Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Scania 770 V8 ile Yeni G38 Tanıtıldı

İsveç'teki Elmia Fuarı nda Scania, Scania Opticruise için G serisi dişli kutularının en güncellemesini tanıttı. G38 olarak adlandırılan yeni ve sağlam model, Scania'nın en güçlü V8 ile beraber 3.700 Nm tork ve 16 litre ile 770 beygir güç sağlıyor.. Azaltılmış sürtünme sayesinde yakıt tasarrufu, daha geniş menzil ve iyi kalkış kabiliyetini korurken daha hızlı arka aks dişlileri seçme fırsatı ortaya çıkıyor.




G38, ilk olarak 2019'da (G33 ile birlikte) tanıtılan G serisi dişli kutularının en son ve son yinelemesidir. Scania'nın 770 hp gücündeki V8 motorunun ürettiği muazzam torku kullanmak için özel olarak imal edilmiştir.. 3.800 Nm'ye kadar torku kaldırabilmesine rağmen, G33 ile tamamen aynı boyutlara ve ağırlığa sahiptir. Peki, nasıl ?



Scania Ar-Ge Geliştirme Mühendisi Mats Henriksson, "Bu temelde metalürji, daha aşırı çelik kalitelerinin seçilmesi ve belirli hayati bileşenlerin sertleşmesini ve dayanıklılığını artırmak için dişli parlatma ve kumlama gibi teknolojilerin uygulanmasıyla ilgili" diyor ve ekliyor: "En önemli parçalar için ekstra yağ kanalları da ekledik, ancak hepsi bu – G serisinin temel tasarımı kendi içinde çok sağlam".




G serisi dişli kutuları, esas olarak tamamen alüminyum gövdeler ve daha küçük toplam boyutlar nedeniyle, yerini aldıkları dişli kutularından tipik olarak 60-70 kg daha hafiftir. Bir diğer önemli başarı, gelecekteki yönetmelikleri karşılamak için bir ön koşul olan azaltılmış gürültüdür. Bu otomatikleştirilmiş manuel dişli kutularındaki vites geçişleri pnömatik aktüatörler tarafından yapılır. Scania mühendisleri, şaft frenlerini kullanarak, daha geniş çarklar için kullanılan senkronizasyon sayısını azaltmayı başardılar.



Scania Trucks Ürün Müdürü Bo Eriksson, "G serisi ve özellikleri, tanıtıldığı sırada bir devrim niteliğindeydi ve bana sorarsanız hala da öyle" diyor. "Müşterilerin isteyebileceği tüm değerleri sunarken, aynı zamanda çok fazla beygir gücü ve torkun söz konusu olduğu türden geniş bir uygulama ve operasyon paleti için esnek ve uygun. Duruş için ağır yük traktörleri kesinlikle G38'den faydalanacaktır. Scania modüler sisteminde iyi dengelenmiş performans adımları söz konusu olduğunda en üst düzey eklentidir".






G serisi dişli kutuları HD versiyonları (Ağır Hizmet) olarak da sipariş edilebilir ve G38 de bir istisna değildir. Bir G38CH olarak, daha da fazla sağlamlık eklemek için daha geniş bir planet dişli çark ile birlikte gelecek. En zorlu yol koşullarında da (tipik olarak "yolların" olmadığı yerlerde) pervane mili üzerindeki yüksek torku idare etme yeteneğini artırır.




G38 dişli kutusu, şu anda aynı işlem türü için en yaygın Scania dişli kutusundan daha kısadır, GRSO926. Aralarındaki kesin fark, G38'in yalnızca bir yerleşik tork sınırlamasına sahip olmasıdır: belirli bir vites ve devir noktasında 100 Nm kadar az motor gücü kesilir, bu da sürücünün neredeyse hiç fark etmeyeceği bir şeydir. G38, bir süper paletli ve bir doğrudan vites dahil olmak üzere 14 ileri vites ve geri gitmek için 8 vitese kadar belirleme fırsatı sunar.




Scania, dünya lideri bir taşımacılık çözümleri sağlayıcısıdır.  2023 yılında 91.652 adet kamyon, 5.075 adet otobüs ve 13.871 adet endüstriyel ve denizcilik güç sistemi teslimatını gerçekleştirdi.
1891 yılında kurulan Scania, şu anda 100'den fazla ülkede faaliyet göstermekte ve yaklaşık 58.000 kişiyi istihdam etmektedir.

Merkez tesis, İsveç'in Södertälje kentinde. Üretim, Afrika ve Asya'daki bölgesel ürün merkezleri ile Avrupa ve Latin Amerika'da gerçekleşmekte. Scania,  Volkswagen Group kuruluşlarından Traton Group'a ait bir marka.


Kaynak: www.scania.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..