Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Pagani Utopia Roadster; 3. Perde, 2. Sahne

Baştan çıkaran hatlar, ele avuca sığmayan bir güç (864 beygir), yere sağlam basan bir makina (1100 Nm), Huayra ve Zonda'nın en iyi hali, Mercedes AMG imzalı bir kalp, bir arada olursa ne olur? Çok ütopik bir otomobil olur!!! Bu, üstsüz güzelde emekleri olan isimler arasında Horacio Pagani, AMG, Bosch, Pirelli, SKF, Brembo, Modena Design, Arrow ve ART Advanced Solution bulunuyor..




En Yeni Pagani Teknik Özellikleri

 Mercedes - AMG tarafından geliştirilen Pagani V12 5890 cc hacimli çift turbo şarj motor,
18 derecede 6000 dd 864 beygir (635 kW),
Azami  hız 350 km




Şanzıman; 7 vitesli Xtrac manuel ve 7 vitesli Xtrac otomatikleştirilmiş manuel vites,
1280 kg ağırlık..
Yaklaşık fiyat; vergiler hariç 3.1 milyon Euro (111 milyon TL!)  tutuyor..






Utopia Roadster, gelişmiş teknolojiyi zamansız tasarımla birleştiren sürekli bir arayışın zirvesini temsil ediyor.

Hafif, dinamik ve yüksek performanslı olan bu araç, Coupé versiyonunun mirasını sürdürürken, kendine özgü unsurlar da sunuyor.

Kusursuz bir şekilde entegre edilmiş sert tavanı ile açık veya kapalı sürüş deneyiminin esnekliğini sunarken, aynı zamanda muadiliyle aynı ağırlığı koruyor.




Bu araç, hibrit desteği olmayan Pagani V12 motorundan, her mekanizmanın görünür ve titizlikle işlendiği vites kutusu ve pedal sistemi gibi avangart tasarım öğelerine kadar mekanik saflığın zamansız cazibesini kutluyor.

Pagani'nin en gelişmiş teknolojisini bünyesinde barındıran araç, gelişmiş aerodinamik çalışmalar ve kırktan fazla kompozit malzeme formülünün bir araya getirilmesiyle ortaya çıktı.

Lastiklerin araçla iletişim kurmasını sağlayarak aracın güvenliğini artıran Pirelli Cyber™ Lastik Sensör Sistemi de dahil olmak üzere yenilikçi teknolojileri yollara çıkaran ilk otomobildir.

130 Pagani Utopia Roadster'ın her biri, geniş özelleştirme yelpazesi sayesinde benzersizdir.





ÜÇÜNCÜ PERDE, İKİNCİ SAHNE: PAGANI UTOPIA ROADSTER

" İşte karşınızda, son projemiz, en sofistike teknolojiyi zamansız tasarımla birleştiren nesneler üretmeyi amaçlayan devam eden araştırmamızın zirvesi olan Utopia Roadster. Zaman ve tutkuyla adadığımız projeleri tanımlayacak kelimeleri bulmak her zaman zordur, bu yüzden bu kıskanılmayacak görevi yolculuğumuz boyunca bize eşlik eden sevgili eski bir dosta emanet ettik. Bağımsız bir gazeteci ve kelime ustası olan Dr. Robert Puyal, yeni Hypercar'ımızın özünü yakaladı ve kendi izlenimlerini sizinle paylaşacak.

Sizleri onun düşünceleriyle baş başa bırakıyoruz. İyi ellerdesiniz. "

Horacio Pagani



 



" Utopia Roadster, Utopia Coupé'nin performans ve çevikliğini ödün vermeden korurken, açık ve kapalı sürüş deneyimi arasında seçim yapma olanağı sunuyor.
Detaylara büyük özen gösterilerek tasarlanan araç, aracın profiline kusursuz bir şekilde uyum sağlayan sert bir tavana sahip. "
" Kompozit malzemelerin kullanımı ve ileri teknoloji sayesinde Utopia Roadster, tıpkı Utopia Coupé gibi yalnızca 1.280 kg (2.822 lb) ağırlığa sahip.
Herhangi bir hibrit desteğinden yoksun olan Pagani V12, mekanik saflığın kalıcı güzelliğine bir övgüdür.




