Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Scania Touring LBG/LNG, 2025 Sürdürülebilir Otobüs Ödülü'nü kazandı

İsveçli ancak bir Volkswagen kuruluşu olan Scania, sürdürülebilir ulaşımda yeni standartlar belirleme ve insan hareketliliğinde daha yeşil bir geleceğe öncülük etme konusundaki kararlılığını gösteren Scania Touring LBG/LNG modeliyle otobüs kategorisinde 2025 Sürdürülebilir Otobüs Ödülü'nü aldı.



Scania Touring LBG/LNG, Scania'nın daha sürdürülebilir bir ulaşım sistemine geçişi yönlendirme konusundaki çalışmalarıın bir kanıtı. Scania Touring,  hem doğal gazla hem de biyogazla veya her ikisinin bir karışımıyla çalışabilir ve biyogaza sorunsuz bir geçiş sağlayabilir. İkincisiyle çalıştırıldığında, günümüzde daha sürdürülebilir uzun mesafe taşımacılığı için  ekonomik olarak uygulanabilir bir çözüm sağlıyor Yeni araç, 410 hp (302 kW) ve 2000 Nm tork sunan 13 litrelik bir benzinli motora sahipken standart tank seçeneğiyle otobüs ayrıca 1.000 km'nin üzerinde bir sürüş gerçekleştiriyor.



"Scania Touring, gürültü seviyelerini azaltıyor ve işletme maliyetlerini düşürüyor. Biyogaz kullanmanın sürdürülebilirlik avantajlarıyla birleştirildiğinde, özellikle uzun mesafeli operasyonlar için olağanüstü bir çözüm haline geliyor," diyor Carl-Johan Lööf, İnsan Taşımacılığı Çözümleri Ürün Yönetimi Başkanı.





Biyogaz, kuyudan motora gelene kadar dizel ile karşılaştırıldığında %90'a kadar CO2 emisyonu azaltımı sağlayan fosil içermeyen ve yenilenebilir bir yakıt. Ayrıca sürdürülebilir kalkınma için başka faydalar da sağlıyor. Şehirler ve belediyeler yakıtı yerel olarak üreterek iş yaratabilir, atık yönetimi sorunlarını çözebilir, enerji güvenliğini artırabilir ve hem karbonu hem de besinleri toprağa geri döndürebilir.



Araç yıllar boyunca sürekli güncellemelere sahne olurken yeni güç aktarma organlarına ek olarak, son teknoloji bir sürücü alanı, gelişmiş bir elektrik sistemi, yüksek teknoloji güvenlik özellikleri,  oturma, renk ve döşeme için modern iç tasarım seçenekleri de içeriyor.


Sürdürülebilir Otobüs Ödülü, otobüs ve yolcu otobüsü endüstrisinde sürdürülebilirliği tanıyan ilk ve tek Avrupa Ödülüdür. Güvenlik, konfor, gürültü, bileşenlerin geri dönüştürülebilirliği ve üreticinin genel çevresel sorumluluğu gibi faktörleri göz önünde bulundurarak sürdürülebilirliğe geniş bir yaklaşım benimsiyor. Ödül, 21 Ekim'de Madrid'deki FIAA Uluslararası Otobüs ve Yolcu Otobüsü Fuarı ile birlikte düzenlenen bir gala sırasında takdim edildi.

Scania ayrıca Scania Castrosua LE BEV otobüsüyle Şehirlerarası kategorisinde finalist oldu.



Kaynak; www.scania.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..