İklim krizi, son yıllarda hızla yükselen akaryakıt fiyatları, yerli otomobil TOGG’un imal edilmesi ve Tesla’nın da Türkiye pazarına girmesi elektrikli araçlara olan talebi artırdı. Elektrikli araçlara olan talebin artması ile e-mobilite sektörü de ivme kazandı. Türkiye çapında bu yılın başında 1719 olan şarj istasyonu sayısı 3 bin 790'a, 3 bin 81 olan şarj noktası sayısı ise 8 bin 1'e ulaştı. Türkiye bu veriler ile şarj istasyonu bulundurma sıralamasında Avrupa’da 2. sıraya yükseldi.
Sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda 2022 yılında Elaris markası ile e-mobilite sektörüne hızlı bir giriş yapan Üçay Grup’ta Türkiye’nin dört bir yanındaki şarj ağını her geçen gün artırıyor.
4 bölgede ve toplam 10 şehirde 24 ayrı lokasyonda kurduğu elektrikli araç şarj istasyonları ile faaliyet gösteren Elaris, 2023 yılının ikinci çeyreğinde kurulu istasyon sayısını yüzde 72 artırdı.
Çevresel sürdürülebilirlik ve son yıllarda hızla yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle Türkiye’de hızla yaygınlaşmaya başlayan elektrikli araçlar, ülke genelindeki hızlı şarj istasyonu sayısını artırıyor.
Türkiye Avrupa’da 2. sıraya yükseldi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Haziran 2023 sonu itibarıyla Türkiye genelinde 27 bin 476 adet şarj edilebilir elektrikli araç bulunuyor. Türkiye çapında bu yıl başında 1719 olan şarj istasyonu sayısı 3 bin 790'a, 3 bin 81 olan şarj noktası (soketi) sayısı ise 8 bin 1'e ulaştı. Türkiye bu veriler ile şarj istasyonu bulundurma sıralamasında Avrupa’da 2. sıraya yükseldi. Türkiye’de şarj ünitesi sayısının 2023’te 54 bine, 2030’da 1.1 milyona, 2040’ta ise 4.8 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.
2022 yılında Elaris markası ile e-mobilite sektörüne hızlı bir giriş yapan Üçay Grup’ta Türkiye’nin dört bir yanındaki şarj ağını her geçen gün artırıyor. Elaris, elektrikli araç şarj istasyonu ağına yaptığı yatırımlar ile elektrikli araç kullanıcılarına hızlı şarjlanma imkânı sunuyor.
Türkiye’yi şarj istasyonları ile donatmayı hedefliyor
Müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımak için Elaris’in etki alanını hızla genişletmeye devam ettiklerini belirten Elaris Direktörü Mustafa Yıldız, bu alanda Türkiye’nin önde gelen oyuncularından biri olmayı ve sunacakları lisanslı şarj ağı işletmeciliği hizmetleri ile Türkiye’yi şarj istasyonları ile donatmayı hedeflediklerini belirtti. Mustafa Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:
10 şehirde 24 ayrı lokasyonda elektrikli araç şarj istasyonları
“Elaris olarak, ABD menşeili EATON marka şarj cihazlarımızla; 4 bölgede ve İstanbul, Ordu, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla ,Ordu ,Sakarya, Bolu, Ankara, Bursa olmak üzere toplam 10 şehirde 24 ayrı lokasyondaki şarj istasyonlarımız ile faaliyet gösteriyoruz.
2023 yılının ikinci çeyreğinde kurulu istasyon sayımızı yüzde 72 artırdık, yatırımlarımız devam ediyor. Bu kapsamda mevcut ağımıza ek olarak 50 AC, 5 DC istasyonumuzun daha kurulumu için çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. 2024 yılının sonuna kadar 10’u DC olmak üzere toplam 100 AC istasyon daha kurmayı hedefliyoruz.
Sayısı her geçen gün artan Elaris hızlı şarj istasyonlarımız ile müşterilerimize kesintisiz şarj hizmeti sunuyoruz. Yılın ilk yarısında Elaris ile 8.953 kWh’lık, geçtiğimiz Temmuz ayında ise 5.261 kWh’lık şarj işlemi yapıldı. Şarjlanma miktarındaki artışı müşteri memnuniyetinin bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz” dedi.
ÜÇAY GRUP Hakkında
Mühendisliği, kurum kültürünün merkezine konumlandırarak, çevreye duyarlı sistemler oluşturmak amacıyla 2000 yılında İstanbul’da kurulan Üçay Grup, bugün bünyesinde; Üçay Mühendislik, Üçay İnşaat, Isomer, Evjet şirketlerini ve EVREKAA Ar-Ge Merkezi’ni barındıran bir grup şirketidir. Üçay Grup; İklimlendirme, enerji, E-Mobilite (Elaris markası ile), elektrik, mekanik ve teknoloji alanında müşterilerine kaliteli ürün ve hizmetler sunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..