Utopia Roadster, lastiklerin otomobille iletişim kurmasını sağlayan gelişmiş bir sensör sistemi olan yenilikçi Pirelli Cyber™ Lastik sayesinde güvenlik sistemini geliştiren ilk otomobil olacak.
Her Utopia Roadster, geniş kişiselleştirme seçenekleri sayesinde benzersizdir ve her müşterinin kişiliğini yansıtan bir araba oluşturmayı mümkün kılar.
Monterey Otomobil Haftası'nda tanıtılan tanıtım aracı, opsiyonel Sport Pack konfigürasyonuyla donatılacak.
Dünya çapında yollarda kullanıma uygun, güvenlik ve emisyon açısından en sıkı yönetmeliklere uyan Utopia Roadster artık her ülkedeki Hypercar tutkunlarına ulaşmaya hazır.
 

 



Roadster, otomobil tutkunlarının ikilemine bir yanıt

İki yıl önce Pagani Automobili, ismi mükemmelliğe doğru amansız bir arayışın felsefesini, yine de yaratıcıları mükemmelliğe ulaşmaya teşvik eden ulaşılamaz bir ideali temsil eden bir otomobil olan Utopia'yı tanıttı. Utopia'nın kod adı olan Project C10, önceki modellerin yarattığı coşkuyu izleyerek kaderinde Roadster ve Coupé'nin ikili doğasının yazılı olduğu bir şekilde ortaya çıktı. Ancak, Zonda ve Huayra'nın roadster versiyonlarının aksine -ki bunlar kendi kapalı versiyonlarına göre tasarlanmıştı- burada iki varyantın geliştirilmesi ortaklaşa gerçekleştirildi.




Tutkunların eski ikilemini çözmenin daha iyi bir yolu var mı? Gran Turismo tutkunları her zaman hangisinin daha saf ifade olduğu konusunda tartışmışlardır: kapalı veya açık kabin. Her iki gelenek de zengin bir soyağacına sahiptir ve iki zıt seçeneğin destekçileri genellikle uzlaşmazdır. Pagani'nin bu ikilemi çözmesine yardımcı olmasının tek yolu, hayranların aralarında seçim yapmalarına izin vererek her iki versiyonu da sunmaktı. Performansı tercih edenler, daha hafif ve daha çevik olma eğiliminde oldukları için değişmez bir şekilde coupe'leri tercih ediyor. Ancak bu kriter burada geçerli değil, çünkü Utopia Roadster, kapalı kardeşi kadar hafif, dinamik ve yüksek performanslı.




İki versiyonun stili, aynı tasarımcı ve mühendis ekibinin eseri olması nedeniyle bir süreklilik ifadesidir; ortak vizyonlarla birleşmiş bir ekip, Modenese Atölyesi'nde Horacio Pagani'nin rehberliğinde çalışmaktadır. Kapılar aynı zarif kelebek kinematiğine, büyüleyici ve sofistike bir mekanizmaya sahiptir. Açık gökyüzünün altında seyahat etmek istendiğinde, sert tavan bir standa yerleştirilebilir ve bu da onu bakılacak ve hayranlık duyulacak bir tasarım parçasına dönüştürebilir. Buna ek olarak, genellikle iki koltuğun arkasında merkezi olarak bulunan makyaj çantası yerine bir valizde saklanabilen yumuşak bir tavan vardır. Aynı araba bu nedenle üç farklı versiyona dönüşebilir, her biri mevsime, ruh haline, kapalı ve korunaklı hissetme veya açık havayla temas etme arzusuna ve yüzü hafifçe okşayan rüzgara bağlı olarak tercih edilebilir.




Utopia Roadster'da, zemin paspasları bir dıştan takmalı tekneyi anımsatan belirli bir dokuya sahip ve anahtar, açık versiyonun profilini hatırlatacak şekilde yeniden tasarlandı. Sert tavan yerinde olsa bile, tek bir büyük tavan penceresinin varlığı sayesinde ışıkla dolu iç mekan Coupé'ye kıyasla önemli ölçüde farklılık gösteriyor. Sert tavanın çıkarılması, sürücüyü ve yolcuyu doğaya daha da yakınlaştırıyor, böylece yol yukarı ve aşağı doğru kıvrılırken kokuları ve hava sıcaklığındaki ince değişiklikleri algılayarak çevredeki manzarayı benzersiz bir şekilde deneyimliyorlar.




