Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Bir Çinli, Yeni Bir Volkswagen; Elektrikli SUV Coupe ID. UNYX Tanıtıldı

Çin yollarında bin bir farklı otomobil dolaşıyor. Bunların arasına; yeni bir elektrikli, SUV, kupa ve Volksvagen armasının harmanlandığı çekici bir araç katılıyor.. Uzak doğuya özel hazırlanan aracımız aslında aile markalarından Seat!ın kardeşi Cupra'ya ait Tavascan modeli. Ancak, küçük detaylar ve marka amblemi olarak farklı..



Yeni Volkswagen ID. UNYX; yapay zeka destekli multi medya ekran, altın renginde Volkswagen armalar, Tavascan'a göre sade ayrıntılar ile  görsel olarak Çin'in metropollerindeki genç müşterilerin yaşam tarzına  uyarlanmış keskin hatlara sahip çevreci bir otomobil.



Stefan Mecha, CEO Volkswagen Brand China: "Yeni ID.UNYX ile Çin'deki elektrikli ID. modellerimizin yelpazesini avangart bir ürünle genişletiyoruz. Kendine güvenen, ilerici bir tasarımı sürdürülebilir bir elektrikli sürüş ve son teknoloji kullanıcı deneyimiyle birleştiriyoruz. Tüm bunlar zamanın nabzına mükemmel şekilde uyuyor. Yeni ID.UNYX gibi akıllıca ağa bağlı elektrikli modeller, genç, yaşam tarzı odaklı hedef grupları çekmenin ve Volkswagen markası için mevcut müşterileri elde tutmanın anahtarıdır." diyor.




2026'ya kadar UNYX modelleri: Yeni Volkswagen alt markası ID.UNYX'in model yelpazesinin, yeni tanıtılan E-SUV coupé'nin yanı sıra önümüzdeki üç yıl içinde dört araçla daha genişletilmesi planlanıyor. Bu, SUV'ların yanı sıra sedanları da kapsayacak. ID.UNYX modelleri, 2030 yılına kadar toplam 34 yeni modelin piyasaya sürülmesini öngören ve Volkswagen'in Çin pazarındaki en başarılı uluslararası marka konumunu güçlendirmeyi amaçlayan Volkswagen'in Çin ana planının merkezi bir bileşenidir. 



Yeni Ford Capri; Mustang ve Puma'dan sonra sıra onda..




Uzun süredir devam eden ortak girişimler SAIC Volkswagen ve FAW-Volkswagen ile yeni Volkswagen Smart E-Mobility Hub ile Volkswagen'in ID.UNYX programı da dahil olmak üzere Çin'deki ürün yelpazesi, 16 yeni elektrikli ID. modeli, içten yanmalı motorlara sahip on iki yeni Volkswagen modeli ve plug-in hibrit tahrikli altı yeni modelle genişleyecek.



ID.UNYX, Volkswagen'in Doğu Çin'de yer alan Hefei Kenti'nde yeni inovasyon ve geliştirme merkezinde oluşturuldu.. Bu merkez, yalnızca yerel pazar için en son nesil akıllı elektrikli araçların geliştirilmesine odaklanıyor.

Toyota Proace City Ailesi Yenilendi; 1.5L, 100/130 Hp, 250/300 Nm

 ID.UNYX ayrıca Volkswagen Group'un en gelişmiş elektrikli araç tesislerinden biri olan Hefei'de imal ediliyor.



ID.UNYX'in giriş seviyesi versiyonu, arka aksta bulunan 210 kW (286 PS) elektrikli tahrik motoruyla çalıştırılıyor. Motor, 77 kWh'lik bir bataryayla (net) çalıştırılıyor. Tahrik sistemi, 621 km'ye kadar menzile ulaşabiliyor (CLTC standardı, Çin Hafif Hizmet Test Döngüsü). Ayrıca, iki elektrikli tahrik motoru ve 250 kW (340 PS) çıkışa sahip dört tekerlekten çekişli bir versiyon da seriyi tamamlayacak.

C-SUV’un Beğenilen Delikanlısı Hyundai Tucson 20 Yaşında





Kaynak; https://www.volkswagen-group.com/
https://volkswagengroupchina.com.cn/
https://www.volkswagen.de/
https://www.volkswagen.com
https://www.cupraofficial.com/

6 yorum:

  1. vw zaten düzgün araba üretemiyor birde elektrikli üretirse vay halimize. Adamlar 10 yaşında arabaları hurdaya ayırıyorlar bizde de sanayide ustalar arızaları giderebilmek için arge merkezi gibi çalışmaya başladılar. Şimdi de elektrikliye geçerlerse bizim nufusun çoğu elektrik akımına kapılıp ölecek anlaşılan

    YanıtlaSil
  2. İnşallah sonu nokia gibi olur uyuz oluyorum su vag gurubuna

    Erkan Keskin

    YanıtlaSil
  3. Acele etme VW, 2040'ta tüm Avrupa Çinli elektrikliler tarafından fethedildikten sonra çıkarırsın yeni elektriklileri...
    Valla batsa zerre üzülmem şu firma: Yıllardır otomobil üretim merkezi olan Türkiye'ye tek kuruş yatırım yapmadan milyonlarca otomobil satıyor. Başka ülke vatandaşlarına şunu anlatsan gülerler adama...
    Üstüne Türkiye'ye çok uygun, tamamı sıfır gümrük vergisi ile gelip %10 ÖTV dilimine girecek 500 km'den uzun menzilli VW ID'ler ve Skoda Enyaq'ları sırf Türkiye'nin elektrikli araç dönüşümü geciksin, Türkiye petrole bağımlı kalsın diye 3 yıldır getirmiyor olmaları da ayrı konu. Ülkesini seven VAG grubundan uzak durur.

    Bloodin

    YanıtlaSil
  4. Vag kendisi başlı başına bir zarar abidesi/sembolü ülkemiz için,
    Kendisi tek kuruş yatırım yapmadan sadece ithalata katkı yapıyor, ülkeye tek kuruş katma değeri yok
    İthalatçısı doğuş anlamsız bir şekilde oluşmuş marka algısını kullananlarak yine 0 katma değerle ederinin üstünde fahiş fiyata burada vatandaşı soyuyor
    bu grubun arabalarını sevenler de genelde al-satçı, galerici, müteahit, nargileci dar paça tayfa bunların da ortak özelliği ülkeye faydası olmadan aynı vag, doğuş gibi genelde vatandaşı elinden geldiğince soyarak paradan para kazanma derdinde olan tipler
    marka her yönüyle red flag, zararlı cemiyet gibi oluşum

    YanıtlaSil
  5. Türkiye’de pazar liderliğinden 5-6.sıraya düştüler.Birkaç yıla kaybolur gider

    YanıtlaSil
  6. 29000 dolar hemen hemen, simdi konu dışı ama bize gelse vergisi karı vb derken olur 70000 dolar yav arkadaş coğrafya kader ama bu kadar da millete yuklenilmez ki 1.4 atmosferik araba kullanmak zorunda kalıyoruz 30_ 35 bin dolara.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..