Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyanın En Büyük Elektrikli Araç markası BYD, yakında Türkiye Yolları'nda

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya imalatçısı BYD (Build Your Dreams), Türk tüketicisiyle buluşmak için gün sayıyor. ALJ Türkiye distribütörlüğünde pazara giriş yapacak olan BYD, bu yılın son çeyreğinde elektrikli modellerini satışa sunmaya başlayacak. 



2008, 2009 ve 2010 yılları kasko listelerine göre BYD F3 modeli Türkiye'de 101.085.00 TL'den satışa çıkmış! Ve, o yıllarda BYD ve Fisker (ABD) markalarının distribütörü BD Otomotiv'di. (Otometre.com / Otolist.blogspot.com)




2022’de dünyanın en çok satılan elektrikli araç markası ünvanına sahip olan BYD, 2023’ün ilk yarısında da bu başarısını sürdürerek adından söz ettirmeye devam etti. 5 milyonuncu yeni enerji aracını (NEV) geçtiğimiz günlerde banttan indiren BYD, dünyada bu adede ilk ulaşan üretici olarak önemli bir kilometre taşına daha imza atmayı başardı. Geniş elektrikli ürün gamı, premium tasarımı ve öncü batarya teknolojileriyle bir dünya devi olan BYD, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor.



BYD Türkiye’nin Genel Müdürü İsmail Ergun oldu

BYD Türkiye yapılanmasının başına ise, otomotiv dünyasının deneyimli ismi İsmail Ergun getirildi. İsmail Ergun, BYD’nin Türkiye pazarında lider elektrikli araç markası olma hedefiyle tüm operasyonlardan sorumlu Genel Müdür olarak görev alacak. Toyota Türkiye’de Pazarlama, Satış, Satış Sonrası ve Bayi Yönetimi gibi birçok alanda 30 yıldan fazla üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip olan İsmail Ergun, son olarak Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de Chief Operations Officer (COO) görevini sürdürmekteydi. 

1995'te kuruldu, dünya devi oldu; elektrikli otomobil, otobüs, kamyon, tren imal ediyor, ABD'de de fabrikası var

BYD / BYD Auto Hakkında:

Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD, daha iyi bir yaşam için teknolojik inovasyonlarıyla öne çıkıyor. 1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda Çin, ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Macaristan ve Hindistan dahil olmak üzere 30’un üzerinde ülke ve bölgede otomobil, demir yolu taşımacılığı, yeni enerji ve elektronik sektörlerinin dahil olduğu bir iş hacmine sahip.

Fisker ve Byd, BD Otomotiv'de

2003 yılında kurulan BYD Auto, BYD’nin otomotiv kuruluşu olarak daha iyi bir yaşam için otomobil ve otomobil teknolojileri geliştiriyor. Global olarak çevreci teknolojileri otomobillere adapte etmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen BYD Auto, tam elektrikli ve plug-in hibrit araçlar geliştiriyor. Elektrikli araçlar ve bataryalar konusunda uzman olan şirket, Çin’de üst üste 9 yıldır, globalde ise son 2 yıldır en fazla yeni nesil enerjili (elektrikli ve plug-in hibrit) binek araç satan marka olmayı başarıyor. Merkezi Hollanda'da bulunan BYD Avrupa ise, BYD Grubu’nun ilk deniz aşırı merkezi olarak Avrupa’da konumlandırıldı. 

Peugeot, Citroen ve Fiat'ın yeni elektrikli araçları bir Türk Firması tarafından hazırlanacak

28 yıllık geçmişe sahip BYD, elektronik, otomotiv, yeni enerji ve demiryolu taşımacılığı olmak üzere dört ana sektörü kapsayan çok uluslu bir yüksek teknoloji şirketi haline geldi. Elektrikli araçlarda küresel bir lider olarak BYD, öncü teknolojileriyle sektörü yönlendirmeye devam ediyor. 

Dünyanın en çok satan 1100 otomobili

İsmail Ergun hakkında:

BYD Türkiye’nin Genel Müdürü olarak göreve getirilen İsmail Ergun, otomotiv sektöründeki kariyerine 1988 yılında başladı. 1990 yılından itibaren Toyota Türkiye bünyesinde Satış Sonrası Bölge Müdürü olarak çalışmaya başlayan İsmail Ergun, Pazarlama, Satış, Satış Sonrası ve Bayi Yönetimi gibi birçok farklı alanda üst düzey yönetici olarak aktif rol aldı. Bu yıl otomotiv sektöründe 35’inci yılını tamamlayan ve son olarak Chief Operating Officer (COO) görevini yürütmekte olan İsmail Ergun, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde MIS (Management Information Systems - Yönetim Bilişim Sistemleri) Master programını da tamamlayan Ergun, evli ve bir kız çocuk babası.




Kaynak; Basın Bülteni
https://www.otometre.com/2019/12/1995te-kuruldu-dunya-devi-oldu.html
https://www.otometre.com/2011/03/bd-otodan-fisker-ve-byd.html
https://www.milliyet.com.tr/otomobil/f3-byd-ye-liderlik-getirdi-1268270
http://www.bdoto.com/
https://www.otometre.com/search?q=byd

6 yorum:

  1. Ekstra gümrük vergisi ile ne satacaklar merak konusu.

    YanıtlaSil
  2. Fiyat çok önemli . Eğer uygun fiyatli olursa satar aksi halde insanlar Tesla almak varken çinli elektrikli araç almaz.

    YanıtlaSil
  3. Bu firmaya teşviklerle fabrika kurdurtmak lazım ama bunu görebilecek ve yazabilecek siyasi var mı? yok, güya Türkiye'de muhalefet var eksikleri görüp yapacaklar iddiaları olacak ama gerçekler hiç öyle değil.

    Sadece TOGG ile olacak bir geçiş değil bu otomotiv sanayine iş yapan yerli üreticileri'de kollayıp teşviklerle üreticilere fabrika kurdurtmak gerekiyor.

    Sadece vergi koyarak bu işler yürütülemez, sürdürülebilir gelişim için eksiklerin görülüp buna göre devletin elini taşın altına koyması lazım, bu firmanın altyapısını getirip fabrika kurması tedarik zincirinin bir kısmını da yerlileştirecek planların yapılması lazım, avrupalıların çekinceli halleri geçince gider orada kurarlar fabrikalarını ondan sonra bizde bakıp dururuz.

    Seagull modeli iddiali bir fiyattan gelirse A-B segmentindeki araçların piyasasını darmadağın eder.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar estetik olsa da güvenlik olduğunu sanmıyorum...

    YanıtlaSil
  5. Girsin girsin yoksa bizim togg filan alabileceğimiz yok

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..