Utopia Roadster'daki döşemeye gelince, neredeyse sonsuz renk ve malzeme seçeneği daha da önemli hale geliyor, çünkü aracın iç mekanı sürekli olarak izleyicilerin bakışlarına maruz kalıyor. Dünyayı bu kabinden görüyorsunuz ve dünya sizi bu kabinde görüyor.

Bir nesnenin stili kısmen onu tamamlayan aksesuarlarla ayırt edilir ve bagaj eşyaları her Pagani Hypercar'ı daha da güzelleştiren özelliklerden biridir. Utopia için, Pagani'nin sembolik elips şekliyle süslenmiş, deri kaplı karbon iç kabuklara sahip iki uyumlu valiz yapılmıştır. Bunlar, motorun yanında bulunan iki özel bölmeye yerleştirilebilir. Bunlar, her ayrıntıya titiz bir özenin gösterildiği, yüksek kaliteli işçiliğin gerçek mücevherleridir: Arabanın yapılandırmasıyla koordine edilebilen veya onunla bir kontrast oluşturabilen deri seçiminden, menteşeler, seslerini bastıran küçük deri kayışlar ve ikonik dört egzoz sembolünü içeren ayak pedleri gibi en küçük ayrıntılara kadar. Aksesuar yelpazesi, Utopia'da koltuk başlıklarının arkasına düzgün bir şekilde yerleştirilmiş iki uyumlu giysi çantası ile daha da zenginleştirilmiştir.


 


Roadster, Utopia'nın yüksek teknolojili performansını vurguluyor

Horacio Pagani, gelişmiş kompozit malzemelerin öncüsüdür; yaklaşık kırk yıldır ürünleri için en yenilikçi çözümleri deniyor. Pagani Atelier'in ilk yaratımı olan Zonda, o zamanlar esas olarak havacılık endüstrisi, Formula 1 ve Spor Prototip dayanıklılık arabaları için ayrılmış bir malzeme olan karbon fiberde monokok kullanan ilk yol arabalarından biriydi. Günümüzde, araştırmaya sürekli yatırım yapılması sayesinde Pagani Automobili, Utopia Roadster'da doruğa ulaşan bir bilgi birikimi geliştirdi. Mevcut gelişmeler yalnızca karbon fiber kullanımının çok ötesine geçiyor; aslında, aynı Hypercar içinde kırktan fazla kompozit malzeme formülü var. Bunlara Carbo-Titanium HP62-G2 ve Carbo-Triax HP62 dahildir.

Teknolojik gelişmişlik, Utopia Roadster'ın Coupé ile aynı hafifliği korumasını sağladı ve sadece 1.280 kg (2.822 lb) [kuru ağırlık] ağırlığındaydı, V12 motorla donatılmış büyük bir Hypercar için inanılmaz bir rakam. Bu sonuç, bir otomobilin tavanı çıkarıldığında genellikle gereken ağır takviyelere başvurmadan, sertliği ve direnci optimize etmek için tamamen yeniden tasarlanmış bir monokok şasi sayesinde elde edildi.

Utopia'nın tasarımındaki temel hedefler, çıkıntılı uzantılara başvurmadan düşük aerodinamik direnç katsayısı ve önemli aerodinamik yere basma kuvveti elde etmekti. Bunu akılda tutarak, Pagani mühendisleri rüzgar tünelindeki hava akışları üzerinde titiz bir çalışma yürüttüler. Hava, tekerlek geçitlerinden dikkatlice yönlendirilir ve kontrol edilir, damla tavanın etrafından ve kıvrımlı kenarlar boyunca yönlendirilir. Kanat aynalarının etrafından, kaputun üzerinden ve eliptik arka kenara doğru akar, burada iki hareketli kanat, görünür ve yine de tasarıma uyumlu bir şekilde dahil edilmiştir ve farklı sürüş koşullarına uyum sağlayarak aerodinamik verimliliği daha da artırmaya yardımcı olur. Soğutma ve giriş için dahili hava akışları da en ince ayrıntısına kadar mükemmelleştirilmiştir ve aracın performansına ve dengesine önemli bir katkı sağlar.




