Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Scania 13 L Deniz Motoru Tanıtıldı

Scania, 3-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen uluslararası denizcilik endüstrisi ticaret fuarı SMM'de, tahrik ve yardımcı kullanım için yeni 13 litrelik DI13 deniz motorunu sunuyor. Bu, Scania'nın en gelişmiş deniz motoru olup, yüksek performans ve güvenilirlik standartlarını aşıyor.



Scania'nın yeni 13 litrelik deniz motoru, önemli emisyon azaltımlarıyla sonuçlanan güvenilirlik ve performans iyileştirmesi getiriyor. "Bu, şimdiye kadarki en gelişmiş deniz motoru olarak  denizde daha iyi bir işletme ekonomisine ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve tüm operasyonlardaki zorlu koşullar için yakıt verimliliğini ve ürün performansını olumlu yönde etkilemek istiyoruz" diyor Fredrik Järild, Satış Güç Çözümleri Başkanı.






Geliştirilmiş yakıt verimliliğiyle, bu 13 litrelik motor önemli bir CO2 emisyonu azaltımına sahiptir. Şirketin deniz motorları arasında en yakıt tasarruflu seçenektir, bu da aynı güç çıkışında halihazırda yüksek performans gösteren mevcut nesile kıyasla yakıt tüketiminde yüzde sekize kadar iyileştirme anlamına gelir. Bu, tam yükte motor saati başına 6,7 litreye kadar dizel tasarrufu potansiyeli anlamına gelir.



Zorlu ağır yüklerle başa çıkmak için maksimum güç ve kapasiteyi artırdı ancak aynı zamanda hafif veya orta görev veya hibrit kullanım için de hazır. Yeni motor, daha yüksek boyutlu alternatiflerden küçültme olasılığı da dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar için uygundur. Motor, mevcut IMO Tier III emisyon standartlarına uygundur ve biyodizel karışımları ve HVO yakıtlarıyla uyumludur.


Yeni 13 litrelik motor, 2024'te "Yeşil Kamyon" ödülü ve 2023'te "Yılın Dizeli" ödülü de dahil olmak üzere uluslararası uzmanlardan en iyi takdirleri alan Scania Super'a dayanmaktadır. Bu, Scania'nın denizcilik endüstrisindeki uzun vadeli deneyimi ve çeşitli müşteri tipleriyle yakın işbirliğiyle birlikte, enerji kaynaklarındaki geçiş dönemlerine hazırlanmış, denizcilik uygulamalarına adanmış bir ürünün önünü açtı. Järild, "Kamyonlar, otobüsler ve endüstriyel uygulamalar için yeni platformun başarılı bir şekilde tanıtılmasının ardından, teklifimizi denizcilik endüstrilerine genişletmenin zamanı geldi" diyor.


Scania; geniş bir çözüm yelpazesine sahiptir ve ayrıca hibrit ve tamamen elektrikli çözümler gibi elektrikli alternatiflerini de müşterilerin kullanımına sunuyor..

13 litrelik yeni deniz tahrik motorunun güç aralığı 257-772 kW (350-1050 HP) ve yardımcı aralığı 301-553 kW (görev derecelerine, emisyon standartlarına ve nominal hıza tabi).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..