Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada Vesta, yaptırımlara meydan okuyor!!!

 AvtoVAZ, artan yaptırım baskısı nedeniyle geçici olarak kaybedilen seçenekleri sistematik olarak LADA otomobillerine geri döndürüyor. Böylece şirket, ESC stabilite kontrol sistemi ile donatılmış LADA Vesta'nın bantlardan inmesi için hazırlıkları başarıyla tamamladı. ESC ve bir dizi başka konfor ve güvenlik seçeneğine sahip LADA Vesta otomobillerinin seri üretimi, Ağustos  bitmeden başlayacak.



Sürücü tarafından belirlenen aracın yörüngesinin korunmasını sağlayan ve aracın arazi kabiliyetini geliştiren ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) stabilite sistemi Rusya'da geliştirildi. ESC sistemi, kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS), araç akslarında fren kuvveti dağılımı (EBD), araç viraj stabilizasyonu (CSC), yalpalama kontrolü (AYC), çekiş kontrolü (TCS), hidrolik fren asistanı (HBA), otomatik yokuş yukarı ve yokuş aşağı tutma (HAS) ve acil fren uyarı lambalarını (AHW) içeren karmaşık bir sistemdir.



LADA Vesta otomobilleri için ESC testleri 2 yıl boyunca gerçekleştirilmiştir. Araçlar, kış eğitim alanları ve halka açık yollar da dahil olmak üzere çeşitli iklim koşullarına ve her türlü yol yüzeyine başarıyla adapte olmuştur. Testler sırasında, kilitlenme önleyici ve çekiş kontrol sistemleri için en uygun ayarlar, frenleme kuvvetlerinin otomobilin aksları boyunca dağılımı, denge kontrolü ve hareket etmeye başladığında yokuş yukarı bir eğimde yuvarlanmanın önlenmesi belirlendi.



Kaynak; https://www.lada.ru/

2 yorum:

  1. Bu araba Renault tarafından üretildi. Lada'yı zaten Renault almıştı. Sonra Rus devleti tekrar aldı ama Renault parçalarıyla üretilmeye devam ediyor.

    YanıtlaSil
  2. Doğru. Aslında Renault ya ait veya Rusya dışından gelen parçaları, malzemeleri Rusya ve Rusya ya yakın yerlerden temin etmek istiyorlar, alıyorlar..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..