tek şarjla 200 kilometrelik bir mesafeyi geçebiliyor. Hızlı şarj 3 saatte gerçekleşiyor. Motor; AC 4000 W
Firmanın; https://www.linkedin.com/company/piano-automotive-ev/videos/ adlı internet bağlantısında şu yazı dikkat çekiyor; " Qingzhou Dajinma Co. Lisansı ile Türkiye’de üretilecek #PIANO araçlarımız kalitesi ile bir adım önde… "
" Tüm zamanların en popüler Elektrikli Hafif Hizmet Aracı “Jinma” artık Türkiye’de üretiliyor! #PIANO, Yaygın servis ağı, garanti ve kurumsal müşteri hizmetleri ile Ekim ayında yollarda. Bekleyin… pişman olmayacaksınız!
#EV, #ElectricVehicle, #MiniTruck, #LDV
#PIANO D5 Modelinde opsiyonel olarak sunulan Güneş Enerjisi Paneli sayesinde üretilen 1,5 kWh enerjinin günlük 15 km daha fazla mesafe kat etmenize imkân sağladığını biliyor musunuz? #EV, #ElectricVehicle, #SolarPower, #L7e
Meraklısı için, Çin’in #ElektrikliAraç #EV pazarında Amerika’yı domine ederek nasıl bu kadar başarılı olduğuna ve dünya pazarında liderlik koltuğuna oturduğuna dair çok faydalı bir #CNBC dosyası.
Özetleyecek olursak Çin’in bu başarısının ardındaki esas neden: Çin hükümetinin elektrikli araçları global olarak stratejik bir hedef olarak görmesi ve $60 milyar üzerinde bir kaynak ayırarak destek vermesi diyebiliriz.
#PIANO D5 Modelimiz istenirse alüminyum açık kasa ile de sunulabilir. Kasa ölçüleri 1635*1345*370mm olup aracın yükleme kapasitesi 540kg dır. Aracın tek şarj ile menzili 170-200 km olup, hızlı şarj özelliği mevcuttur. #EV, #HDV, #ElectricVehicles
PIANO Automotive EV araç hizmet aracı olduğundan ilk aşamada bir sürücü opsiyonu ile üretilecektir. 2023 başından itibaren iki kişilik versiyonlar piyasaya sunulacaktır. "
Aracın Çin üretiminde binek versiyonu da var.
Kaynak; https://www.linkedin.com/company/piano-automotive-ev/
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6966731653255704578/
https://tr.jinmaelectriccar.com
Yav arkadaş şu tr'de üretilen araçlara şöyle doğru düzgün ve de türkçe marka isimleri vermek çok mu zor?! Piano ne amk?! Buna benzer bir araç daha var- o da bursa'da üretiliyor bildiğim kadarı ile-onun marka adı da "tragger" diye saçma sapan bir isim!
YanıtlaSilE be kardeşim binek versiyonu da Türkiye de üretsenize işte. Ne güzel kabinli yapmışlar Çin de. Annem de bu şekilde 3 tekerli Çin markası yuki aldı. Türk markası olsaydı paramız da yurt dışına akmazdı.
YanıtlaSilO kapı menteşeleri nedir yahu? Vasat altı bir tasarım. Umarım tutar da yeni kasası elden geçirilir.
YanıtlaSilbayilik ile ilgili şsrtlsrınızı öğrenmek isterim.konumolarak kartepe-kocaeli nde
YanıtlaSil