Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Nissan Formula E Takımı; 2023/24 ABB FIA Formula E sezonunu, zaferle bitirdi

 ExCeL Londra Pisti'ndeki gerçekleştirilen yarışa dokuzuncu sırada başlayan Rowland, hızla pozisyon kazanarak dördüncü sıraya yükseldi. İngiliz pilot daha sonra rakiplerinin yarışın sonlarına doğru atak moduna geçmek zorunda kalmasından faydalanarak liderliğe yükseldi .



Hem kendisinin hem de takımının bu yılki ikinci zaferini elde etti. Nissan’ın diğer pilotu Fransız-Arjantinli Fenestraz, sıkışık orta sahada sıkı bir mücadele verdi ve takımdaki ikinci sezonunu 15. sırada tamamladı.

Bu sonuçlara göre Nissan Formula E Takımı 10. Sezon Takımlar Şampiyonasında 182 puanla dördüncü olurken, Rowland Sürücüler Şampiyonasında dördüncü, Fenestraz ise 17. sırada yer aldı. Nissan ise Üreticiler Kupası'nda da üçüncülüğü elde etti.

Nissan Formula E sürücüsü Oliver Rowland: “Harika bir sezon geçirdik ve mükemmel bir sona ulaştık! Harika bir start aldım ve çılgın bir yarışta kendi anlarımı seçtim. Dördüncü sıraya geldiğimde, şampiyonluk mücadelesine fazla dahil olmak istemedim, bu yüzden bekledim ve bir şeyler olmasını umdum, sonunda ise oldu ve yarışı kazanmak için parçaları toplamayı başardım. Sezonumuzla gurur duymalıyız, hedefimiz takım olarak gelişmekti ve çok şey başardık. Sürekli olarak rekabetçi olduk ve bu bize gelecek yıl için harika bir platform sağlıyor. Tüm ekibe çalışmaları için teşekkür ediyor ve geri dönmeyi dört gözle bekliyoruz!”



Formula E'deki Nissan 


Nissan, ABB FIA Formula E Şampiyonası'nın 5. Sezonunda (2018/19) ilk tamamen elektrikli yarışını gerçekleştirerek seriye katılan ilk ve tek Japon üretici oldu.


Sezon 7'de (2020/21) Nissan, Formula E'ye uzun vadeli katılımını ve tamamen elektrikli yarış serisinin Sezon 9'dan (2022/23) Sezon 12'nin (2025/26) sonuna kadar sürecek olan Gen3 dönemine olan bağlılığını açıkladı.


Nisan 2022'de Nissan, e.dams yarış takımını satın aldı ve Japon otomobil üreticisi ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'ndaki katılımının tam sahipliğini aldı.


Haziran 2022'de Nissan, Nissan EV güç aktarım teknolojisini Formula E Gen3 döneminin tamamı için McLaren Racing'e tedarik edeceğini duyurdu.


ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın 10. Sezonunda Nissan Formula E sürücüleri Oliver Rowland ve Sacha Fenestraz olacak. 


Nissan, sıfır emisyonlu elektrikli araçların heyecanını ve eğlencesini küresel bir kitleye ulaştırmak için Formula E'de yarışıyor. Nissan, 2050 yılına kadar faaliyetlerinde ve ürünlerinin yaşam döngüsünde karbon nötr olma hedefinin bir parçası olarak, önemli pazarlarda 2030'ların başına kadar sunduğu tüm yeni araçları elektrikli hale getirmeyi amaçlıyor. Japon otomobil üreticisi, müşterilerine daha iyi elektrikli araçlar sunmak için bilgi ve teknolojiyi yarış pisti ve yol arasında aktarma konusundaki uzmanlığını ortaya koymayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..