Pagani Automobili, en başından itibaren V12 motoruna ve Alman üreticinin dünya şampiyonu ve Horacio Pagani'nin pragmatik vizyonunun destekçisi olan Juan Manuel Fangio sayesinde başlatılan Mercedes-AMG ile işbirliğine sadık kaldı. Bu süreklilik ilerlemenin önünde engel olmadı: ekip, Utopia'ya yönelik Pagani V12 versiyonu üzerinde yoğun bir şekilde çalıştı. Bu, İtalyan Hypercar için özel üretiminden sorumlu olan AMG mühendisleriyle yakın işbirliği içinde inşa edilen, hafif ve kompakt, gerçek bir mekanik harikasıdır. Her motor tamamen tek bir zanaatkar, gerçek bir mekanik sanatçı tarafından bir araya getirilir. Birçok yarış motorununkine benzer 864 beygir gücündeki (635 kW) güç çıkışı, bu mekanik sistemin inanılmaz çok yönlülüğüne tam olarak adalet yapmıyor: düşük devirlerde sorunsuz bir şekilde dönebiliyor ve sürücü Pagani motorunun tüm gücünü deneyimlemek istediğinde patlayıcı bir hızlanma sağlayabiliyor. Turbo tepkisi, kısmen olağanüstü bir şekilde sağlanan 1.100 Nm'lik muazzam tork sayesinde anında. Ağır piller yok, hibrit sistem yok, sadece V12 motorun harika kükremesi.




Pagani, İngiliz uzman firma Xtrac ile işbirliği yaparak, her koşulda pürüzsüz ve keyifli bir çalışma garanti ederken, çift turbolu V12'nin torkunu idare edebilen bir şanzıman tasarladı. Son derece kompakt ve motorun arkasında enine konumlandırılmış olan yedi vitesli manuel şanzıman, hafif ve ayarlanabilir üç diskli bir kavramaya bağlanıyor.

Utopia Roadster için malzemelerin üretiminde kullanılan son teknoloji sadece karbonla ilgili değil: metal parçalar bile inanılmaz derecede sofistike. Uçak sınıfı alüminyum alaşımından dövülen sekiz süspansiyon üçgeni hem sağlamlığı hem de hafifliği garantilemek için tasarlandı. Tarihi bir Pagani şirketi olan Modena Design'ın yakın zamanda yeniden doğuşu, bugün alüminyum, titanyum ve özel metallerden bileşenlerin üretiminin her yönü üzerinde, tasarımdan mühendisliğe, şu anda mevcut en gelişmiş ekipmanlarla üretime kadar tam kontrol sağlıyor ve bu, aynı zamanda katı metalden frezeleme gibi asil bir tekniğin kullanılmasını da içeriyor.

Utopia Roadster, virajlarda olağanüstü çeviklik ve olağanüstü yol tutuşu sunarak tüm koşullarda rakipsiz bir sürüş hissiyatı garanti eder. Elektronik diferansiyel ve dinamik kontrol sistemiyle birleşen aktif süspansiyon, önden savrulma eğilimini ortadan kaldırırken, elektronik çekiş kontrolü, mevcut muazzam güç kaynağına rağmen kusursuz bir hareket sağlar. Utopia Roadster, sürekli olarak sezgisel kalırken şaşırtıcı bir performans sunar. Pagani'nin felsefesine sadık kalarak, sürücünün asla arabayla mücadele etmesine gerek kalmaz; her zaman heyecan verici, itaatkar ve güven verici bir müttefiktir.

Prototipleme ve simülasyon aşamasından itibaren Pagani Automobili'nin vazgeçilmez ortağı olan Pirelli, en gelişmiş yapay zeka teknolojisinin yardımıyla Utopia Roadster'a, araç ile yol yüzeyi arasındaki etkileşim noktaları haline gelen, sırt deseninin iç kısmında bulunan gelişmiş sensör teknolojisiyle donatılmış özel lastikler tedarik ediyor. Pirelli Cyber™ Lastik sayesinde , lastiğin sensörleri, sürüş koşullarına bağlı olarak maksimum performans ve en yüksek güvenlik seviyesini garantilemek için ABS, ESP ve çekiş kontrolü gibi aracın denge kontrol sistemlerine bilgi gönderecek. Pirelli P ZERO™ Corsa ve P ZERO™ Winter (standart) ve P ZERO™ Trofeo RS (isteğe bağlı), önde 21” ve arkada 22” ebatlarında, özel olarak Pagani Utopia için geliştirilen donanımlardır.

