Sayfalar

Efsane Lada Niva, Yılın SUV'u seçildi. Niva, 47 yıldır imal ediliyor..

LADA NIVA Legend, her yıl verilen profesyonel "Yılın SUV'u" ödülünü 4. kez kazandı. 2024 yılında efsanevi dört tekerlekten çekişli LADA otomobili, "büyük" halk jürisine göre Kompakt SUV kategorisinin en iyisi olarak kabul edildi. “Yılın SUV'u”, en hızlı büyüyen otomotiv segmentine verilen yıllık ulusal bir ödül. 2005 yılında “Club 4x4” dergisi tarafından kuruldu.




 10 kategorideki en iyi otomobiller iki jüri tarafından seçiliyor: uzman bir jüri ve büyük bir (kamuya açık) jüri, bu da objektif bir uzman değerlendirmesi yapılmasını ve Rus sürücülerin tercihlerinin incelenmesini mümkün kılıyor. “Büyük” jüriye göre en iyi SUV'ların seçimi, ödül web sitesindeki çevrimiçi oylama yoluyla gerçekleştiriliyor. Bu yıl oylamaya 57.000 kişi katıldı.



LADA NIVA, dört tekerlekten çekişli binek otomobiller arasında haklı olarak bir efsane  kabul ediliyor. Bu yıl seri üretime geçmesinin üzerinden 47 yıl geçti. Bu süre zarfında 3 milyona yakın LADA NIVA üretildi. Otomobil, başarılı tasarımı nedeniyle Rusya ve dış pazarlarda tanındı.

Yeni Lada Niva, Eski Chevrolet Niva, VAZ 2123

 Geliştiriciler otomobilin tanınabilir bir stilini oluşturdular ve o zamanın kompakt SUV'ları için tipik olmayan bir dizi gelişmiş çözüm uyguladılar: tamamen metal monokok gövde, yaylı ön süspansiyon, ön disk frenler, kalıcı dört tekerlekten çekiş ve yüksek hızlı motor.



LADA NIVA, Rus SUV'un 11 yıldır faaliyet gösterdiği Antarktika dahil tüm kıtaları fethetti. Yüzlerce ülkeye 700 binden fazla NIVA arabası ihraç edildi ve bazı ülkelerde araç, araç kitleri temelinde monte edildi. 

Yeni Yerli Mobil Vinç, Türkiye'de Tek! Hidrokon'dan

Yıllar süren üretim boyunca, araba tamamen yeniden tasarlandı ve günümüzün SUV'si, çok daha yüksek konfor, güvenilirlik, dinamikler ve arazi kabiliyeti açısından ilk modifikasyonlardan farklı. Ancak klasik, tanınabilir tasarım dikkatle korundu ve radyatör ızgarasındaki değiştirilmiş amblem de dahil olmak üzere yalnızca birkaç yeni özellik eklendi.

HABAS STEELPOWER-e / Tam Elektrikli Çekici Kamyon ve HBS COMFORTCITY – H2 / Hidrojen, Fuel Cell Şehir içi Otobüs; I AA Hannover Fuarı’nda



Kaynak; https://www.lada.ru/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..