Sayfalar

1935 DUESENBERG MODEL J SPEEDSTER, Best of The Best...

Yaklaşık bir asırdır ihtişam ve lüksü simgeleyen, dünyanın en köklü otel gruplarının başında gelen The Peninsula Hotels, 1935 Duesenberg Model J Speedster'ı The Peninsula Classics Best of the Best Ödülü 2023'ün kazananı olarak ilan etti. Bu prestijli ödül, bir önceki yılın büyük yarışma etkinliklerinde önemli ödüller kazanmış olağanüstü klasik otomobiller arasından bir kazananın seçilmesiyle veriliyor.


 

Ödüllü Duesenberg, yaşamı boyunca otomotiv ve havacılık tasarımına duyduğu tutku sayesinde Orange County, California'da bu alanları kutlayan bir müze kuran merhum ABD Hava Kuvvetleri Tümgenerali William Lyon'un özel koleksiyonundan geliyor.


 


Lyon’un klasik otomobil koleksiyonunu ve Lyon Hava Müzesi’ni temsil eden Bill H. Lyon, “Babam adına bu ödülü almak büyük bir onur” dedi. Seçkin koleksiyoncular arasında Peninsula Best of the Best Ödülü, uzun zamandır en yüksek takdir sembolü olarak biliniyor.


 


Döneminin en güçlü ve lüks Amerikan otomobillerinden biri olarak kabul edilen Model J Speedster, 481 modelden yalnızca 38'ine süper şarj cihazı takılarak üretilmiştir. Bu otomobil, Gurney Nutting'in kıdemli araç yapımcısı John Gurney Nutting'e teslim edilen tek modeldi. (Nutting'in otobüslerinin başlıca müşterilerinden biri, daha sonra Kral Edward VIII olacak olan Galler Prensi Edward'dı).


 

Indore Mihracesi Holkar bu türünün tek örneği SJ'yi sipariş etti. Araç kraliyet kariyerine yönelik olduğundan, krom bayrak çubukları ve arabayı Maharajah'ın mı yoksa Maharanee'nin mi kullandığını belirtmek için ön çamurluklarda kırmızı ve mavi ışıklar gibi çeşitli özel dokunuşlar aldı. Nutting'in atölyesinde tamamlandıktan sonra otomobil Londra'dan New York'a gönderildi ve Duesenberg çalışanları tarafından Indianapolis'e geri götürüldü. Son bir ayarlamadan sonra Gurney Nutting Speedster, Japonya'nın Hindistan'ı işgal etmesiyle ilgili endişeler nedeniyle Mihrace'nin Santa Ana, Kaliforniya'daki malikanesine teslim edildi. 


 


Bölgesel tansiyonun düşmesinin ardından Duesenberg Los Angeles'tan Singapur'a ve oradan da Hindistan'a gönderildi. Araç 1950'lere kadar orada kalmış, daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne geri getirilmiş ve halen orada bulunuyor. Bu, en yüksek numaralı Duesenberg şasisidir ve tüm kraliyet detayları korunarak titizlikle restore edilmiştir. Otomobil şu anda Güney Kaliforniya'daki Lyon Estate Car Collection'da bulunuyor. 


 


Bu yıl ödül için yarışan finalistler arasında Voisin imzalı 1935 Avions Voisin C25 Aerodyne ve Gurney Nutting imzalı 1937 Bentley 4¼-litre Rothschild Sedanca Coupe de bulunuyordu. Diğer adaylar ise Corsica imzalı 1937 Bugatti 57S Roadster, Sindelfingen imzalı 1937 Mercedes-Benz 540K Spezial Roadster, Pininfarina imzalı 1953 Ferrari 250 MM Berlinetta, Frua imzalı 1955 Maserati A6GCS/53 Spyder ve Pininfarina imzalı 1956 Ferrari 410 Superamerica “Superfast” Coupe idi. Hepsi de 2023'ün en prestijli concours etkinliklerinden en yüksek ödülleri aldı.


 


The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited Başkanı ve The Peninsula Classics Best of the Best ödüllerinin kurucu ortağı Sayın Sir Michael Kadoorie, "2023 finalistlerinin kalibresi olağanüstüden başka bir şey değil," dedi. "Her araç otomotiv mühendisliği ve tasarımının inanılmaz bir başarısını örnekliyor. Tek bir kazananı seçmek her geçen yıl daha da zorlaşıyor. Ancak jüri üyelerinin bu yılki seçiminin gerçekten muhteşem olacağına inanıyorum.”


 


The Peninsula Classics Best of the Best Award 2023'ün kazananı, tanınmış otomotiv meraklıları ve tasarım uzmanlarından oluşan 25 kişilik saygın bir jüri grubu tarafından seçildi. Bu isimler arasında efsanevi otomobil tasarımcısı Chris Bangle, BMW Group eski Tasarım Şefi, saygın otomobil koleksiyoncusu ve Pink Floyd davulcusu Nick Mason, Dassault Systèmes Tasarım Deneyimi Başkan Yardımcısı Anne Asensio, ünlü moda tasarımcısı Ralph Lauren, Ford Motor Company Yönetim Kurulu üyesi Henry Ford III, Rolls-Royce Motor Cars eski Tasarım Direktörü merhum Ian Cameron ve televizyon sunucusu ve koleksiyoncu Jay Leno yer aldı.



The Peninsula Classics Best of the Best Ödülü Hakkında 

The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited Başkanı Hon. Sir Michael Kadoorie, otomotiv dünyasının en iyi tanımlayan şeyleri kutlamanın ortak arzusuyla The Peninsula Classics Best of the Best ödülleri geleneğini 2015 yılında William E. (Chip) Connor, Bruce Meyer ve Christian Philippsen ile birlikte başlattı. Her kurucu, iyi motorlu arabalar, onların mirasını korunması ve kusursuz restorasyon projelerine ortak bir tutku ve takdir besliyor. The Peninsula’nın sponsorluğunu yaptığı ödül, dünyanın dört bir yanından yarışma devrelerinin seçkin “Best of Show” kazananlarını bir araya getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..