 

Her detay estetik ve teknik bir meydan okumadır

Sanat ve Bilimin birleşmesini insan yaratıcılığının en yüksek ifadesi olarak gören vizyon sahibi Leonardo da Vinci'nin dehasından ilham alan Pagani Automobili'deki çalışmalar, tasarım, mühendislik ve ürün imalatının entegre bir süreçte geliştirilmesini sağlamak için yorulmadan çalışmaktadır ve form ve işlevin her yönüne titiz bir dikkat gösterilmektedir. Ergonomi en küçük ayrıntısına kadar incelenmektedir: her kontrol tam olarak beklediğiniz yere yerleştirilmiştir, rahatça çalıştırılmak üzere tasarlanmıştır ve mekanik güzelliğine gösterilen zevk ve dikkatle tasarlanmıştır. Formu, aydınlatması ve çalıştırma hassasiyeti açısından dikkatlice tasarlanmış basit bir anahtar bile kullanımı kadar bakması keyiflidir. Her bir unsur görsel ve dokunsal tatmin duygusuna katkıda bulunarak her hareketi geliştirir ve Utopia Roadster'da sürüşü benzersiz ve taklit edilemez bir deneyime dönüştürür.

Utopia'nın yedi vitesli manuel şanzımanı, ultra modern tasarımın bir harikasıdır, ancak geleneksel mekaniği korur ve titanyum ızgaralı klasik bir vites koluyla çalıştırılır. Gözü büyüleyen, dokunması keyifli olan sofistike bir işçilik nesnesi. Açıkça görülebilen mekanizmanın her bir parçası en büyük özen ve dikkatle tamamlanmıştır, cilalı düğmenin kendisi ideal bir tutuş sağlar. Yıldırım hızında değişiklikleri tercih edenler için, direksiyona monte edilmiş vites değiştirme kulakçıklarıyla kontrol edilen AMT otomatik şanzıman vardır. Yazılım stratejileri, sürücünün yarış pistinde olduğu kadar yolda da rahat hissetmesi için hızı ve konforu daha da artırmıştır. Pagani Automobili, mekanik sanatın en saf ifadesi olarak manuel kontrolün zarafetini kutlayarak her zaman zamansız tasarım arayışına kendini adamıştır. En eski yaratımlarından bu yana, analog teknolojinin kalıcı cazibesini benimsemiş, düğmelerin, kadran kollarının, düğmelerin ve kolların güzelliğini ve işlevselliğini artırmıştır. Pagani müşterilerinin yüksek beklentilerini karşılayabilecek manuel şanzıman gibi gelişmiş bileşenlerin geliştirilmesi, bugün geçmiştekinden çok daha zorlu bir teknolojik meydan okumayı temsil ediyor.

Direksiyon simidi bir arabanın simgesidir; Utopia'nınki ise Pagani'nin savoir-faire'inin simgesidir . Hiç kimse daha önce buna benzer bir direksiyon simidi tasarlamamıştı. Görünüşte neredeyse sıradan görünüyor: ancak deri pedlerle tamamlanmış kalın jantın mükemmel tutuşu hemen fark ediliyor. Ancak benzersizliği ayrıntılarda ortaya çıkıyor: daha yakından bakıldığında jantın, tellerin ve göbeğin tek bir hafif metal parçası olduğu görülüyor. 43 kiloluk (94,80 lb) bir bloktan başlayarak, beş eksenli bir freze makinesi yalnızca 1,6 kg (3,53 lb) ağırlığındaki bu olağanüstü nesneyi elde etmek için 28 saat boyunca sürekli çalışıyor ve atılan atıklar diğer endüstriler için geri dönüştürülmüş malzeme olarak yeniden kullanılıyor. Uzman bir zanaatkar her bir direksiyon simidini elle bitiriyor, şahsen parlatıyor ve dikkatlice inceliyor. Sonuç, olağanüstü bir estetik ve mühendislik başarısı.

