Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Önce Fiziksel Düzenleme, Sonra Akıllı Sistemler!

 Akıllı kavşak uygulamaları ile dikkat çeken ISSD Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Yüzbaşıoğlu, Ankara'nın trafik sorunlarının arttığına dikkat çekerek kavşaklardaki fiziksel düzenleme ve sirkülasyon çalışmalarının yapılmadan uygulanacak akıllı trafik sistemlerinin beklenen verimi sağlayamayacağını belirtti.


“Kavşak Kapasiteleri Aşıldı, Akıllı Sistemler Tek Başına Çözüm Olmaz”


Ankara gibi büyük şehirlerde bazı kavşakların kapasitelerinin üstünde çalıştığını vurgulayan Yüzbaşıoğlu, fiziksel düzenleme yapılmadan kurulan akıllı sistemlerin bu kapasite sorununu çözemeyeceğini ve trafik sıkışıklığını azaltamayacağı uyarısında bulundu. Yüzbaşıoğlu,  sinyal sürelerinin optimize edilmemesinin trafik akışının düzensiz kalmasına yol açacağı bilgisini vererek, “Akıllı sistemler, doğru optimizasyon olmadan etkili sonuçlar veremez.  Ankara’da kavşak kapasiteleri aşıldı” dedi.


Maliyet ve Kaynak İsrafı Yaratmadan Çözülmeli


Yüzbaşıoğlu, akıllı sistemlerin kurulumu ve bakımının yüksek maliyetli olduğunu belirterek, "Ancak, kavşaklar fiziksel olarak düzeltilmedikçe, bu sistemlerden beklenen verim alınamayacak ve yatırımlar boşa gitmiş olacaktır, fiziksel düzenleme olmadan akıllı sistemlerin performansını değerlendirmenin yanıltıcı olur  ve gerçek fayda sağlanamaz” şeklinde konuştu.


Koordinasyon Eksikliği Trafik Yönetimini Zorlaştırır


Kavşaklar arasında koordinasyon sağlanmadan kurulan akıllı sistemlerin trafiği yönetmede yetersiz kalacağını ifade eden Yüzbaşıoğlu, "Örneğin, bir kavşakta trafik akışı düzenlenmiş olsa bile, bu kavşağa bağlı diğer kavşaklarda sorunlar devam edebilir," dedi. Yüzbaşıoğlu, özellikle Ankara gibi metropollerde kavşaklar arası mesafe kısa olduğunda, bu kavşakların koordinasyonu sağlanmadan yapılan akıllı sistem uygulamalarının trafik sıkışıklığını azaltmada etkili olamayacağını belirtti.


Yüzbaşıoğlu, şehrin ana arterleri ve ekspres yollarında trafik akışının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. "Bu yollar üzerinde yapılacak düzenlemeler, trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltabilir," dedi. Ancak, bu düzenlemeler yapılmadan kurulan akıllı sistemlerin, şehrin genel trafik sorununu çözmede yetersiz kalacağını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..