Sayfalar

Lada, Vesta SW Cross, NIVA Travel, 16 Valf, Life, MMC, Granta

AVTOVAZ, 106 beygir gücünde 16 valfli benzinli motorla donatılmış SW ve SW Cross versiyonlarında LADA Vesta modeli imal ettiğini açıklarken  ilk kez hakiki deri döşemeli otomobil üretmeye de başladı. İlk araç ise, LADA NIVA Travel oldu.. Rusya'da Ekim (2023) ayında  LADA satışları 40.912 olarak gerçekleşti.. Bu rakam 2022 ye göre  % 113,7 lük bir artış demek.



Lada Vesta SW ve SW Cross modellerinde motor, hem yüksek hem de düşük hızlarda, esneklik ve güvenli çekiş gücü ile karakterize ediliyor. Bu güç ünitesi daha ekonomik olurken: kombine yakıt tüketimi 100 km'de 7,3 litre. olarak gerçekleşiyor.



LADA Vesta SW; Comfort, Life, Enjoy ve Techno donanım seviyelerinde ve LADA Vesta SW Cross ise  Life, Enjoy ve Techno versiyonlarında satışa sunuluyor.




Öte yandan, LADA NIVA Travel ile başlayan gerçek deri döşemeli araç imalatı, Rus yapımı deriyle gerçekleştiriliyor. Malzeme krom tabaklama ile işlenerek kalınlığı 1,1-1,4 mm ye ulaştırılıyor. İşleme nedeniyle deri yüksek düzeyde mukavemet ve elastikiyet kazanırken hijyenik ve hipoalerjenik, aşınmaya, yakıtların, yağlayıcıların ve deterjanların etkilerine karşı dayanıklı olması sağlanıyor.



LADA NIVA Travel'ın hakiki deri iç kısmı Comfort MMC, Comfort Off-road MMC ve Luxe versiyonlarında bulunuyor.


2023'ün başından Ekim sonuna kadar LADA satışları 283.464 otomobil olarak gerçekleşti (2022  itibarıyla + % 98,4).En çok satılan model ise Granta oldu.



3 Kasım 2023 itibarıyla da  LADA; Vesta Sportline versiyonunu imal etmeye başladı.. Bu versiyon VAZ Firması nın en yeni aracı konumunda Kasım ayı itibarıyla!



Kaynak; www.lada.ru

1 yorum:

  1. Türkiye pazarının Geely, Lada, Tata gibi markalara ihtiyacı var. Bakınız Çinli markaların ilk 10 aylık süreçte toplam 43.562 adet otomobil sattığını görmekteyiz. Bu da toplam pazarda yaklaşık yüzde 6'lık dilime ulaştıklarını gösteriyor Türkiye pazarında. Yerli ve Milli Gururumuz TOGG sayesinde daha çok yeni markaları Türkiye'de görmeye devam edeceğiz Çinlilerde Türkiye pazarında pazar payını daha çok arttırmaya devam edecektir

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..