 

Sürüş keyfinin felsefesi

Utopia Roadster'ın içindeki his, yüksek performanslı otomobillerin çok özel bağlamında bile kesinlikle benzersizdir. Araca bindiğinizde, sayısız "eski moda" özellikten neredeyse korkabilirsiniz. Ancak gerçekte zevk gerçekten burada başlar. Sürüşün doğallığını deneyimlediğiniz anda tüm tedirginlikler ortadan kalkar. Ayrıntılara bakarsınız, vites koluna hayran kalırsınız, muhteşem bir mekanik sanat eseri, ancak her şeyden önce avucunuzun içine ne kadar mükemmel oturduğunu ve ilk birkaç vites değişiminden sonra aşina hale geldiğini takdir edersiniz. Bu, ilk bakışta abartılı görünebilecek ancak verimlilik ve şeffaflığa sürekli odaklanılarak tasarlanmış tüm parçalar için geçerlidir. Utopia, sürücüleri hareketlerini uyarlamaya zorlamaz, onları uzatır. Zaten düşük hızlarda, ilk birkaç kilometrede ve hatta Pagani V12'nin tüm potansiyeli serbest bırakıldığında, otomobil kusursuz bir şekilde tepki verir. Vites değişimleriyle vurgulanan hızlanma, saf bir zevktir. Vites kolu, esnek ve son derece hızlı olan mekanizmanın her hareketini iletir, ancak mekaniği sevenler için açıkça algılanabilir. Neredeyse sınırsız güç hissine ek olarak, sürücünün performansla artan duyuları, çift turbo V12 ile iletişim kurarak her nabzını algılar. Vitesleri tam olarak istendiğinde değiştirmek, sürüşe duygusallığı geri kazandırır. Arabayı düşük devirlerde altıncı veya yedinci viteste seyrettirseniz veya her vitesi sınırına kadar zorlarsanız, şanzıman motorun komutlarına anında yanıt verir.

Teknik özelliklerden, ileri teknolojinin performansa dönüştüğünü biliyoruz, ancak verimliliğin kesin ölçüsü de zevktir. Karbo-titanyum monokok şasi, araca yapısal sağlamlığa göre olağanüstü bir hafiflik oranı sağlar, bu da performansı, verimliliği artırır ve emisyonları azaltır. Ancak her şeyden önce, olağanüstü bir sürüş deneyimi sağlar. Bu sağlamlık, sürücü ile yol arasında bir bağlantı oluşturarak, direksiyon simidindeki elin asfalta doğrudan dokunduğu, dokusundaki ve tutuşundaki değişiklikleri algıladığı izlenimini verir. Hafiflik, motoru aşırı zorlamadan anında tepkiler ve ateşlemede anında canlılık sağlar. Ayrıca viraj alırken çevikliğe de dönüşür: araba, atalet veya savrulma olmadan düz bir şekilde döner ve tekrar düzlüğe mükemmel bir hassasiyetle girer. Fren yaparken bile, her ayak komutuna anında yanıt verilmesi, yavaşlama deneyimini hızlanma ile eşit bir zevke dönüştürür. Sürücü komut verir ve araba, sanki anlıyor ve hatta yolla oynamanın zevkini paylaşıyormuş gibi anında itaat eder.

Utopia Roadster'ın analog göstergeleri, dijital ekranların gelişiyle çok çabuk terk edilen sürücüyle ilişki kurma biçimini geri getiriyor ve yüksek saatçiliğin el yapımı ilhamına geri dönüyor . İç işleyişlerinin bir kısmını ortaya çıkaran büyük hız göstergesi ve takometre, yol ve motorla doğrudan bir bağlantı sunuyor. Ellerin basit hareketi, sayıların okunmasından çok daha bilgilendirici ve çok daha sezgisel. Aynı şekilde, dört kadrandan oluşan merkezi küme, ellerin konumu sayesinde yağ basıncı ve sıcaklıklar gibi temel bilgilerin neredeyse göz ucuyla okunmasını sağlıyor. Sürücünün önündeki basit bir ekran, bilgi-eğlence, renk terapisi, uydu navigasyonu veya geri görüş kamerası gibi bir ekrana ihtiyaç duyulan yönlerin yönetilmesini sağlıyor.

 

Utopia Roadster'ın hedefleri

Roadster'ın 130 adet üretilmesi planlanıyor ve yerel vergiler hariç 3,1 milyon avroluk başlangıç ​​fiyatıyla dünya çapındaki müşterilere sunulacak.

Olağanüstü aktif meraklılardan oluşan bir topluluk, Pagani'nin yaratımlarını en büyük ilgiyle takip ediyor. Bu anlamda, Utopia Roadster'ı gerçek hayatta gerçekten beğenecek olan müşteriler, kendi kısıtlı topluluklarının çok ötesine uzanan, hatta bir gün bir Pagani Hypercar sahibi olmayı hayal edenlere bile ulaşan bir sanatın destekçileri olarak görülebilir. Teknik ve sanatsal bir yaratımın değeri yalnızca sipariş sayısıyla ölçülmez: bir heykeltıraş yalnızca müşterisine değil, aynı zamanda eserinden keyif alacak herkese hitap eder. Her bakımdan bir araba heykeli olan Utopia Roadster, dünyanın dört bir yanındaki hayranlar tarafından bekleniyor.

İlk modellerden bu yana, Pagani deneyiminin önemli bir parçası, her müşterinin kendi benzersizliğini ifade eden bir araba yaratabilmesi için neredeyse sonsuz sayıda kişiselleştirme olanağı sunulması olmuştur. Mevcut renk ve döşeme kombinasyonlarının çokluğu, iki Utopia Roadster'ın aynı olmasını imkansız hale getirir; bu nedenle tüm müşteriler kendi benzersiz Hypercar'larının ortak yaratıcılarıdır. Bazıları monokrom, diğerleri çok tonlu kombinasyonları tercih eder. Ulusal renklerin veya belirli koleksiyonların amblemlerinin çağrışımları birleştirilebilir. Karbonu her yerde veya yalnızca belirli yerlerde, renkli boya ile kaplı veya kaplı olmadan çıplak bırakma olasılığı, mevcut estetik seçeneklerin bir parçasını oluşturur ve Pagani felsefesinin bir yansımasıdır. Teknolojik yönler gizlenmek için tasarlanmamıştır; bunlar sanatçının fırçasıdır. Arabanın her parçası güzel ve verimli olmak üzere yapılmıştır, güzel olduğu için verimlidir. Sanat ve teknoloji, arabanın tasarımından itibaren ayrılmaz bir şekilde iç içe geçmiştir.

Utopia Roadster, dünyanın en ünlü Concours d'Elegance'larından biri olan Pebble Beach'in de dahil olduğu bir etkinlik olan Monterey Car Week sırasında resmen tanıtılacak. Burada, tarihin en güzel arabaları onurlandırıldı, meraklıların duyarlılıkları ve bilgeliği derinlemesine beslendi ve kalıcı bir izlenim bırakıldı.

Pagani, Utopia'ya geçmişle yeniden bağlantı kurma, saf performans adına sıklıkla feda edilen sadeliği geri kazanma görevini emanet etti. Ancak bu sadelik, geçmişin ikonik formlarını açıkça taklit eden zarif bir şekilde tasarlanmış bir Hypercar'da kapsüllenmiş V12'nin gücünü deneyimleme söz konusu olduğunda onu bir müttefik haline getiriyor. Tasarımcı, Vespa farlarının ve aksesuarlarının hassas profili, 1950'lerin İtalyan Bianchi bisikletlerinin stili ve Riva sürat teknelerinin eğrileri gibi hem otomotiv hem de otomotiv dışı formlardan ustaca ilham aldı. Horacio Pagani ve Carlo Riva arasındaki derin karşılıklı saygı ve dostluk bağı, Utopia'nın romantik çizgilerini, insanlıkta doğan ve yaratıcılıkta yansıyan bir hayranlığı önerdi. Pagani Utopia Roadster, klasisizm ve modernitenin bir buluşma noktası, ultra yüksek performanslı spor otomobillerin giderek kalabalıklaşan panoramasında öne çıkmaya devam eden bir yenilik.  "

Robert Puyal




Kaynak; https://www.pagani.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..